Anket Kaç Liraya Logo Yaptırırsınız

Logo için kaç lira verirsiniz ?

• 20 (çok düşük kalite)

• 50 (düşük kalite)

• 100 (normal)

• 500 (kaliteli)

• 1000 (yüksek kaliteli)

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.

TeknoLocks

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
332
Arkadaşlar normalde 1000 lira civarına kaliteli bir logo yaptırılabilir ancak ülkenin ekonomisi malum size sorum şu bir şirketiniz varsa veya olsaydı kaç liraya logo yaptırırsınız?

Dertsizali

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,185
Arkadaşlar normalde 1000 lira civarına kaliteli bir logo yaptırılabilir ancak ülkenin ekonomisi malum size sorum şu bir şirketiniz varsa veya olsaydı kaç liraya logo yaptırırsınız?
Şirketsem para önemli değil ama küçük bir işletmem varsa ucuza kaçabilirim

aspet

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
242
Zaten normalde 100 liraya yapılıyor ki hocam.

QuietTouch

Asistan
Reaksiyon puanı
187
50 TL ye halledilir fazla para vermene gerek yok.

TeknoLocks

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
332
50 TL ye halledilir fazla para vermene gerek yok.
parayı ben vermeyeceğim lakin satıcı olmayı düşünüyordum lakin bionlukta 10 lira gibi komik rakamlar varken fiverr de olağan 100 lira gibi normal rakamlar var aradaki uçurum doğal mı diye anket açtım ama galiba bionluk aşırı ucuz işgücü istiyor

sedatistan

Asistan
Reaksiyon puanı
114
Kardeşler şaka mısınız ?
Yahu 1000 TL nedir? 3000'den aşağıya bilgisayarın power tuşuna basmam. İnsanların yıllarca uğraştığı geçin kaynakları bunlar.
parayı ben vermeyeceğim lakin satıcı olmayı düşünüyordum lakin bionlukta 10 lira gibi komik rakamlar varken fiverr de olağan 100 lira gibi normal rakamlar var aradaki uçurum doğal mı diye anket açtım ama galiba bionluk aşırı ucuz işgücü istiyor

Bionluktan kaliteli iş çıkmaz. Ancak işte benimde logom var dersin ama adam üstüne düşünmeden aynı logonun başka rengini başka birinede çakmıştır. Sonra dersin ki bu benim logoya benziyor ya :D

Bionluk seri üretim yeri. Bende yaparım 10TL'ye logo. Freepikten indirir çakarım sana.

Ne kadar ekmek o kadar köfte

Reaksiyon puanı
3,029
100TL'ye ne logo yapın ne de yaptırın. Piyasayı öldürmeyin insanlar geçinemiyor yoksa. Bir de gelip logoya verecek 3000 TL'miz yok diyorlar, yaptırma mesela? Temel ihtiyaç değil bu, logo. Olması gereken piyasa fiyatını ödeyemiyorsan yapmasını öğren.

walledia

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,930
1000 TL'ye olan logo daha iyi olur çünkü çalışmayı yapan kişi büyük bir ihtimalle daha profesyonel olacaktır. Bu bütçeye çıkamayacaksanız bile hangi bütçede olursa olsun karşı tarafa kendi isteklerinizi, kendi fikirlerinizi aktarın ve birebir aynısını yapmasını isteyin.

Tabi 20 TL de bu iş için aşırı ucuz bir rakam, bu bütçedeki adamlar da Canva üzerinden 2 dakikada logo yapıp size teslim ediyor. Yani aşırı ucuza kaçmamakta fayda var.

Yani 200 ile 500 arasında olan ilanlar Türkiye'de olan kişiler için ideal olabilir. Ne kadar iyi olduğu da tartışılır.

hakancalis

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
953
50 TL felan diyenler ciddi mi? İnsanlar bu işten geçimini sağlıyor belki günlerce onu tasarlayıp 50 TL'mi alacak? Bu kadar ölücü olmayın.Ancak daha yüksek fiyatları hakedebilmek için de tasarımcının işini iyi yapması lazım.

aspet

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
242
100TL'ye ne logo yapın ne de yaptırın. Piyasayı öldürmeyin insanlar geçinemiyor yoksa. Bir de gelip logoya verecek 3000 TL'miz yok diyorlar, yaptırma mesela? Temel ihtiyaç değil bu, logo. Olması gereken piyasa fiyatını ödeyemiyorsan yapmasını öğren.
Hocam ben geçen seneki piyasadan haberdar olduğum için 100₺ demiştim ama şimdi bir piyasayı yokladım. 120₺ Web, 240₺ baskı yapan var. 350 ₺'ye yapan var. Maks 400 liraya kadar çıkıyor. 3000₺ ye logo yapan daha önce hiç görmedim valla. Ama bence hakettikleri para, bir logo için zaten kendi biçtikleri paradır her zaman. Ben Türkiye'nin en büyük, dünyanın en aktif webmaster forumunda baktım fiyatlara. 120₺ ye yaptıran onlarca kişi var, hepsi de memnun. 350₺ ye yaptıran onlarca kişi var hepsi de memnun.

