Kablosuz modem tavsiye eder misiniz

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan sansr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

sansr

Doçent
Reaksiyon puanı
17
değerli arkadaşlar

3 katlı evimiz var her katta masa üstü bilgisayar var ..
interneti ortak kullanıyoruz ve ağ üzerinden paylaşımda yapyoruz ..
artık kablosuz bir modem alayım ve şu kablolardan kurtulayım diyorum ..

3.kattan sorunsuz çeken kalın duvarlardan sinyali geçen tabi aynı zamanda da portları olması lazım kablolu bağlantı da yapacağım modem tavisyelerinizi yazarsanız sevinirim ...

clients

Profesör
Reaksiyon puanı
36
tplink de anten değişimi yapabiliyorsun ve çekimi oldukca kuvvetli .
marka istiyorsan airties alabilirsin n teknolojisi sayesınde oldukca geniş alana sinyal yayabiliyor. ama anten değişimi olmuyor
anten değişimi sinyalı daha uzaga yaymak için kullanılır
3 dairede üst üste ise orta daireye modemi yerleştirmek daha mantıklı. boylelıkle herkes eşit sinyal alır.
tp link n
http://www.tp-link.com/tr/products/productList.asp?class=wlan#s0

airties n
http://www.airties.com/products.asp?s=2&ci=104&i=2&dil=tr

sansr

Doçent
Reaksiyon puanı
17
oldukça geniş alan derken ?

biraz daha n teknolojisi hakkında bilgi verir misin ...

clients

Profesör
Reaksiyon puanı
36
bu linki oku
http://www.airties.com/product-deta...at2=Kablosuz+DSL+Modem/Ağ+Geçitler&i=2&dil=tr

---------- Post added at 14:55 ---------- Previous post was at 14:53 ----------

11N.jpg

gri renkdeki yerler eski teknoloji kırmızı yerler n teknolojisi daha fazla alanda sinyal alımı.

sansr

Doçent
Reaksiyon puanı
17
teşekkür ederim
başka önerileriniz var mı
bunun fiyatı yaklaşık 200 tl civarı ..

clients

Profesör
Reaksiyon puanı
36
bu işler ucuz yolla olacak gibi değil tp link bak ucuz modellerine anteni değiştirip daha fazla uzak mesafeye yayın yapabilirsin.

sansr

Doçent
Reaksiyon puanı
17
tavsiyeleriniz ve değerlendirmeleriniz için teşekkür ederim

CZC

Profesör
Reaksiyon puanı
1
USRobotics derdim birkaç yıl önce olsaydı, ama Türkiye piyasasından çıkmışlar galiba..
Arkadaşların saydığı markalar Türkiye şartlarında başarılı markalar. Ama senin şartların Türkiye genelinden biraz daha fazla kondüsyon istiyor modemden.
Airties başlarda çok güvenmesem de şu an kullandığım modem markası.
130 m2 evin salonunda uslu uslu duruyor ve bahçede çay içerken dahi 2 çubuk düşse de iş görüyor.
Kafanda bir proje hazırla ve öyle modem seç bence.
Mesela modemi orta kata kur, artı anlamda işe yarayacaktır.

raxetul

Profesör
Reaksiyon puanı
31
Cep telefonundan da internete girebilmek için kablosuz ağ en iyisi. Ama ağ üzerinden HD film izlemek istiyorum dersen bir tane gigabit switch alırsın, bir de güzelce kablo çektin mi güzel olur. Bana sorarsan :D, ki sorma, mobil zihazlarım için kablosuz sabit makinelerim için kablolu ağın bulunduğu bir sistem oluştururdum. Kablosuz da da WPA2 yi, eğer istersen bir de üstüne MAC filtresini açmayı unutma.

sansr

Doçent
Reaksiyon puanı
17
Sanıyorumki sadece modem yeterli olmıyacaktır güçlü bir wireless modemin yanında şu 7dbi lık antenide almanı tavsiye ederim
http://www.beyaz.net/tr/urunler/draytek/adsl2-router/ant-1107.html
sanırım bunla istediğini yapabilirsin.

USRobotics derdim birkaç yıl önce olsaydı, ama Türkiye piyasasından çıkmışlar galiba..
Arkadaşların saydığı markalar Türkiye şartlarında başarılı markalar. Ama senin şartların Türkiye genelinden biraz daha fazla kondüsyon istiyor modemden.
Airties başlarda çok güvenmesem de şu an kullandığım modem markası.
130 m2 evin salonunda uslu uslu duruyor ve bahçede çay içerken dahi 2 çubuk düşse de iş görüyor.
Kafanda bir proje hazırla ve öyle modem seç bence.
Mesela modemi orta kata kur, artı anlamda işe yarayacaktır.

vatan bilgisayarın bu bölümle uğraşan yetkilisi ile görüştüm ..
kısaca kablosuz bağlantılar yatay yayın yapar..dikey olarak tam net olarak işinizi görür diyemem dedi

Sana tavsiyem kendi kullandığım modem yani masaüstü bilgisayarlar var diyorsun adaptörle kullanacaksan inan en kalitelisi budur zaten kaliteli olmasa ben kullanmazdım... Bundan şaşma...

AIRTIES AIR 5450 300MBPS KABLOSUZ-N ADSL2+ 4 PORT MODEM + AIR 2410 KABLOSUZ-N ADAPTÖR

v2-39910.jpg

bu ürüne bile garanti veremem diyor
birde
7dbi lık anten yetmeyebilir duvarların kalitesine göre 20 dbi lazım o da sağlığa açısından standartların dışında dedi

clients

Profesör
Reaksiyon puanı
36
arkadaşım normal kablosuz sıradan modem bile 1 kat üste yayın verir orta kata koy hem alt hem üst kat yararlanır.
bu kadar ugrasmana değmez .

tolga3589

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Benim 2,5 yıldır kullanmış olduğum; Datron RTA 1030 Modem modeli tavsiye ederim :)
http://www.datron.com.tr/rta1030.php

http://forum.shiftdelete.net/donanim-tavsiyesi/132352-modem-tavsiyesi-arkadaslar.html
konu daha öncede açılmış burada ki tavsiyelere de bakabilirsin...

Ev ortamı için en iyisi budur.Bende bunu kullanıyorum gayet memnunum ve ayrıca access point özelliğide var.Ben 35 tl'ye aldım 2 hafta önce gayet kullanışlı ve iyi.. Fazla öyle uçuk düşünmüyorsan bunu tavsiye ederim..

michuozawa

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
493
Ev ortamı için en iyisi budur.Bende bunu kullanıyorum gayet memnunum ve ayrıca access point özelliğide var.Ben 35 tl'ye aldım 2 hafta önce gayet kullanışlı ve iyi.. Fazla öyle uçuk düşünmüyorsan bunu tavsiye ederim..

2,5 yıl önce 95 liraya almıştım fena kazık yemişim desene :) nereden aldınız acaba ?

lauset

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Airties ürünleri Türkiye piyasasında çok yaygın kullanılmakda en önemlisi sorunun olduğunda Servisinin kaliteli ve hızlı olması bakımından da airties ürününü tavsiye ederim.