Kapıya Gelen Kargoyu Almadan Göndermek

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Levren
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Levren

Öğrenci
Reaksiyon puanı
25
Merhababa Ali Express sitesinden ucuza bir kolye aldım ancak gümrük vergisi gerçekten çok fazla geliyormuş onu yeni farkettim. Ürün kargoya verildi ve iptal edemiyorum. Yarın bir gün ürün kapıma gelirse kargoyu almadan nasıl geri yollarım kuryeyi.

Son düzenleme:

KovboyBey

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
2,000
Aynı gonderiden 2 tane var.

durmayann

Profesör
Reaksiyon puanı
3,298
Adamlar o kadar getiriyor iptal etme vs. yokmu?

ozciceky

Profesör
Reaksiyon puanı
2,764
iyi de kargonun gelmesi için gümrük vergisini ödemen lazım.
mesela benim ups ile gelen yurtdışı siparişimde upse fir form dolduruyorum.
sonra gümrük vergisi şu kadar diyor. o şukadarı da ödüyorum.
ondan sonra gümrükten çıkıyor kargo.
ek olarak gümrük vergisi de ürün tutarının yüzde 20 si sanırım

atkaksoy501

Profesör
Reaksiyon puanı
4,070
iyi de kargonun gelmesi için gümrük vergisini ödemen lazım.
mesela benim ups ile gelen yurtdışı siparişimde upse fir form dolduruyorum.
sonra gümrük vergisi şu kadar diyor. o şukadarı da ödüyorum.
ondan sonra gümrükten çıkıyor kargo.
ek olarak gümrük vergisi de ürün tutarının yüzde 20 si sanırım
Ups için öyle o ancak aliexpress ile gelen kargolarda öyle değil. PTT ile geliyor ve vergisi kapıda ödeniyor. Ödenen vergi tutarı da 8tl+ürünün yüzde 20si. Ürün çok pahalı bir şey değilse genelde 10 15tl gibi bir vergi ödeniyor kapıda. Kapıya gelen arkadaşa sormanızı tavsiye ederim. "Ben bu gönderiyi teslim almadan iade etmek istersem gümrük vergisini ödemem gerekir mi" diye. Benim aklıma ürünü iade etseniz de vergiyi ödetebilecekleri geliyor ama hayırlısı :D

ozciceky

Profesör
Reaksiyon puanı
2,764
Ups için öyle o ancak aliexpress ile gelen kargolarda öyle değil. PTT ile geliyor ve vergisi kapıda ödeniyor. Ödenen vergi tutarı da 8tl+ürünün yüzde 20si. Ürün çok pahalı bir şey değilse genelde 10 15tl gibi bir vergi ödeniyor kapıda. Kapıya gelen arkadaşa sormanızı tavsiye ederim. "Ben bu gönderiyi teslim almadan iade etmek istersem gümrük vergisini ödemem gerekir mi" diye. Benim aklıma ürünü iade etseniz de vergiyi ödetebilecekleri geliyor ama hayırlısı :D
Teşekkürler. Bunu da öğrenmiş oldum :)

Fakehero

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
5,762
PTT ile yurtdışından gelen ürünü almak zorunda değilsin. Almak istemiyorum dediğinde postacı ürünü geri götürecektir zaten.

delete user

Profesör
Reaksiyon puanı
3,781
Gelmişken alırsın uzak yoldan geliyor.

ozciceky

Profesör
Reaksiyon puanı
2,764
vergi tahsili için pos makinası getiriyor mu PTT bari

TheChild

Profesör
Reaksiyon puanı
1,567
Almazsan geri gider kargon parasını ödemek zorunda değilsin fakat AliExpress e ödediğin para yanar.

ozciceky

Profesör
Reaksiyon puanı
2,764
Almazsan geri gider kargon parasını ödemek zorunda değilsin fakat AliExpress e ödediğin para yanar.
geri mi giderse ali express niye iade kabul etmiyor ki o zaman.
ya da geri gitmiyorsa birileri yok ettik ayağına indragandi mi yapıyor paketi

TheChild

Profesör
Reaksiyon puanı
1,567
Satıcılar genelde ucuz eşyaların takibini yapmıyorlar, satıcıya bağlı bir durum tamamen. Benim eşyamın gelmediği de oldu fakat çok ucuz olduğu için takılmadım. Her şey olabilir kısaca :)

Fakehero

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
5,762
Aliexpresse ödediği para yanmaz. Ürün ulaşmadı şeklinde gözükeceğinden tartışma açıp parasını geri alabilir. Bizzat ben kendim çinden gelen ürünlere vergi geldiğinde aldığım ürünlere itiraz etmek için ürünleri postacıdan almadım.Gittim en yakın ptt'ye dilekçemi verdim. Bu sürede dilekçemi incelemeyip bir ürünümü ptt gümrüğe geri göndermiş. Bende ürünler ulaşmadı diyerek 60 gün sonunda tartışma açtım. Aliexpress müşteri hizmeti konuya müdahil olup takip numarasından ürünlerin ulaşmadığını gördüklerinden paramı geri iade ettiler.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yanlış cevaplara bakmayınız. Aliexpress müşteri hizmetleri hep müşterinin yanında. Yeter ki ürünün bozuk olduğunu veya gelmediğini ispat edin olaya dahil olup parayı tamamen iade ediyorlar.

Son düzenleme:

TheChild

Profesör
Reaksiyon puanı
1,567
Aliexpresse ödediği para yanmaz. Ürün ulaşmadı şeklinde gözükeceğinden tartışma açıp parasını geri alabilir. Bizzat ben kendim çinden gelen ürünlere vergi geldiğinde aldığım ürünlere itiraz etmek için ürünleri postacıdan almadım.Gittim en yakın ptt'ye dilekçemi verdim. Bu sürede dilekçemi incelemeyip bir ürünümü ptt gümrüğe geri göndermiş. Bende ürünler ulaşmadı diyerek 60 gün sonunda tartışma açtım. Aliexpress müşteri hizmeti konuya müdahil olup takip numarasından ürünlerin ulaşmadığını gördüklerinden paramı geri iade ettiler.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yanlış cevaplara bakmayınız. Aliexpress müşteri hizmetleri hep müşterinin yanında. Yeter ki ürünün bozuk veya gelmediğini ispat edin olaya dahil olup parayı tamamen iade ediyorlar.
Eğer bir kaç liralık ürün içinse iyi uğraş olmuş itiraz dilekçesi, 2 ay bekleme vs vs. Pahalı ürününü zaten takibi oluyor.

Fakehero

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
5,762
Eğer bir kaç liralık ürün içinse iyi uğraş olmuş itiraz dilekçesi, 2 ay bekleme vs vs. Pahalı ürününü zaten takibi oluyor.
Pahalı olmayan ürünlerde de takipli kargo olabiliyor. Birkaç liralık ürün diye umursamayabilirsin ama vergi olması gereken orandan fazla ise dilekçe verip yeniden hesaplanmasını istemek vatandaş olarak en doğal hakkımız. Zaten dilekçeyi postane müdürüne teslim edip çıkıyorsun. Sıra filan beklediğin yok. Dilekçe sonuçlanmazsa eskiden 60 şu an ise 90 gün olan sürenin sonunda tartışmayı açıp paranı geri alırsın. Ayrıca anlattıklarımda komik olan bir taraf göremiyorum. Hak aramak ne zaman komik olmuş bir söyler misin?