o yüzden 100 ₺ sözümü geri alıyorum. 100 ₺ ölücülük olur. Ama sanki 3000₺ de bitiricilik gibi geliyor bana yanlış anlamayın. Sadece kendi fikrimi belirttim.

Bu arada 20-50 ₺ ye kimse logo yapmaz. Geçen sene bile 100₺ idi. 50 ₺ ye sadece kağıda bir yuvarlak çizip gönderebilirler ?

Enflasyondan dolayı fiyatlar artmak zorunda. Taş attı kolu yoruldu demeyin. İnsanlar o logoları 10 dakikada yapmıyor. 15 sene + 10 dakikada yapıyor. Bu işin lisansını almak için senelerce eğitim görüyorlar lise üniversite vs ?

Fiyatlar 50₺ olsaydı o insanlar geçinemezdi ki. Fiyatların 50₺ olmasını istiyorsanız önce ekmek 60 kuruş olmalı. Orantılı olarak da her şeyin fiyatı düşmeli

TeknoLocks

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
332
Kardeşler şaka mısınız ?
Yahu 1000 TL nedir? 3000'den aşağıya bilgisayarın power tuşuna basmam. İnsanların yıllarca uğraştığı geçin kaynakları bunlar.

Bionluktan kaliteli iş çıkmaz. Ancak işte benimde logom var dersin ama adam üstüne düşünmeden aynı logonun başka rengini başka birinede çakmıştır. Sonra dersin ki bu benim logoya benziyor ya :D

Bionluk seri üretim yeri. Bende yaparım 10TL'ye logo. Freepikten indirir çakarım sana.

bionlkta baktım gerçekten dediğiniz gibi logo veriyorlar hatta bazen ai veya ps gerek bile kalmadan paintte bile yapılmış olması muhtemel logo örnekleri görüyorum lakin müşterilere 500-1k 3k gibi fiyat verince müşteri kalmıyor herkes 50tl 100tl arsı bir şey istiyor sanırsın kasap işi yapıyoruz..
Mesaj otomatik birleştirildi:

piyasayı mecbur düşmek zorunda kalıyor herkes sizin gibi düşünceli değil adam 50 liraya logo yaparım diye ilan açmış müşteri de diyor ki 1k kaba etime mi batıyor 50 liralık yaptırırım (bilmiyor ki kalite arasında uçurum fark olacak birisi netten indiridğinin üstüne yazı yazılmış halini alacak diğeri özgün çalışacak) bunun sonucu 1k çalışan insanlara iş gelmiyor gelmesi için fiyat düşürmek zorunda kalıyor ve döngüye giriyor

piyasayı mecbur düşmek zorunda kalıyor herkes sizin gibi düşünceli değil adam 50 liraya logo yaparım diye ilan açmış müşteri de diyor ki 1k kaba etime mi batıyor 50 liralık yaptırırım (bilmiyor ki kalite arasında uçurum fark olacak birisi netten indiridğinin üstüne yazı yazılmış halini alacak diğeri özgün çalışacak) bunun sonucu 1k çalışan insanlara iş gelmiyor gelmesi için fiyat düşürmek zorunda kalıyor ve döngüye giriyor

aspet

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
242
Kardeşler şaka mısınız ?

Hocam siz bence basmayın en iyisi power tuşuna falan ? Bionluk ne hocam ya orası referans alınır mı bir fikir söylenecekken. Orası zaten öyle bir yer herkes biliyor. 3000 lira nedir el insaf yahu ? Ben şimdi size buraya 150-500 lira arasına logo yapan en az 10 kişi yığarım. Her biri de sektörde yıllarca tecrübeli, en az 30-40 memnun müşterisi olan (kanıtlı), işini mükemmel yapan kişiler. 3000 lira derken biraz coşmuşsunuz. Biraz değil baya baya hatta.

