Kablosuz Kulanlık İncelemesi & Önerisi

Bu konuyu okuyanlar

TYAmonRa

Öğrenci
Katılım
1 Eylül 2020
Mesajlar
1
Reaksiyon puanı
1
Puanları
3
Yaş
35
Selamlar herkese,

Forumda çok fazla kulaklık önerisi isteyen arkadaş gördüm. Bir tane öneri veren de ben olayım. ? Umarım herkesin işinize yarar.

Böyle konuları severim. İnceleme olsun, denemek olsun gibi gibi. Bi’ katkı da ben sunayım sizlere. Piyasada o kadar çok True Wireless kulaklık var ki. “Huawei”, “TWS”, “Xiaomi” ve “Apple” vs. vs liste uzayıp gidiyor. Ancak hepsinin de fiyatları ortada. Maalesef herkesin gücü yetmiyor.En basitinden bir AirPods almak istesem 1.400 TL diyorlar. Bir kulaklığa da 1.400 TL vermek her baba yiğidin harcı değil. Hele şu dönemde. Ben bu sebeple alternatiflere yönelmek durumunda kaldım.



İnternette hem fiyatı uygun, hem şık hem de performansı yüksek kulaklık arayışına girdim. Karşıma Deepplay diye bir kulaklık markası çıktı. Önce biraz araştırdım ve Türkiye kökenli bir firma olduğunu gördüm. Bu da 24 ay garanti demek. Henüz bir sıkıntı çıkarmadı ama yine de önemli bi’ husus benim için.


Ben ürünü kargoyla sipariş ettim ve çok hızlı geldi. 200 TL’ye aldım ve kargo da bedavaya geldi.

Ürünün kullanma kılavuzunda yazan özellikler şöyle;



Pil Kapasitesi: 35 mAh (Her bir kulaklık), 350 mAh (Şarj kutusu)

Frekans Yineleme Aralığı: 20 Hz - kHz
Empedans: 16 Ω (Ohm)
Hassasiyet: 103+-3 db

Pil Ömrü: 240 dakika müzik dinleme/240 dakika konuşma/240 dakika bekleme
Garanti Süresi: 24 Ay



Kutu içeriği piyasada olan diğer True Wirelessler ile aynı. Kullanma kılavuzu, garanti belgesi, ürünün kendisi ve şarj kablosu. DeepPlay kutusu neredeyse AirPods ile aynı. Ama emsallerine göre de kaliteli bir hissiyarı var. Kutunun kapalıyken olan ağırlığı tatmin ediyor insanı. Piyasa da bulunan bu fiyata alabileceğiniz çakma kablosuz kulaklıklar ya da True Wireless olduğunu iddia edenler gibi hafif bir yapısı yok.



KULLANIMI


DeepPlay Kablosuz Kulaklığı
kutudan çıkardıktan sonra yaklaşık 1 saat şarj ettim. Hem ürün arızalı mı değil mi görmek için hem de kurulumdan önce tam test için tamamen doldurmak istedim. Dolumdan sonra eşleşmesi için ürünün kapağını açtım ve AirPods’ta da olduğu gibi bağlantı ekranı direkt iPhone ekranıma geldi. Tek yapmam gereken “Bağlan” düğmesine dokunmak oldu ve direkt bağlandım. Hiç uğraştırmadı. Bu benim için bi’ artı puan oldu. İki saat düğmeye bas, telefon görsün, bağlanmak için kodları eşleştir vs. vs. gibi şeylerle uğraştırmadı beni.

Müzik dinleme kalitesine gelince ilk karşıma gelen “Avril Lavigne - I Fell In Love With The Devil” dinleyeyim dedim. Ses kalitesi gerçekten tatmin etti. Tizleri net alıyorum ve bass hissiyatı gerçekten güzel. Saatlerce dinlesem bi’ rahatsızlık yaratmıyor. Kulağa tam oturması da avantaj oldu zaten.





Yaptığım testler sonucunda bir karşılaştırma yaparsam eğer ürün neredeyse değil en az AirPods 2. Nesil kadar başarılı sonuç veriyor. Kişisel olarak daha önceden uzun süre kullandığım için net bir karşılaştırma şansım oldu.


GÜNCEL FİYAT



Ben ürünü 198 TL’ye ve kargo ücretsiz olarak aldım. Sitesine girdiğinizde de bu fiyata temin edebiliyorsunuz. AirPods’a kıyasla size %77’lik bir fiyat avantajı sağlıyor ve perfomans olarak neredeyse aynı. Ek olarak piyasa da bulunan diğer çakma kulaklıklar gibi kullan at değil de 2 yıl garanti olması ayrıca bir avantaj sağlıyor.

Son söz olarak kesinlikle F/P ürünü diyebilirim. Alıp gönül rahatlığı ile yolda, metrobüste vs. kullanabilirsiniz.
 

grbzz

Dekan
Emektar
Katılım
28 Aralık 2018
Mesajlar
6,856
Reaksiyon puanı
9,768
Puanları
113
Güzel bir içerik olmuş teşekkür ederiz. Görsel de eklerseniz çok daha iyi olabilir.
 
Üst