Karadayı dört ülkede yayında

Reaksiyon puanı
10,315
Karadayı dört ülkede yayında

1386376464780.jpg

ABD ve Batı Avrupa'da da yayınlanmaya başlayan Türk dizileri kapış kapış gidiyor. atv'nin sevilen dizisi Karadayı, bir günde 4 ülkede 4 kanalla birden anlaşma imzaladı

Afganistan'dan Macaristan'a, Hırvatistan'dan Tayland'a 50'den fazla ülkede izlenen Türk dizileri yabancı yapımcılar tarafından kapışılıyor. Yılda 150 milyon dolarlık ihracata imza atan diziler, beyaz perdede ilklere imza atıyor. ABD'de yayınlanarak sinema ve dizinin merkez üssü Hollywood'u kendi toprağında vuran Türk dizileri artık toplu anlaşmalar yapıyor. Atv'de yayınlanan Karadayı dizisi 4 ülkede 4 kanalla birden sözleşme imzalayarak bu trendin öncüsü oldu. Türkiye'de reyting rekorları kıran dizi, siyasi gerginlik nedeniyle Türk dizilerine yasak uygulamayı gündeme getiren Mısır'ın yanı sıra Katar, Lübnan ve Suudi Arabistan'da ekranlara gelecek.

4 FARKLI ÜLKE 4 FARKLI KANAL
Başrollerini Kenan İmirzalıoğlu, Bergüzar Korel ve Çetin Tekindor'un paylaştığı dizinin küresel dağıtımını İsveç merkezli Ecco Rights üsleniyor. Şirketin Genel Müdürü Frederik af Malmborg, ilk kez dört ülkede dört farklı kanalda gösterim için böyle bir anlaşma yaptıklarını belirtti. Malmborg, Doha merkezli Qatar TV, Mısırlı CBC, Lübnanlı MTV ve Suudi Arabistanlı Rotana ile sözleşme imzalandığını ifade etti. Ortadoğu'nun en büyük medya şirketlerinden Rotana'nın patronu, 25 milyar dolarlık servete sahip Suudi Prensi Al Waleed bin Talal, Türkiye'yi yakın takibe aldığını açıklamıştı.

KaynaK

drjacob

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
770
Böyle güzel dizler sayesinde ülkede dizi kalitesi yükseldi

xtrem06

Top-notch Сasual Dating - ****** *****
Cezalı
Reaksiyon puanı
4
Bu kadar abuk subuk dizi furyasında kendini fark ettiren bir dizi

Reaksiyon puanı
10,315
Böyle güzel dizler sayesinde ülkede dizi kalitesi yükseldi

size katılıyorum. karadayı bu ülkede çekilen en üst düzey dizilerden biri.
konu kabızlığı çeken bu sektörde oldukça farklı ve sıradışı senaryosu, üst düzey rejisiyle hak ettiği yeri aldı diyebilirim.

21olcaybaba21

Doçent
Reaksiyon puanı
2
evet dizilerimiz arap balkan batı ülkelerinde çok tutuyo hele ezel adamlar deli gibi hastası olmuş ezelin güzel haberler bunlar türklerin reklamı açısından

El Padrino

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
70
Dizi sektöründe Amerika'dan sonra ikinciyiz.

bölge34

Doçent
Reaksiyon puanı
12
Dizi sektöründe Amerika'dan sonra ikinciyiz.

Ciddi misiniz? İnanasım gelmedi çünkü; Amerikan dizileri en fazla 35 dakika, bizim dizilerimiz 1,5 saat. Birde arada çok büyük kalite farkı var. İzliyorsanız eğer The Walkıng Dead dizisinden örnek vereyim. Sezon arası final bölümünde tankla hapisaneye giriş, çatışma sahneleri falan nerde, Kurtlar Vadisi Pusu'daki helikopter düşürme ve çatışma sahneleri nerde....... Ancak sondan ikinci olabiliriz kalite açısından.

El Padrino

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
70
Ciddi misiniz? İnanasım gelmedi çünkü; Amerikan dizileri en fazla 35 dakika, bizim dizilerimiz 1,5 saat. Birde arada çok büyük kalite farkı var. İzliyorsanız eğer The Walkıng Dead dizisinden örnek vereyim. Sezon arası final bölümünde tankla hapisaneye giriş, çatışma sahneleri falan nerde, Kurtlar Vadisi Pusu'daki helikopter düşürme ve çatışma sahneleri nerde....... Ancak sondan ikinci olabiliriz kalite açısından.

