- Reaksiyon puanı
- 68
Çay zaten şekersiz içilir![]()
çevremdeki herkes şeker kullanıyor herkes kullanıyor sanıyorum bende

Çay zaten şekersiz içilir![]()
katiyen yalandır o gördükleriniz hamam böceği değil, örümcektir, çaylarda örümceklerin olması normaldir ama demek oluyor ki siz örümcekli çay içmiyorsunuz, bir çok makineden temizlenerek, ayıklanarak makinelerden geçiliyor, hatta labaratuvarda çay örnekleri alınıp ciddi bir şekilde halka bu çay sunuluyor, siz bunları ne gördünüz, nede duydunuz, ben çay üretcisiyim böyle söylemlerinizle çaykura ve bundan ekmek parası kazanan üretcilere haksızlık yapıyorsunuz. Biz burda ekmek parası kazanabilmek için yağmurda, çamurda, aşırı o sıcak altında çay topluyoruz sizin bu söylemlerinizden dolayı kınıyorum.
Kınamakda serbestsin sana mı inanacağım, şimdiye kadar konuştuğum, kendi ağızları ile bunu itiraf eden karadenizli arkadaşlarıma mı, özrün kabahatından beter, hamamböceği olmaz örümcek olurmuş, o örümcekler zaten çaya karıştığında parçalanarak karışıyor, o böceklerin hangi parçasını hangi cihaz ile analiz edip ayırıyorsunuz burda açıklayın, öyle bir makine icat edildiyse hep beraber bilelim.
Bana bunları anlatanlar yağmurda, çamurda, aşırı o sıcak altında çayı toplayanlar zaten, sen kimi kınıyorsun. O cihazı ispatla göster, çaydan örümcek parçalarını temizliyor de.
O kadar temizlediğiniz 1 kilo çaydan 50 gram toz akıyor, her seferinde çaykur çayları demlemeden önce yıkarım, bi dünya toz çıkar, kaçak çayları da yıkarım hiç toz aktığını görmedim, kan olsa zaten kan suda çözünmeye başlar ve o da akar en azından bi miktar kan görmem gerekir.
Olayın özü şudur, rezalet çaykur çaylarını millet sevmiyor ve kaçak çay içiyor ya da çaykur ile karıştırıyor, bunu istemeyen çaykur firması da doğal olarak ortaya bi laf atmış bu sayede satışları arttırmayı düşünüyor.
Ben turizm sektöründe çalışıyorum her yıl tanıdıklarım dünyanın öteki ülkelerinden hediyeler getirir bunların içinde çay da var, hiç bir çay poşetinden daha 10 gram toz çıktığını görmedim üstelik bunlar orjinal ambalajları içinde dünyanın bi ucundan geliyor yine de içinde toz yok. Şimdiye kadar içtiğim en berbat çaylar da çaykur firmasına ait çaylardır kimse bana Çaykur firması dünyanın en temiz çayıdır demesin.
yorum yaptığın şeye bak örümcükler her ülkenin çayında olan bir şeydir hatta o senin içtiğin çayda her türlü pislik vardır ve sen bunu anlamak istemiyorsun, o seniin içtiğin çayı git bir laboratuvara inceletir bakalım, hangi çay daha temiz, daha sağlıklı çaykurmu, yoksa o senin bildiğin kaçak çaymı dahamı sağlıklı görelim, hadi lipton kullanabilirsin, of çay içebilirsin, özel çaylarıda içebilirsin ben buna karışmam buda rizenin çaylarıdır
Benim bahsettiğim kaçak çay bu haberde konusu geçen çay değil, ben hindistan ve uzakdoğu çayları kullanıyorum, ambalajları da 1.kalite. Her türlü senin çaykurun tozlu çayından daha temiz. İçinde de örümcek yok, çünkü kaçak çay tel teldir, bir dalı tutunca sadece çayı tutmuş olursun, çaykur çaylarında ise ufacık çay taneleri arasında hangisi çay hangisi pislik o bile belli değil, bana çaykuru savunma.
O kadar temiz dedin bilmemne dedin şimdi örümcek hepsinde var diyorsun, çünkü temizleme cihazı diye bir şey yok bunu sende çok iyi biliyorsun.