Kamplar vurulursa PKK sorununun çözümü zorlaşır

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

*SiRiNe*

Dekan
Reaksiyon puanı
2

“PKK’nın silahsızlandırılması, dağıtılması ve (topluma) yeniden entegre edilmesi” raporunu kaleme alan Amerikan Ulusal Dış Politika Komitesi adlı düşünce kuruluşunun proje direktörü David L. Phillips, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bu tür sorunların askeri yöntemlerle çözüleceğini sanan ABD Başkanı George Bush’un hatasına düşmemeli" dedi.

Raporla ilgili olarak Referans Gazetesi'nden Cevdet Aşkın'ın sorularını yanıtlayan Phillips, Kuzey Irak’ta PKK kamplarına yönelik hava saldırısının taktik hiçbir değerinin olmadığını söyleyerek “Bu tür saldırılarla ne PKK’nın kökü kazınır ne de operasyonel kabiliyeti azaltılır” diye konuştu. Phillips, harekâtın istenmeyen sonuçlara yol açacağına dikkat çekerek Türkiye’deki Kürtlerin radikalleşeceğini, Kuzey Iraklı Kürtlerle PKK’nın aynı çizgiye geleceğini ve Türkiye’nin Avrupa Birliği'yle geleceğinin sıkıntıya gireceğini ileri sürdü. Kamplara harekâtın ABD ile Türkiye arasında da sorun yaratacağını belirten Phillips, “Hava saldırıları sorunu çözmez, daha da zorlaştırır” dedi.

http://www.hurriyet.com.tr/dunya/7780404.asp?gid=180&sz=88783

BacKDooR

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Kürtler ne zaman bu tür adamların pkk ile aynı kefeye konmalarına karşı çıkacaklar merak ediyorum.

Biz desek adımız faşist olur bu tür adamlar "kürtlerle pkk aynı çizgiye gelir" deyince kürtler çıkıp da "yahu biz terörist miyiz? Sen ne saçmalıyorsun" demiyor.

Gelelim filip beye "erdoğan buşla aynı hataya düşmesin demiş" ;D İyi de zaten corç buş kendi sorunlarını silahla çözerken Türkiye'ye "masaya otur" diyor, yani bu yazarın koskoca abd başkanının ne dediğinden haberi yok mu? İlginç.

Buş ladin ile aynı masaya oturmayı kabul ettiği gün ben de sayın başbakanımıza ve değerli büyüğümüz, Türkiye'nin kadim dostu corç buşa destekde bulunacağım.

Acaba corç buş kendisi silah kullanırken hata yaptığını anladı, çok üzüldü ve sayın başbakanımızı da silah kullanmaması yönünde ikna mı etti. Helal olsun valla büyüksün buş.

Neyse sayın filip beyler endişelenmesin, Türkiye'yi bu kadar çok sevmeleri ve iyiliğimizi düşünmeleri beni inanılmaz duygulandırdı, haa aynı fikirleri paylaşan çok büyük kadın leyla zana'yı da unutmayalım' Demek ki onlar hep Türkiye'nin iyiliğini istiyorlarmış da biz anlamamışız, her eve bir buş ve bir filip lazım sayın erdoğan zaten her evde var sayılır arada bir amerikadan Ankara'ya dönüyor.

Corç buş zaten bize "anlaşın silah kullanmayın" diyor, sayın başbakanımız da corç buş ile aynı fikirde yani endişelenecek bir durum yok sayın filip rahat olun.
Hımm siz nasıl dersiniz "relax Mr. Filip relax".

behindtheblue

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yahu anlayamadım gitti nasi bi telkin güçleri varsa ne derlerse "peki abi" diyoruz ..yahu biz bu kadar "aciz" bir ülkemiyiz?illa birinden izin mi almamız gerekiyor?bunca sene "peki abi" " tamam abi" dedik durduk ne geçti elimize?

WaterBoy

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Tamam kürtler ve pkk farklı ama ben hiç bi kürtün çıkıpta ben kürdüm lanet olsun pkk ya dediğini duymadım eğer kendilerini PKK dan ayrı tutuyorlarsa pkk yı temizleme görevi ilk olarak onlara düşüyor bence

turoksin0

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Televizyonda çıkıyo ya güneydoğuda teröre karşı mitingler zaten vatandaşın seçimde verdiği oya göre değerlendirmeyi yapın akp ye şans verdi %50 civarında oyla akp bu şansı kullanamazsa o zaman sorun büyür dtp yada ilerde ne olursa ona destek artar akp nin şansını iyi kullanması gerekiyor

DarkLady

Dekan
Reaksiyon puanı
12
.
WaterBoy dedi ki:
Tamam kürtler ve pkk farklı ama ben hiç bi kürtün çıkıpta ben kürdüm lanet olsun pkk ya dediğini duymadım eğer kendilerini PKK dan ayrı tutuyorlarsa pkk yı temizleme görevi ilk olarak onlara düşüyor bence
kürtlerin farklı olduğuna inanmıyorm artık.hepsi için geçerli diil ama Diyarbakırlıların çoğuu öle gibi.çok samimi olduğum 2 yılı beraber geçirdiğim abi dediğim insan burda da yazan iletimden dolayı benle konuşmuyoo.kaldı ki pkk laneti temzileyeceklerr :(

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...