Ama tabi hayat sizin hayatınız. İsterseniz 1 logoyu 350 bin liraya yaparsınız. Hakettiğiniz para, yaptığınız işe biçtiğiniz paradır. Özgürsünüz. Ama Türkiye'nin en güvenilir forumunda onlarca insan 300-500 liraya yapıyor. Sınırsız revize ile. Yine de siz bilirsiniz ? Bizde yalan yoktur:

Edit: buradaki fiyatlar, istenilen logoya göre artabilir ama hadi maksimum 600-700 olsun ya ? 3 bin ₺'ye size logo yaptıracağıma 500 liraya kralını yaptırır kalanına da Redmi Note 8 alırım ? Hatta açarım bu forumda konu, hangi telefonu alsam diye. Gerçekten sizi yadırgamak için söylemiyorum. Sadece gerçekçi bakmanızı istiyorum yanlış anlamayın. Piyasa böyleyken neden size gelmeliyim beni ikna edin ? Yapacağınız baskılı logoya 0,08 karat elmas işlemesi yaparsanız o zaman alırım ? ( 2 bin ₺ küsür ediyor)

A53983AF-B27C-41CE-854D-7F201016FA96.jpeg

F071F0ED-7FA1-4FB0-A43A-E198BADE4A82.jpeg

Son düzenleme:

serj

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,024
50 TL'ye yaparım. Comic Sans MS kullandım. :) Var mı almak isteyen?

QuietTouch

Asistan
Reaksiyon puanı
187
bionlukta çoğu grafiker hazır template kullanıyor ya da benzeri şeyler, R10'a bakabilirsin bu konu için, ucuz maliyetli çok iyi işler yapanlar var.

Bu konuda olay grafikerlerin kazandığı para değil ki, bir de logo temel ihtiyaçtır nasıl mı? Burger King'i logosuz gördün mü ? en basit haliyle shiftdelete.net'in logosu değil bak amblemini bile görenler buraya ait olduğunu anlayabiliyor dimi ? araba markalarını isimlerini görmeden nasıl ayırt edebiliyorsun ? Yani logo temel ihtiyaç, hangi sektörde olduğu önemli değil nasıl bir logoya sahip olduğun önemli değil ama logo bir girişim için ihtiyaçtır.

Edit: Piyasayı öldürmeyin diyorsun ama yapmasını öğren diyorsun, bu arkadaş grafiker olmak istemiyor ki parasıyla logo yaptırmak istiyor. Her logo yaptırmak isteyen grafik tasarım öğrenseydi sence piyasa da logo yaptırmak isteyen kalır mıydı ?

Eğer 1000 TL vericem diyorsan da @TeknoLocks , internet üzerinden araştırma yapma, bulunduğun ilde Reklam veya Grafik Ajansı varsa sağlam bir tane, veriyorsun paranı kendine özgü çizim logonu alıyorsun bu kadar basit, ama 50-250 gibi rakamlarla da logo yaptırırsın. Tamamen senin istediğin çalışmanın ne olduğuna bağlı bir konu, 250 TL verirsin 750 TL cebine kalır farklı bir kanala yatırım yaparsın. 1000 TL'ni de logoya verirsin istediğin logoyu da kullanırsın olay aslında bundan ibaret.

Son düzenleme:

sedatistan

Asistan
Reaksiyon puanı
114
Hocam siz bence basmayın en iyisi power tuşuna falan ? Bionluk ne hocam ya orası referans alınır mı bir fikir söylenecekken. Orası zaten öyle bir yer herkes biliyor. 3000 lira nedir el insaf yahu ? Ben şimdi size buraya 150-500 lira arasına logo yapan en az 10 kişi yığarım. Her biri de sektörde yıllarca tecrübeli, en az 30-40 memnun müşterisi olan (kanıtlı), işini mükemmel yapan kişiler. 3000 lira derken biraz coşmuşsunuz. Biraz değil baya baya hatta.

Ama tabi hayat sizin hayatınız. İsterseniz 1 logoyu 350 bin liraya yaparsınız. Hakettiğiniz para, yaptığınız işe biçtiğiniz paradır. Özgürsünüz. Ama Türkiye'nin en güvenilir forumunda onlarca insan 300-500 liraya yapıyor. Sınırsız revize ile. Yine de siz bilirsiniz ? Bizde yalan yoktur:

Edit: buradaki fiyatlar, istenilen logoya göre artabilir ama hadi maksimum 600-700 olsun ya ? 3 bin ₺'ye size logo yaptıracağıma 500 liraya kralını yaptırır kalanına da Redmi Note 8 alırım ? Hatta açarım bu forumda konu, hangi telefonu alsam diye. Gerçekten sizi yadırgamak için söylemiyorum. Sadece gerçekçi bakmanızı istiyorum yanlış anlamayın. Piyasa böyleyken neden size gelmeliyim beni ikna edin ? Yapacağınız baskılı logoya 0,08 karat elmas işlemesi yaparsanız o zaman alırım ? ( 2 bin ₺ küsür ediyor)

Ekli dosyayı görüntüle 158541
Ekli dosyayı görüntüle 158542

Valla sana diyebileceğim tek birşey var:

Hacı muratta araba, ama kalite istiyorsan para verip BMW'ye binersin.

