Kaliforniya insansız otomobillere hazırlanıyor

Bu konuyu okuyanlar

fragger

Müdavim
Katılım
21 Ekim 2016
Mesajlar
9,543
Reaksiyon puanı
3,061
Puanları
113
otonom-arac-730x480.jpg



Otonom sürüş teknolojisi artık kimseye yabancı değil. Özellikle de teknoloji şirketlerinin testlerini gerçekleştirdikleri Kaliforniya’da otonom sürüş teknolojisine sahip araçlar görmek çok doğal hale geldi ancak şoför koltuğunda kimsenin oturmadığı bir otomobil görmek hala mümkün değil.

Yasaların şoförsüz bir otomobilin yollara çıkmasına izin vermemesi nedeniyle tüm otonom sürüş testleri, sürücüyle beraber gerçekleşiyor ancak bu artık değişebilir.

Kaliforniya’da meclis üyeleri, otonom araçların artık yollarda şoför olmadan hareket edebilmesini mümkün kılacak bir yasa teklifini görüşmeye hazırlanıyor.

Yas teklifi şimdi oylanmadan önce halkın da görüş bildirebilmesi için 15 günlük askı süresine çıktı. Bölge halkı da yasa teklifi hakkında görüşlerini, önerilerini sunduktan sonra son halini alacak olan teklifin Kasım ayı içinde oylanması bekleniyor. Böylece Kaliforniya yollarında 2018’le beraber içinde hiç insan olmayan veya şoför koltuğunda kimsenin oturmadığı otomobilleri görmek mümkün olacak.

Kaliforniya insansız otomobillere hazırlanıyor - TechInside
 
Üst