Öfff şöyle eziklik psikolojiisnden kurtulun artık.Neyin tribindesiniz siz.Dünya gezegeninde dizi sektöründe Amerika'dan sonra İKİNCİYİZ KARDEŞİM !
Burada dizilerimizin konularını, temalarını, sahnelerini tartışmıyoruz.Amerikan dizileriyle kıyaslamıyoruz.Elbette ki Amerikan dizileri bizim sektörümüzün çok ötesinde kaliteye ve bütçeye sahip.Son 10 yıldır Türkiye dizi sektöründe önce kendi içinde çok büyük bir sıçrama kaydetti.Dizilerimizin yarısından fazlası yabancı ülkerelere ihraç ediliyor.Balkanlar ve ortadoğu bizim dizilerimizi izleyip bizim kültürümüzü öğreniyor, bizim tarihimizi öğreniyor.Şuanda sektörün ihracaat cirosu 180 milyon dolar.Seneye 250 milyon dolar gibi sektörden bir ihracaat beklentisi var.10 yıl öncesine kadar saçma salak brezilya pembe dizilerini izlerdik.Tek tük adam akıllı Türk dizisi vardı.Ama şimdi insanlar hangi diziyi izleyeceğini şaşırıyor.Daha sektöründe gelişmesi için önünde çok büyük aşamalar var.Amerikan dizileriyle elbette ki kıyaslanamaz ancak takdir etmesinide bilin.Yiğidi öldürün ama hakkınıda yemeyin kardeşim.Gelişimi görün, doğruları görün.Bardağın her zaman boş tarafına bakmayın.

Bu haberde de göreceğiniz üzere Amerikan yapım şirketleri Türk yapım şirketleriyle ortak olmak, anlaşma yapmak için can atıyor.Adamlar bizde gelecek görmese, potansiyel görmese kapımıza gelirler mi !? Yapmayın lütfen.

http://ekonomi.haberturk.com/is-yasam/haber/901426-amerikalilardan-muhtesem-teklif

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Öfff şöyle eziklik psikolojiisnden kurtulun artık.Neyin tribindesiniz siz.Dünya gezegeninde dizi sektöründe Amerika'dan sonra İKİNCİYİZ KARDEŞİM !
Burada dizilerimizin konularını, temalarını, sahnelerini tartışmıyoruz.Amerikan dizileriyle kıyaslamıyoruz.Elbette ki Amerikan dizileri bizim sektörümüzün çok ötesinde kaliteye ve bütçeye sahip.Son 10 yıldır Türkiye dizi sektöründe önce kendi içinde çok büyük bir sıçrama kaydetti.Dizilerimizin yarısından fazlası yabancı ülkerelere ihraç ediliyor.Balkanlar ve ortadoğu bizim dizilerimizi izleyip bizim kültürümüzü öğreniyor, bizim tarihimizi öğreniyor.Şuanda sektörün ihracaat cirosu 180 milyon dolar.Seneye 250 milyon dolar gibi sektörden bir ihracaat beklentisi var.10 yıl öncesine kadar saçma salak brezilya pembe dizilerini izlerdik.Tek tük adam akıllı Türk dizisi vardı.Ama şimdi insanlar hangi diziyi izleyeceğini şaşırıyor.Daha sektöründe gelişmesi için önünde çok büyük aşamalar var.Amerikan dizileriyle elbette ki kıyaslanamaz ancak takdir etmesinide bilin.Yiğidi öldürün ama hakkınıda yemeyin kardeşim.Gelişimi görün, doğruları görün.Bardağın her zaman boş tarafına bakmayın.

Bu haberde de göreceğiniz üzere Amerikan yapım şirketleri Türk yapım şirketleriyle ortak olmak, anlaşma yapmak için can atıyor.Adamlar bizde gelecek görmese, potansiyel görmese kapımıza gelirler mi !? Yapmayın lütfen.

http://ekonomi.haberturk.com/is-yasam/haber/901426-amerikalilardan-muhtesem-teklif

