Kadınlar...

red-bird

Profesör
Reaksiyon puanı
8
alıntı...

BEN YATIYORUM... Ben yatıyorum bu kadar mı net tarif edilir… Akşam annemle babam televizyon seyrediyorlardı. Annem, 'Geç oldu,' dedi,'zaten yorgunum, ben yatıyorum. 'Annem kalktı, mutfağa gitti. Çerez-meyve tabaklarını çalkaladı kaldırdı Sabaha hazır olsun diye çaydanlığı doldurdu, demliğe çay koydu Şekerliğe baktı, dibinde az kalmış, üstüne ekledi. Kahvaltı için buzluktan ekmek çıkardı, akşam yemeği için çözülsün diye de eti aşağıya koydu. Kahvaltı masasını hazırlamak için masanın üstündekileri topladı. Telefonu şarja koydu, telefon defterini kapatıp yerine koydu. Sonra çamaşır makinesinden ıslak çamaşırları çıkarıp astı ve makineyi tekrar doldurdu. Banyodaki çöp sepetini boşalttı. Islak bir havluyu kurusun diye duş perdesinin borusuna astı. Bir gömlek ütüledi, kopuk düğmesini dikti. Çiçekleri suladı. Esneyerek gerindi ve yatak odasının yolunu tuttu. Çalışma masasının yanından geçerken durdu, öğretmene tezkere yazdı, okul gezisi için para sayıp ayırdı, eğildi, sandalyenin altına girmiş ders kitabını aldı, masanın üstüne koydu. Kek tarifleri defterini çıkardı, arkadaşına söz verdiği tarifi bir kağıda yazdı, çantasına koydu. Bakkaldan alınacakları not etti, notuda çantasına koydu. Sonra gitti, 3'ü 1 arada temizleme losyonuyla yüzünü yıkadı, dişlerini fırçaladı. Gece kremini ve kırışık önleyici nemlendiricisini sürdü. Tırnaklarına baktı, törpüledi. İçeriden 'sen yatmaya gitmemiş mıydın' diye seslenen babama 'şimdi gidiyorum' deyip köpeğin su kabını doldurdu. Kapıları pencereleri kontrol etti, holdeki lambayı yaktı. Kardeşimin odasına gitti, oğlan uyumuş, lambasını söndürdü, bilgisayarını kapattı, gömleğini astı, yerdeki kirli çorapları toplayıp sepete attı. Banageldi, 'haydi yat artık, biraz da yarın çalışırsın,'dedi. Kendi odasına gitti, saati kurdu, ertesi gün giyeceklerini hazırladı. 6 maddelik acilişler listesine 3 madde daha ekledi. Kendi kendine iyi geceler diledi, hayallerinin gerçekleştiğini gözünün önüne getirdi. İşte o sırada babam televizyonu kapattı, ortaya öylece bir 'ben yatıyorum' dedi ve gitti yattı.

Sizce bu işte bir gariplik yok mu? Kadınların neden daha uzun yaşadığınımerak etmiyor musunuz? ÇÜNKÜ BİZİM YAPIMIZ UZUN ÇEKİŞLİ (ve işimizi bitirmeden öyle çabuk çabuk ölemeyiz)!

Moderatör Not : Forum kurallarına dikkat ediniz. Başlığın ilk harfi büyük olmak zorundadır. Başlık düzeltilmiştir.

erol_1982

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Bu yazıyı daha öncede okudum teşekkürler ama bi yere takıldım

Buzlukta ekmeğin ne işi var onu anlamadım :D

JuLiuSiuS

Profesör
Reaksiyon puanı
4
erol_1982 dedi ki:
Bu yazıyı daha öncede okudum teşekkürler ama bi yere takıldım

Buzlukta ekmeğin ne işi var onu anlamadım :D

ekmeğin taze ve fırından ilk aldığındaki gibi çıtır çıtır kalması için ;) kolay kolay bayatlamıyor

titanyum

Profesör
Reaksiyon puanı
7
bizde buzluğa atarız ekmegi buzluktan çıkınca fırında veya tavada bi ısıt bakalım o ekmek öyle kalıyo çıtır çıtır oluyo :D ahhh ağzım sulandı beee üstüne krem peyniride süreceksin ki abooooo :D :D

enderknt

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Cidden bayanları alkışlıyorum.Annemden biliyorum yani helal olsun.Allah başımızdan bayanları eksik etmesin.Ama hemen havaya girmesinler, erkeksiz bir dünya şekersiz şekere benzer :D :D

YgmuR

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bayagi bir uzerinde tartisilmasi gereken bir konu tskler paylastigin icin sevgilerimle bende daha once okumustum

@LgOsS

Doçent
Reaksiyon puanı
0
valla benimde uykum geldi okurken paylaşım içi tşk

sunn__shinee

Asistan
Reaksiyon puanı
0
walla okurken strese gırdım bı bayan olarak +( ewlenınce böyle olacak dıye. :R :O

red-bird

Profesör
Reaksiyon puanı
8
;D kadın olmak zor zanaat ;)

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Bence zor zanaat olan kadınları anlamak.
Burada sayılan işler;
1- Hergün yapılan işler değil.
2- Hergün bile yapılsa gün içerisinde 2-3 satten fazlasını almaz.
3- Unutulmuş kısımları vardır ekleyebiliriz;
a- Teyzemi aradı iki saat boyunca saçından, yeni kıyafetinden gıcık olduğu komşularından bahsetti. Vs.
b- Kuaföre gidip tonla para ve zaman harcayarak ucubeleşti geldi.
c- Yatmadan evvel babama seksen tane laf sokuşturdu.

