%Kaç İhtimal

Reaksiyon puanı
112
Arkadaşlar LGS İçin tercih dönemine girdik yüzdelik olarak kaç rakam aşagıyı yazmalıyım sizce.

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,756
Başvuran sayısına göre bakarsan değişir bu. Başvurmayı düşündüğün yerlerde bir önceki en son giren kişinin başarı sırası neydi ona bakmalısın. Bir de bu sene sınava giren örneğin sayısaldaki toplam sayı ile geçen seneyi karşılaştıracaksın. Buna göre tahmini bir oran verebiliriz.

Kaansenn34

Doçent
Reaksiyon puanı
680
Tercihleri tek başına yapma.Bilgili bir hocan veya uzman bir danışman ile yap sonradan pişman olma.Kaç puan yaptın yüzde kaç dilimdesin ?

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,756
Şunu söyleyeyim bende zamanında üniversite tercihinde dershane hocamla yaptım ama onun gelmez dediği yerleri yazmamıştım. Sonra eve gelince ailemle yeniden liste yaptık. Ve yazdığım yeri kazandım. Mesleğim öğretmenlik az çok bu işleri biliyorum. Sen bilgileri verirsen tahminimi söyleyebilirim.

Kaansenn34

Doçent
Reaksiyon puanı
680
Şunu söyleyeyim bende zamanında üniversite tercihinde dershane hocamla yaptım ama onun gelmez dediği yerleri yazmamıştım. Sonra eve gelince ailemle yeniden liste yaptık. Ve yazdığım yeri kazandım. Mesleğim öğretmenlik az çok bu işleri biliyorum. Sen bilgileri verirsen tahminimi söyleyebilirim.
Şansınıza öyle olmuş ama tebrik ederim.Tamamen şans işi ama yine de tek kişiden değil birden çok uzmandan görüş alarak orta yolu bulabilirsiniz.Yine de tek başına karar almaktan daha sağlıklı olur.

atılgannn

Asistan
Reaksiyon puanı
188
bu konuda tecrübeli olan bilir kişilerden yardım al yanlış tercih yaparsan istemediğin bir bölümü yada okulu okumak zorunda kalırsın. sıralama önemli sıralamaya göre yaparsın hocalarına danış

Hakantoris

Profesör
Reaksiyon puanı
1,242
Mesela %5'e girdin. İlk ikiye %5 in üstünde alan okulları (%4.5 -%3.5 arası) yazarsın. 3.tercihe ana tercihini yazarsın. Son 2 tercihe de istediğini yaz :D Ben öyle yazmıştım ve 3.tercihim gelmişti. Ama okulunun rehber öğretmenine danışmanda fayda var.

Kaansenn34

Doçent
Reaksiyon puanı
680
Bu puanı yapmışken tek başına karar verme birden çok uzmandan tavsiye al ona göre ortayı bul aman puanın güzel yakma kendini.