Yabancı dizilere baktığımda: Game of thrones, The Walking Dead, Supernatural, The Vampire Diaries, The Originals, House, Vikings. ya türkiye hariç hemen hemen her ülke inanılmaz diziler çıkartıyor Türkiyeye baktığımızda full aşk full çalıntı diziler şu Medcezir hoşuma gidiyor arada izliyorum oda full aşk yani türkiye 2 ci sırada olabilir fakat benim gözümde Dizi kalitesi olarak 0 Şu yukarda saydığım popiler diziler gibi sadece 1 dizi çıkartsa adını dunyaya yaysa devamıda geliceğini ümit ediyorum ama nerde.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Haklısın hocam. İsterse 1ci sırada olsun türkiyede aşk dizilerinden başka hiç bir dizi yapılmıyor hiç bir effect görmedim daha yapsalar oda animasyon gibi bişi olur cocuk cizgi filmi :D:D

godofnight

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Karadayı gayet iyi bir dizi.Diğer türk dizilerinden bin kat iyi bana göre dört ülkede yayınlanmasıda bunu gösteriyor :)

bölge34

Doçent
Reaksiyon puanı
12
@El Padrino Saygıdeğer kardeşim bu kadar kızmana anlam veremiyorum. Evet Türkiyede dizi bol ama hepsi , aşk meşk üzerine yapılıyor. Eğer bir dizi yandaş olmasın, hükümeti biraz eleştirsin Rtük tarafından cezaya mağruz kalıyor yada erken finale zorlanıyor. ( Örnek : Behzat Ç. " Erken finale zorlanan bir dizi" ) Şahsen bizim dizilerimiz bizim kültürümüzü anlatmıyor. Dikkat edersen hepsi avrupa kültürüne özeniyor dizilerde.

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Dizilerimiz bizim kültürümüzü yansıtıyorsa vay halimize. Bizim diziler bir zamanlar tvde seyrettiğimiz Güney Amerika pembe dizilerine benziyor. Aşk-meşk-intikam-komplo vs. Arada bir güzel dizi çıkıyor. Leyla ile Mecnun gibi konu bütünlüğü olan, zekâ ürünü yapımlar az. ABD dizilerinde ise çokça var ve yapımcılar bir çok proje deniyor.
Son olarak şunu söyleyeyim ki 10 sene önce bu kadar çok dizinin olmayışı bence güzel bir şeydi. Şimdi milleti afyonluyorlar. En çok seyredilen kanalların programlarında bir tek insan aklını çalıştıran bir program var mı?

kehfest

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Çıkar iki tane yakışıklı adam Arap kızları izlesin 2.liğin sebebi bu

PetyrBaelish

Profesör
Reaksiyon puanı
3

35 dakika değil, 60 dakika.

Düzeltelim, yanlış olmasın. :)

El Padrino

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
70
Dizilerimiz bizim kültürümüzü yansıtıyorsa vay halimize. Bizim diziler bir zamanlar tvde seyrettiğimiz Güney Amerika pembe dizilerine benziyor. Aşk-meşk-intikam-komplo vs. Arada bir güzel dizi çıkıyor. Leyla ile Mecnun gibi konu bütünlüğü olan, zekâ ürünü yapımlar az. ABD dizilerinde ise çokça var ve yapımcılar bir çok proje deniyor.
Son olarak şunu söyleyeyim ki 10 sene önce bu kadar çok dizinin olmayışı bence güzel bir şeydi. Şimdi milleti afyonluyorlar. En çok seyredilen kanalların programlarında bir tek insan aklını çalıştıran bir program var mı?

Bu arada dizi sektörünü övüyorum diye dizikolik biri olduğum yanılgısı oluşmasın.Hayatımda 2 tane Türk dizisi izledim.1.Ezel 2.Kuzey Güney.Şuanda izlediğim hiçbir dizide yok.Yabancı dizi olarakta Prison Break ve Fringe'i izledim.Herşeyi olduğu gibi televizyonuda doğru kullanmanın önemi çok büyük.Açlıkla pençeleşen ülkeler haricinde gezegende evinde televizyon olmayan kimse yok.Bahsedilen cihazın yararı olduğu kadar zararı çok daha büyük.Lakin ben dizi izlemiyorum diye dizileri ve programları yerden yere vurmuyorum.Dünya üzerinde içinde aşk, intikam ve paranın olmadığı bir tek dizi söyleyebilir misiniz !? Hepsinin içerğinde bunlar var ancak ne dozda ve ne şekilde kullanıldığı önemli olan.Bu kısımda çoğu dizi eleniyor.Ancak hepsinin bir izleyeni var.Arz talep meselesi.

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Arz-talep ilişkisinin tam olarak bu konuda var olduğunu düşünmüyorum. Televizyonu açtığımda ya acuru seyredeceğim ya da o dizileri seyredeceğim. Bir dizi çok sıkıcı değilse başına oturup alışmak, takip etmek zor değil. O yüzden onlarca dizi denemesi yapıldı. Millete yedirebildikleri devam etti, diğerleri bitti.

PetyrBaelish

Profesör
Reaksiyon puanı
3

friendly

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
671
Var, evet.