Listeyi çok fazlacana uzatabiliriz. En önemlilerinden birisi de bu kadar işi yapıp sonra da diliyle döverek tadını kaçırmasıdsır. Örneğin güzel bir yemek yapmıştır, ama öyle konuşur ki yemek zehir olur.

Erkekler sadece iş yerinde çalışarak evde hizmet beklemeyi adet edinmiş, kadınlarsa evde bütün gün yatarak bir kaç saatlik işleri çığırından çıkararak deveyi pire yapmışlar. Kısacası kadın mıdır erkek midir diyerek boşuna kavga etmeye gerek yok. Çünkü birbirlerini bu hale getirenler birbirleridir. Yapılabilecek en güzel şey, şikayet etmeden birbirini anlamaktır, sadece fiziksel olarak değil, ruhsal olarak da yardımcı olmaktır. Kısacası herkes yerini bilmelidir.

mavinok.ta

Dekan
Reaksiyon puanı
13
Bu yazıyı daha öncede okumuştum, pylaşım için teşekkürler...

Gerçekten bir evin hanımı olmak, anne olmak göründüğü kadar kolay değil. Allah Yardım Etsin...

Ayakta alkışlamamak elde değil!

sunn__shinee dedi ki:
walla okurken strese gırdım bı bayan olarak +( ewlenınce böyle olacak dıye. :R :O

ufff sorma sorma aynı düşüncedeyim :S

red-bird

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Elmacik dedi ki:
Bence zor zanaat olan kadınları anlamak.
Burada sayılan işler;
1- Hergün yapılan işler değil.
2- Hergün bile yapılsa gün içerisinde 2-3 satten fazlasını almaz.
3- Unutulmuş kısımları vardır ekleyebiliriz;
a- Teyzemi aradı iki saat boyunca saçından, yeni kıyafetinden gıcık olduğu komşularından bahsetti. Vs.
b- Kuaföre gidip tonla para ve zaman harcayarak ucubeleşti geldi.
c- Yatmadan evvel babama seksen tane laf sokuşturdu.

Listeyi çok fazlacana uzatabiliriz. En önemlilerinden birisi de bu kadar işi yapıp sonra da diliyle döverek tadını kaçırmasıdsır. Örneğin güzel bir yemek yapmıştır, ama öyle konuşur ki yemek zehir olur.

Erkekler sadece iş yerinde çalışarak evde hizmet beklemeyi adet edinmiş, kadınlarsa evde bütün gün yatarak bir kaç saatlik işleri çığırından çıkararak deveyi pire yapmışlar. Kısacası kadın mıdır erkek midir diyerek boşuna kavga etmeye gerek yok. Çünkü birbirlerini bu hale getirenler birbirleridir. Yapılabilecek en güzel şey, şikayet etmeden birbirini anlamaktır, sadece fiziksel olarak değil, ruhsal olarak da yardımcı olmaktır. Kısacası herkes yerini bilmelidir.

yorumunda kendine göre haklı olabilirsin elmacık fakat artık çoğu bayan çalışıyor biliyorsun ki ve çalıştığının yanı sıra evdede devam ediyor mesaiye... sayılı kişiler hakkındaki yorumların için genelleme yapmamalısın...
şöyle bir örnek verebilirim sana ; kendi ailem;
babam emekli , annemde emekli ama hala çalışıyor ve akşam babam eve geldiğinde yemek yoksa suratı 5 değil 1000 kat asık oluyor peki bu revamıdır canım... kadınlar fedakar ve sabırlıdır unutma ... bir gün anlarsın demek istediklerimi red-bird dediydi dersin ;)

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Onların çalışmak zorunda olduğunu kim söyledi ki red-bird? ;) O belayı başına kendi saran kadının bence hiç şikayet etmeye hakkı yok. Ne demişler; kendi düşen ağlamaz. Hem sonra sürekli şikayet halinde olmak ruh sağlığına zarar.. Bir yazı vardı karısını öldüren bir adamın hikayesi, çok matrak bvir yazıydı ama biraz gerçeği yansıtıyordu bulursam buraya koyarım; belki forumda da vardır.

Hem sonra merak etme benim de tanıdıklarım var öyle. Bu tür insanların olması senin savını desteklemiyor; bilakis çürütüyor ;) Örneğin bir kadın emekli olmuş, hala çalışıyor. Neden? Çünkü henüz yazlıklarının taksidi bitmemiş, ikinci evlerini de almamışlar. Çocuğa da araba almak lazım.. Derken ömür de bitiyor. Ayrıca işsiz bir sürü genç evlenemeden gençliğini bitirmek zorunda kalıyor bu yüzden. Bencil olmamak lazım; biraz da diğer insanların gözünden bakmak lazım..

Eğer çalışıyorsa madem bu kadar kazanabiliyor, o halde kendi parasıyla evine bir hizmetçi tutabilir; pekala şikayet etmekten daha kolaydır. ;)

Tekrar söyliyim; burada önemli olan kadın-erkek tartışması değildir. Önemli olan anlayıştır. Ben kadınım deyip şikayet ediyorsa kişi, kadınlığını bilmeli o zaman. Çünkü erkek her geldiğinde ne yaptığını anlatmaz; ki siz de dışarıda onun nasıl şartlarda çalıştığını bilmezsiniz. Eğer o da şikayet ederse, size de "erkeksen erkekliğini bil o zaman" deme hakkı doğar. ;)