Kaliteli / Nitelikli Backlink Nasıl Elde Edilir?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan CepCin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

CepCin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Merhaba arkadaşlar yine güzel bir seo makalesi ile karşınızdayım.Daha önceki bir bir makalemde pagerankta temel faktörün backlink olduğuna değinmiştim bu makalemde ise kaliteli backlinki ve backlink alırken yapılan genel yanlışlara değineceğim.
İyi bir pagerank değeri için backlink olmazsa olmaz bir değerdir.Sitenizin backlink değeri ile Pagerank değeri orantıldır…
Backlink bu kadar çok önemli iken üzülerek söylüyorum bizim webmasterlarımız ne yazık ki sitelerini riske sokan ve yeterince hatta hiç değeri olmayan backlink kazanarak sitelerini şu an için veya gelecek için büyük bir riske sokuyorlar.Google bildiğimiz gibi arama motorları arasında,kimsenin çözemediği en gelişmiş algoritma sistemine sahip ve zeki mühendisleri ile sürekli algoritmaları daha kaliteli bir sistem,işleyiş için geliştiriliyor.Bu yüzden uzun ömürlü olan ve sitemize gelecekte de zararı olmayıp aksine çok faydası olacak bir şekilde kaliteli backlink almalıyız.

backlink1.jpg
Kaliteli Backlink Sahibi Olmak İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

• Sitenizin içeriği ile aynı kategoride yer alan,
Sitenizden yaşça büyük olan ve ileriye dönük olup kapanma ihtimali olmayan,
Pagerank değeri sitenizinkinden yüksek olan sitelerden backlink almaya özen gösteriniz.

• Tavsiyem asla karşılıklı link değişimi yapmayınız,sadece çapraz ya da ücret karşılığında backlink elde ediniz…
  • Backlink süresi çok önemlidir.Eğer özellikle para vererek backlink alıyorsanız kesinlikle süresiz backlink alınız.Ücretli veya ücretsiz olarak süresiz backlink aldıktan sonra backlink aldığınız sitelerdeki linklerinizi belirli periyodik zamanlarla kontrol ediniz.
Bu belirtilenlere rağmen gider acemi webmaster gibi karşılıklı ve çok sayıda backlink alırsanız Alexa değeriniz düşer bu sizi sevindirir belki ama bu duruma
Amcanın hiç sıcak bakacağını ve cezasız bırakacağını sanmıyorum.Google bir çok yapılan bir çok hilenin bilicindedir ve şu an bir takım cezalar uygulamıyor olsa da ileride gerekeni yapacaktır…
Her işte olduğu gibi bunda da kalite çok önemlidir.
Kaliteli backlinkler kazanmak üzere, görüşmek üzere.

kaynak

otium35

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Backlinklerin hepsini görebileceğim ücretsiz bir site var mı bildiğiniz?

CepCin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Backlinklerin hepsini görebileceğim ücretsiz bir site var mı bildiğiniz?

Merhabalar:

Ücretsiz olarak büyük bir çoğunluğunu Google Webmaster Araçları (Tolls)'dan Trafik --> Sitenize Bağlantılar kısmından görebilirsiniz.... (en sağlıklı sonuç buradan görünür desek yeridir.. )

Bir diğer önerebileceğim site ise tamamını ücretsiz olarak göstermese de yine de inceleme yapabilmeniz için yeteri kadar veri sunan:

https://ahrefs.com/ 'dur...

3. Önereceğim araç ise http://www.opensiteexplorer.org 'dur ... ( Tüm backlinkleri göstermiyor bu araç seçici ve geç gösteriyor backlinkleri)

Bu üç aracıda kullanmanızı öneririm. Ben bu üçünü kullanıyorum yeni sağlam ve düzgün araçlar bulursam buradan detaylı bir makale ile paylaşırım.

(Ne yazık ki tamamını ücretsiz olarak görebileceğiniz bir araç yok Google Webmaster Tolls2un bile göstereceği bağlantı sayısı sınırlı 1000 miydi ne tam hatırlamıyorum ama sitenizin backlinklerini düzenli olarak incelemeniz için bu üç aracın yeterli olduğunu düşünüyorum fiyatlar çok uçuk para vermeyin derim :) )

otium35

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
linkdiagnosis.com/ diye bir site buldum. firefox eklentisi varmış ve onunla birlikte bütün backlinkleri full görüyormuşsun. kurdum ama çalıştıramadım bu eklentiyi kullandınız mı?

CepCin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
linkdiagnosis.com/ diye bir site buldum. firefox eklentisi varmış ve onunla birlikte bütün backlinkleri full görüyormuşsun. kurdum ama çalıştıramadım bu eklentiyi kullandınız mı?
O dediğin eklentiyi duymuşumdur ama hiç kullanmadım çünkü eklentiler verileri güncel bir şekilde kolay kolay çekemez...

yukarıda verdiğim linkleir kullanmanız yeterlidir.

ayrıca Google'da

site: siteadı.com

şeklinde de arama yapabilirsiniz lakin çıkan sonuclar sadece backlink kazandığınız sitelerin listesi değildir.

EK: o bahsettiğin site ( inkdiagnosis.com ) düzgün göstermiypr backlinkleri.

gizemlilord

Asistan
Reaksiyon puanı
2

cngzkyz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
276
Buraya yazılan tüm linkler backlink olarak geri dönecek sitelere :D

sadikBZ

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
backlink alın demek kolay ama backlink kazanmak kolay değil! Yükselmek için backlink almalı ama birazda mantıklı davranmalı üzretli veya üçretsiz backlink alınabilir ama mesele google'un bunu nasıl değerlendireceği bu yüzden dikkatli davranılmalı.
Kısacası bol şans :yes:

on-off

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
İşin temel noktası kaliteli, özgün, güncel, doğru, paylaşılabilir içerik üretebilmekten geçiyor tabi ki. Doğal yol budur.

rahimdulgeroglu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
  • Sitenizin içeriği ile aynı kategoride yer alan,
Sitenizden yaşça büyük olan ve ileriye dönük olup kapanma ihtimali olmayan,
Pagerank değeri sitenizinkinden yüksek olan sitelerden backlink almaya özen gösteriniz.
Merhaba CepCin . şimdi ben Toplu sms ile ilgili siteden bayilik aldım. kendi sitemede aynı kategoride bulunuyor. bu siteden link alsam baclkink oluyor mu. zararlımı nedir?