Örneğin, Master Of Sex 55 ile 60 dakika arası bölümleri. Bir çok, dizi daha mevcut. Biraz araştır. :)

http://www.yabancidiziizle1.com/masters-of-sex-1-sezon-8-bolum.html

Son olarak, Game Of Thrones ilk bölümleride, 60 dakikanın üzerindeydi.

Benim izlediğim bütün diziler 40 dk küsür sürüyor..

Bi kaç Örnek : Person Of Interest, Nikita, Fringe, The Mentalist, Greys Anatomy, Hannibal

İzleyip devam etmediğim dizi süreleri de 40 dk küsürdü, Eskiden izleyip bitirdiğim diziler de...
Hatta Cnbce-E den denk gelip izlediğim komedi dizileri de aynı sürelerde..

Senin verdiğin 2 örnek sadece istisnadır..
Çok mühim bir olay değil gerçi ama bence sen araştır.. :)

PetyrBaelish

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Benim izlediğim bütün diziler 40 dk küsür sürüyor..

Bi kaç Örnek : Person Of Interest, Nikita, Fringe, The Mentalist, Greys Anatomy, Hannibal

İzleyip devam etmediğim dizi süreleri de 40 dk küsürdü, Eskiden izleyip bitirdiğim diziler de...
Hatta Cnbce-E den denk gelip izlediğim komedi dizileri de aynı sürelerde..

Senin verdiğin 2 örnek sadece istisnadır..
Çok mühim bir olay değil gerçi ama bence sen araştır.. :)

Nasıl istisna?

Yabancı diziler, sadece yukarıda belirttiğin dizilerden ibaret değil. Dizi sayısı çok fazla, peşin hükümlü olmanı öneririm.

Ve bu saatte bunu tartışmaya gerek yok.

El Padrino

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
70
Nasıl istisna?

Yabancı diziler, sadece yukarıda belirttiğin dizilerden ibaret değil. Dizi sayısı çok fazla, peşin hükümlü olmanı öneririm.

Ve bu saatte bunu tartışmaya gerek yok.
[MENTION=63117]friendly[/MENTION] haklı.

Amerikada standart 40 dakikadır.En fazla 45 dir.Yüzlerce dizi arasında bi elin parmaklarını geçmeyecek sayıda dizi 50-60 dakika arası diye bütün Amerikan dizileri 60 dakka diyemezsin.

friendly

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
671
Bir şey tartışmıyoruz, konu üzerinde sohbet ediyoruz.. :)
Tabi senin amacını bilemem..

Ben sana kendi izlediklerimden 20 ye yakın örnek verebilirim.
Sen ise 2 tane örnek veriyorsun.. Dolayısı ile senin verdiğin örnek istisnadır.

ABD dizileri ortalama süresi 40 küsür dk dır.
Hatta ülkemizdeki dizi süreleri hakkında şikayet edilirken, her zaman ABD piyasasındaki dizilerin sürelerinden örnek verilerek eleştirilir..

Ben süreleri kısa olduğundan, ABD dizilerini izlemeyi sevdiğim için bu konu hakkında çok eminim. :)

PetyrBaelish

Profesör
Reaksiyon puanı
3
@friendly haklı.

Amerikada standart 40 dakikadır.En fazla 45 dir.Yüzlerce dizi arasında bi elin parmaklarını geçmeyecek sayıda dizi 50-60 dakika arası diye bütün Amerikan dizileri 60 dakka diyemezsin.

Bütün dizilere demiyorum, ''50-60'' dakika arası dizilerde mevcut diyorum.

Yukarıda, arkadaş demişki, ''ABD dizileri en fazla 35 dakikadır demiş.'' Onun bu cümlesine karşılık söyledim.

Standart, 40-45 dakika olduğu bilinen bir gerçek zaten.

Reaksiyon puanı
10,315
Eğer bir dizi yandaş olmasın, hükümeti biraz eleştirsin Rtük tarafından cezaya mağruz kalıyor yada erken finale zorlanıyor. ( Örnek : Behzat Ç. " Erken finale zorlanan bir dizi" ) Şahsen bizim dizilerimiz bizim kültürümüzü anlatmıyor. Dikkat edersen hepsi avrupa kültürüne özeniyor dizilerde.

yahu şaka mısın be birader, bu nasıl bir mantık böyle. kim demiş sana "behzat ç. hükümeti eleştiriyor da, ondan dolayı yayından kaldırıldı" diye... hükümetle, siyasetle ne alakası var? adamlar, diziyi nerdeyse rakı reklamına döndürdüler. aşırı şiddet ve rakı... başka hiçbir numarası olmayan iğrenç bir yapımdı o. sahiden de rtük mü zorladı onun kalkması için bilmiyorum ama, eğer öyleyse gerçekten çok isabetli bir karar almışlar. o diziye ne zaman denk geldimse başka hiçbir şey görmedim. habire kafayı çekip kemik çatlatıyorlardı. yahu bir karga yukarıdan üstünüze pislese hükümetten bileceksiniz.

