Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Kalmak. Gittikten sonra bir şekilde uyum sağlıyorsun yerinden memnun olmayan biri gitmeyi düşünür. Gittiği yerde çok iyiyse kendine göre, kalmaktan çok daha iyi olacaktır.
Bir de benim için en kötüsü giden birini görüp ben kalırsam üzülürüm. "Beni de götürün gittiğiniz yere dayanamam bu tutsaklığa!" diye bağırasım geliyor.
Gitmek daha zor. Gitsen bile arkanda yarım bıraktıklarının acısını çekeceksin, aklın hep orada kalacak. Gitmiş olsan bile gidemeyeceksin, aklın hep olmamışlıklarla kalacak. Bu yüzden kalıp acı çekmeyi gidip acı çekmeye tercih ederim. En azından gözüm arkada kalmaz.
bir zamanlar gülmekten sohbet etmekten zamanın farkına varmadığınız yerde tek başınıza kalınca anlaşılıyor hangisinin daha zor olduğu gidenin geride bıraktığı şeyler kaçırılan gözler ve tutulamayan sözler olarak kalıp gidiyor
—————————
Aslında bu yorumlama kişiye göre değişir yaşadıklarına ve gördüklerine bağlı benim için şuanlık böyle
Gitmek görmek daha iyi, ama kalmak ve alışık ortamda ağlamak daha kolay. Yeni şeyler görmüş ve öğrenmiş olurdunuz. Öğrenmek Türk insanına zor geldiği için oturup yakınır hep. Arabesk müziğin teması da Türk insanı. Onlar da hep ağlardı şarkılarında. Kolay olan her zaman doğru olan, yada iyi olan değildir.