İkiside aynı işi görüyor ama aralarında fiyat farkını sen düşün.

Reaksiyon puanı
3,029
Hocam ben geçen seneki piyasadan haberdar olduğum için 100₺ demiştim ama şimdi bir piyasayı yokladım. 120₺ Web, 240₺ baskı yapan var. 350 ₺'ye yapan var. Maks 400 liraya kadar çıkıyor. 3000₺ ye logo yapan daha önce hiç görmedim valla. Ama bence hakettikleri para, bir logo için zaten kendi biçtikleri paradır her zaman. Ben Türkiye'nin en büyük, dünyanın en aktif webmaster forumunda baktım fiyatlara. 120₺ ye yaptıran onlarca kişi var, hepsi de memnun. 350₺ ye yaptıran onlarca kişi var hepsi de memnun.

o yüzden 100 ₺ sözümü geri alıyorum. 100 ₺ ölücülük olur. Ama sanki 3000₺ de bitiricilik gibi geliyor bana yanlış anlamayın. Sadece kendi fikrimi belirttim.

Bu arada 20-50 ₺ ye kimse logo yapmaz. Geçen sene bile 100₺ idi. 50 ₺ ye sadece kağıda bir yuvarlak çizip gönderebilirler ?

Enflasyondan dolayı fiyatlar artmak zorunda. Taş attı kolu yoruldu demeyin. İnsanlar o logoları 10 dakikada yapmıyor. 15 sene + 10 dakikada yapıyor. Bu işin lisansını almak için senelerce eğitim görüyorlar lise üniversite vs ?

Fiyatlar 50₺ olsaydı o insanlar geçinemezdi ki. Fiyatların 50₺ olmasını istiyorsanız önce ekmek 60 kuruş olmalı. Orantılı olarak da her şeyin fiyatı düşmeli
Sizin mesajınız için söylemedim. Freelance sektöründe hep piyasayı öldürme peşinde olanlar var. Site yaptırmayan, logo yaptırmayan aç kalmıyor. Denendi onaylandı. Yaptırmak zorunda değil kimse.

aspet

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
242
Valla sana diyebileceğim tek birşey var:

Hacı muratta araba, ama kalite istiyorsan para verip BMW'ye binersin.

İkiside aynı işi görüyor ama aralarında fiyat farkını sen düşün.
O da doğru hocam. Kalite istiyorsan çok para ver diyorsunuz. Kesinlikle haklısınız. Haklı olana haklısın derim bu kadar net

Obenfuhrer

Asistan
Reaksiyon puanı
286
Ülke ekonomisiyle ne alakası var ? "Şirket" 'in kelime anlamını biliyor musun ?

TeknoLocks

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
332
O da doğru hocam. Kalite istiyorsan çok para ver diyorsunuz. Kesinlikle haklısınız. Haklı olana haklısın derim bu kadar net
hocam kalite veya kalitesizlik ayrımı yapılamaz ki bu işte örneğin içinde poseidon olan bir proje yapıyordum direk poseidon png indirip koyabilirdim ancak adam bunu kullanırken diyelim büyük boyutlu baskı alacak ,sıkıntı çıkardı ai den tek tek çizdim yani az para vermiş olsaydı bu az para verdi diyip adamın hiç işine yaramayacak şey vermek hiç doğru gelmiyor bana ..

D

Deleted member 6640047

SDN Okuru
Kurumsal bir şirketsem paraya kıyarım da minik bir şirketsem logonun pek de önemi yok. Bu konuda Tasarımcı Dayı YouTube kannalındaki bazı videoları öneririm.

vigilantemre

Moderatör
Moderatör
Reaksiyon puanı
1,995
Ben kendim basit işler yapıyorum, mesela benim profil fotosunu da inkscape ile tasarladım ama bir şirketim olsaydı ve daha profesyonel bir logo isteseydim paraya kıyardım tabii ki.

aspet

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
242
hocam kalite veya kalitesizlik ayrımı yapılamaz ki bu işte örneğin içinde poseidon olan bir proje yapıyordum direk poseidon png indirip koyabilirdim ancak adam bunu kullanırken diyelim büyük boyutlu baskı alacak ,sıkıntı çıkardı ai den tek tek çizdim yani az para vermiş olsaydı bu az para verdi diyip adamın hiç işine yaramayacak şey vermek hiç doğru gelmiyor bana ..
Haklısınız hocam