El Padrino

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
70
yahu şaka mısın be birader, bu nasıl bir mantık böyle. kim demiş sana "behzat ç. hükümeti eleştiriyor da, ondan dolayı yayından kaldırıldı" diye... hükümetle, siyasetle ne alakası var? adamlar, diziyi nerdeyse rakı reklamına döndürdüler. aşırı şiddet ve rakı... başka hiçbir numarası olmayan iğrenç bir yapımdı o. sahiden de rtük mü zorladı onun kalkması için bilmiyorum ama, eğer öyleyse gerçekten çok isabetli bir karar almışlar. o diziye ne zaman denk geldimse başka hiçbir şey görmedim. habire kafayı çekip kemik çatlatıyorlardı. yahu bir karga yukarıdan üstünüze pislese hükümetten bileceksiniz.

Aynen.Ben Behzat Ç.'yi ilk sezon çok sevmiştim ve takipte ediyordum.Çok samimi ve doğal oyunculuklar vardı.Sonra harbiden b.kunu çıkardılar.Adamların hepsinin elinde 7/24 bira şişesi.Sürekli ana bacı küfür kıyamet.Şiddet gırla.Kesinlikle kötü ve zararlı şeylere özendirici bir dizi halini aldı.Özelliklede dizinin senaristinden tutun bütün dizi oyuncularının gezi olayına karışmasıyla içinden çıkılmaz bir hal aldı.Kim olsa kaldırırdı o diziyi.Herşeyin bir adabı var.Sanatçı mısın, alkolik misin, dayakçı mısın, direnişçi misin kardeşim ? Nerde pislik var hepsini temsil eden bir haldeydi.

bölge34

Doçent
Reaksiyon puanı
12

Evet dizinin finale zorlanmasındaki sebeb hükümete hemen hemen her bölümde gönderme yapmasıydı. Doğru söylüyorsun aşırı alkol tüketimi vardı dizide, ama inan onlar alkol alıyor diye tutup da asla alkol almam. Zaten kendini bilen insan vay efendim dizide alkol alıyorlar bende alayım, bara gidiyorlar bende gideyim demez. Allah korkusu ve ahiretini düşünen her insan ne yapıp ne yapmayacağını zaten bilir. Mesela 7/24 samanyolu tv dizileri izliyor diye evliya olmayacağı gibi, Behzat Ç. izliyor diye de alkolik olmaz. Diyeceğim o ki Allah korkusu olsun insan da gerisi zaten fasa fiso.

Reaksiyon puanı
10,315
Evet dizinin finale zorlanmasındaki sebeb hükümete hemen hemen her bölümde gönderme yapmasıydı. Doğru söylüyorsun aşırı alkol tüketimi vardı dizide, ama inan onlar alkol alıyor diye tutup da asla alkol almam. Zaten kendini bilen insan vay efendim dizide alkol alıyorlar bende alayım, bara gidiyorlar bende gideyim demez. Allah korkusu ve ahiretini düşünen her insan ne yapıp ne yapmayacağını zaten bilir. Mesela 7/24 samanyolu tv dizileri izliyor diye evliya olmayacağı gibi, Behzat Ç. izliyor diye de alkolik olmaz. Diyeceğim o ki Allah korkusu olsun insan da gerisi zaten fasa fiso.

bak güzel kardeşim, belli ki inanmış birine benziyorsun; ama yanlış düşünüyorsun. hem ben özendiriyor falan demedim, ama özendirmek için elinden geldiğini de yapmadı değil adamlar. bu ayrı konu, ancak sence bir dizinin siyasi, yönlendirici mesajlar vermesi doğru mudur? hükümette her kim olursa olsun, onu ancak meclisteki muhalifleri, oy veren, vermeyen halkı eleştirebilir...

eğer diziler siyaset yapmaya soyunur ve kimsenin bunu gıkı çıkmazsa o ülkede hayat bitmiş demektir. keza dünyanın hiçbir yerinde de bu türden bir saçmalık görülmemiştir.

belki sinema filmleri sosyal içerikli eleştirel vurgular yapabilir, bu olağandır, ama dizilerin direkt bir ülkenin hükümetini hedef alarak siyaset mühendisliği yapmasına hiçbir ülke müsaade etmez, edemez.