Kadir Gecesi'nin kadri-kıymeti

Bu konuyu okuyanlar

Cem

Müdavim
Katılım
23 Ağustos 2006
Mesajlar
1,028
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Tüm SDN üyelerine hayır dolu bir Kadir Gecesi dilerim. Radyoda dinlediğim bir benzetmeyi aktarmak isterim bu Geceyle ilgili olarak.

Hazinelerinin sırf anahtarlarını taşımak için orduları bulunan Karun'dan çok çok daha varlıklı bir Hükümdar tahta geçtikten kısa süre sonra halkına sevindiri bir haber göndermiş. Hükümdar'ın müjdesi sarayın hazine kapılarının halka açılacağı ve dileyenin dilediği kadarını alabileceğiymiş. Hükümdar hazine kapılarının sadece 1 gece akşam vaktinden şafak vaktine kadar açık kalacağını günler öncesinden belirtmiş.
Durum karşısında farklı görüşler ortaya atılmış. Sonunda kimisi "hükümdar bunu düşündü bari daha iyisini yapıp kapımıza getirseydi ya, gecenin bi vakti nasıl gideceğiz" deyip gitmemiş, uyumuş. Kimisi evindeki en büyük kabı alıp hazine dairesine gitmiş, alabildiği kadar mücevher alıp dönmüş evine. Kimisi ise taşıyabileceği kapların hepsini alıp gelmiş ve pahada ağır, yükte hafif olan mücevherleri toplamış. Kimisi de günler öncesinden hazırlıklar yapmış, at arabaları kiralamış, hatta ortaklıklar kurmuş ve şafak vaktine dek hazineden alabilecekleri maksimum mücevher ve altını toplamış. Bu son gruptakiler tüm gece çalıştıkları için epey yorulmuş ve sonraki bir kaç gün dinlenmek zorunda kalmışlar. Ancak günün sonunda bu son gruptakilerin topladıklarının 83 yıllık serveti bir gecede topladığı görülmüş.


1000 aydan hayırlı olan Kadir Gecesi'nde bu dört gruptan hangisinde yer almak isterdiniz? 30000 günden daha hayırlı olan bu gecede edeceğiniz duanın kabul edilme olasılığı 30 bin kere daha fazla, kılacağınız 4 rekat tesbih namazı 30 bin kat daha değerli, okuyacağınız bir (meâl veya yüzünden) Yasin-i Şerif'in veya başka bir surenin her bir harfi 30 bin kat daha fazla sevap anlamına geliyor. Teşbihte hata olmaz, belki de cennet 30 bin kat daha yakın bu gece. Benim aklıma şimdilik bu kadarı geliyor ama gerisini siz düşünüp ekleyin hayır adına ne varsa bu gece 30 bin katı müjdeleniyor Alemin Padişahı tarafından... gerisini siz doldurun ve bir tek bu gece uykuya direnin, işleri erteleyip elinizden geleni ardınıza koymayın. Elbette yazdıklarımı önce kendime söylüyorum. ^^
 

mehmet

Müdavim
Emektar
Katılım
9 Mayıs 2007
Mesajlar
2,699
Reaksiyon puanı
47
Puanları
48
allah hepimizin kandil gecesini mübarek eylesin
keşke insanlar veya ben ömrümde bir kerecik kadir gecesini denk getirebilsem
 

pesimist

Müdavim
Emektar
Katılım
30 Eylül 2005
Mesajlar
18,584
Reaksiyon puanı
2,004
Puanları
113
Yaş
40
Teşekkürler.
 

cacar

Müdavim
Katılım
24 Mart 2006
Mesajlar
1,607
Reaksiyon puanı
13
Puanları
38
kandiliniz mübarek olsun
 

emelden

Müdavim
Katılım
30 Ocak 2007
Mesajlar
5,260
Reaksiyon puanı
8
Puanları
0
Kadir gecemiz mübarek olsun.

Bahsi geçen benzetmeye gelince son grup iyi hoş ama yapabileceğin tüm kötülükleri yapıp tek bir gecede bunlardan arınmak... o geceden sonra yine hatalara devam etmek...
Üzgünüm ama hep bu şekilde olur mübarek gecelerde farkına varırız birçok şeyin sonra bir çok kişi yine aynı yoluna devam eder. :( Kafam oldukça karıştı. Hakkımızda herşeyin hayırlısı olsun. Allah hepimizin dualarını kabul, ibadetlerimizi daim etsin.
 

chimera

Müdavim
Emektar
Katılım
24 Kasım 2006
Mesajlar
8,773
Reaksiyon puanı
574
Puanları
0
Hepimizin Kadir Gecesi mübarek olsun. Allah bu gece dualarımızı kabul eylesin. Günahlarımızı affeylesin.
 

Cem

Müdavim
Katılım
23 Ağustos 2006
Mesajlar
1,028
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
emelden dedi ki:
ama yapabileceğin tüm kötülükleri yapıp tek bir gecede bunlardan arınmak... o geceden sonra yine hatalara devam etmek...
Eğer kötülükleri affedilir diye yapıyorsa kişi Allah'a değil bir yerde şeytana sığınmış oluyor aslında. Eğer bu geceyi affedilmeye harcayıp yarın hiçbir şey yokmuş gibi davranıyorsa kişinin işi çok zor. Bir yerde okumuştum, "günahından dolayı pişman olup tevbe eden kişi daha sonra o günahını hatırladığında yüreği sızlamıyorsa o günahtan kurtulmuş değildir" diyordu değerli bir zat. Başka bir arkadaşım ise "Ben Allah'ı affedici bilirim, insanların affını dilemekten vazgeçmem" demişti. Yani korku ile Ümit arasında bir yerde olmak, ortada olmak gerek.
Hz. Ebu Bekir'in (R.A.) buyurduğu gibi " Bir kişi cennete girecek dense o kişinin ben olduğumu umarım. Bir kişi cehenneme girecek dense, o kişinin yine ben olacağından korkarım."
 

tertunc

Müdavim
Emektar
Katılım
18 Ağustos 2007
Mesajlar
7,204
Reaksiyon puanı
21
Puanları
38
Kadir gecemiz mübarek olsun.
 
Üst