Kanal D HD ve Star HD Neden Şifreli Oldu?

pesimist

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,158
Merhaba arkadaşlar,

Konu başlığında da belirttiğim gibi bu iki kanal HD yayını ücretsiz verirken niye birden şifreli oldu yine?

friendly

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
671
Bu iki kanal turksat 4a uydusu aktif degilken de dsmart platformunda sifreli devam ediyorlardi, uydu gecisi zamaninda star ozellikle turksat 4a uydusunda sifresiz yayin yapacagini resmi okarak sosyal medya hesaplarindan duyurmasina ragmen bir sure sonra sifreye gectiler ve sosyal medyadaki eski duyurularini sildiler.
Ama kanal d herhangi bir bildirimde bulunmamisti zaten sifresiz olacagiz diye , gecis esnasinda bir sure sifresiz oldu sonra tekrar kapattilar.

Lee Tai

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Aydin dogan ve dsmart iste ne diye soruyosun bilmiyomus gibi

anectodist

Asistan
Reaksiyon puanı
21
Artık diğer ülkelerdeki gibi hd yayınları ücretli platformlar üzerinden veriyorlar.

pesimist

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,158
Bu iki kanal turksat 4a uydusu aktif degilken de dsmart platformunda sifreli devam ediyorlardi, uydu gecisi zamaninda star ozellikle turksat 4a uydusunda sifresiz yayin yapacagini resmi okarak sosyal medya hesaplarindan duyurmasina ragmen bir sure sonra sifreye gectiler ve sosyal medyadaki eski duyurularini sildiler.
Ama kanal d herhangi bir bildirimde bulunmamisti zaten sifresiz olacagiz diye , gecis esnasinda bir sure sifresiz oldu sonra tekrar kapattilar.

Ben de bunu soruyorum zaten. Niye ama? Niye kapadılar tekrar? Buna makul bir cevap yok mudur şu şu sebeplerden diye.

Creative

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
17,390
Herşey para olmuş arkadaş. Bir kanal bile para ile mi yayın yapar.

Lee Tai

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Turk milletine dogan yayin grubu olarak ucretsiz hd yayin yoh ilkeleri geregi

friendly

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
671
Gecis esnasinda bir cok kanal belli araliklarla acildi-kapandi. Kisa araliklarla lig tv yayinlarini sifresiz izleyenlerin yorumlarini da gordum forumlarda. Kanal d ve starin bu sureci sebepsiz uzatmalari ve sonlandirmalari bir tanitim faaliyeti olabilir insanlari platform uyeligine cekmek icin.

Ama bir cok ulusal kanalin hd yayini uydu uzerinden sifresiz veriliyorken, bunlarin ucretli platformda yayin yapmalari pek mantikli degil.

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
Digiturk ve Dsmart oldukça ücretsiz HD yayını unutun, az kaldı digiturk 3. ayda bitiyor sözleşmem

pesimist

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,158
Tv2 HD olarak ücretsiz yayın yapıyor. Tv2 Doğan grubunun değil mi?

pumperking

Profesör
Reaksiyon puanı
3
seneye göreceğim ben onları şampiyonlar ligi maçları da çıksın bakalım stardan.

şahsen ben 4a dan sonra sd kanalları izlemiyorum.bu iki malum kanalın dizilerini de torrentten takip ediyorum.
reytingleri düşsün paragözlerin

EnverYigit

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Digitürkte HD paketi açtırdım geçen hafta (türksat) kanald star ve ligtv hd oldu, diğerleri zaten hd idi, aylık 20 TL fark alacaklarmış..

Lee Tai

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Dizilerintekrarlarini verip duruyo bi cacik yok yani orda. Hem acmissin konuyu forum reytingi olsun diye

Creative

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
17,390
Dizilerintekrarlarini verip duruyo bi cacik yok yani orda. Hem acmissin konuyu forum reytingi olsun diye

Forum'un reytingi ile ne alakası var pek anlayamadım. :)

Reyting isteyen bir forum mu?

Lee Tai

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Forum kurallarinda komik konusmak yasak diye bi madde goremedim

friendly

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
671
D-Smart'ın seneye ben de çökeceğini ön görüyordum (mevcut abonesi olarak) lakin önümüzdeki sene için D-Smart & Digitürk iş birliği konuşulmaya başladı ciddi ciddi, İngiltere Premier ligi ve Süper Lig maç yayınlarının bir kısmının D-Smarta geçebileceği söyleniyor. Her ne kadar kesin bilgi olmasa da artan ciddi maliyetlerden sonra D-Smart'ın Digitürk'e çok cazip bir teklif sunduğu söz konusuymuş.

Asparagas da olabilir bekleyip göreceğiz.