Kablolu modemi wireless e cevirmek?

Canguder

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Selamlar, foruma bir arkadasimin tavsiyesi ile geldim size danismak istedim. Suanda
Polonya'dayim ve bir problemim oldu pek yer iz bilmem gidip arastiramadim o yuzden sizlerin bilgilerinizden yararlanmak istiyorum.

Suanda elimde hali hazirda bir Kablolu modem var kullandigim internet Turkiye'de ki kablonet veya uydu nete benziyor ve ben baglantiyi televizyonuma gelen anten kablosundan aliyorum. Elimdeki modem gayet eski usb ile bilgisayara baglanan bir modem, modemin ureticis firmasi scientific atlanta markasi ise webstar epc2100 size birde link koyuyorum burada modemin girisleri gozukuyor http://mrjdystrybucja.pl/files/epc2100 2.jpg simdi esas sorunum su; ben surekli masa ustu kullanan birisi olarak laptop aliyorum bu carsamba gunu, ancak artik usb ile internete baglanmak istemiyorum bundan dolayi modemimi wireless yapmak istiyorum ancak burada bulamadim guzel modem ayrica cok harcamakta istemedim acikcasi. Duyumlarima gore elimdeki modem e herhangi bir marka wireles router baglarsam modemimi kablosuz modem olarak kullanabiliyor musum? Bunu nasil yaparim? simdi alacagim router in wan girisine taktigim kabloyu benim modemin ethernet girisine baglamam yeterli olur mu? router i buranin bir acik arttirma sitesinden almayi dusundugum icin birdaha geri yollama olayi felan ciksin istemiyorum bu yuzden kesin sonuc ariyorum. Yardimci olabilirseniz cok mutlu olurum. Sevgiler saygilar iyi geceler herkese

oho

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle laptop hayırlı olsun. Modemin resminde gördüğüm kadarıyla bir ethernet çıkışı var. Buna airties ya da herhangi bir markanın access pointini alıp ethernet kablosuyla bu modeme bağlarsan, access pointin ayarlarını yapıp wireless olarak bağlantı kurabilirsin.

umarım yardımcı olmuştur. Ben airties kullanıyorum, çok memnunum

Canguder

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
oncelikle tesekkurler cevap icin ancak' polonya' da airties die bir marka bulunmuyor :) ben Turkiye' den kendi modemimi getirmistim modemim airties rt-210 marka ara yuzune girdigimde orada routing secenegi goruyorum bu modemi kullanarak birseyler yapamaz miyim? Bilmeyisimi mazur gorun ama access point nedir tam olarak?

4ReacTiv

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Duyumlarima gore elimdeki modem e herhangi bir marka wireles router baglarsam modemimi kablosuz modem olarak kullanabiliyor musum? Bunu nasil yaparim? simdi alacagim router in wan girisine taktigim kabloyu benim modemin ethernet girisine baglamam yeterli olur mu?
Yeterli olur(Router değil Acces Point alman gerek).Birden fazla Pc bağlanacaksa Acces Point li bir router alman daha iyi olur zaten aynı fiyat fark yok...

Canguder

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Cok tesekkurler peki airties rt-210 modemimde routing ozelligi var bu modemi router olarak kullanabilir miyim? Bu konuda yardimci olabilir misiniz?

sdmh

Profesör
Reaksiyon puanı
14

Eğer kablo modem ile bağlantı problemi çıkarmazsa böyle bir cihaz işi görür. Kablosuz bağlanırsın. Ayrıca üzerindeki 4 çıkışı kullanarak 4 ayrı ethernet bağlantısı ile interneti paylaştırabilirsin. Kablosuz bağlantıya şifre koy :mrgreen:

mr_rain

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
450
Şu anda ben de bu şekilde wireless kullanıyorum. Kablolu uydunet modem+ wireless router

Canguder

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
cok tesekkur ederim cevaplariniz icin. Saniyorum hallettim ancak bir kac sorum daha olacak
elimdeki airties rt-210 modemi kablolu modeme bagladim , airties in arayuzunden dhcp ozelligini iptal edip tekrarlayici ozelligini aktive ettim. Suanda tekrarlayiciyi tarattirdigimda birkac kodem goruyorum ancak benimkini degil :) Bunuda suna bagliyorum esas sorumda budur, kablolu modemin ethernet cikisi ile airties in adsl cikisi arasina kablo mu cekmem gerekiyor? Ben hali hazirda lan a bagliyorum ama sanirim adsl girisine baglamam gerekiyor? Bu sekilde modemini access point olarak kullanan varsa yardimci olabilir mi? Ayrica ip konusuda var airties in ip sini diger modeme uyumlu olacak sekilde degistirmeye calistim ama dogru mu yanlis mi bilemedim bu konudada tecrubeli arkadaslardan yorum bekliyorum. Tesekkurler

byndr

Asistan
Reaksiyon puanı
6
4 yıldır uydunet kullanıyorum.
İlk modem aldığımda sadece masa üstü olduğundan kablolu modem aldım.
Dizüstü alınca kablosuz bağlanmak zorunda olduğumdan NETMASTER Router aldım.
Şimdi bir Masaüstü ve 4 dizüstü bilgisayarımla problemsiz olarak aynı anda hepsinide kullanabiliyorum.
Almış olduğum bu Router'i TTNETten bağlanan bir arkadaşın modeminde test etme imkanım oldu ve problemsiz olarak bağlandım.
Bence başka cihazla uğraşmana gerek yok size tavsiyem kafanız ağrımayacaksa NETMASTER ROUTER.
Tabiki daha gelişmiş sistemler olabilirve arkadaşların daha iyi önerileri olabilir saygı duyarım.
Bem kullanım ve şifreleme kolaylığı ve problemsiz olması nedeni ile tavsiye ettim.

Staunch

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Router ve Modem Mantığına bakarsak aradığın şek bu ikiside değil Router Yönetile bilir yönlendirilebilir Bağlantı VPN, Routing yapabileceğin cihazlardır. Modem ise daha basit ara yüzü olan Sadece LAN yönetimi olan cihazlardır. Senin ihtiyacın olan Bence Bir access point yada wireless card Masa üstü bilgisayarına. Bu şekilde ancak bağlantını kablosuza geçirebilirsin.

dentistlowe

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhabalar..

elimde SURFboard sb 4100 kablo modem var uydunet kullanıyorum bu cihazı wireless uyumlu yapmak mümkünmü eğer olacaksa ne yapmam lazım teşekkürler..

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşlar bizim apartmanda biz üst katakilerle oratak kullanıyoruz ve modem orada dağıtıcıda aynı şekilde bize gelen kabloya routerı koya bilirmiyim . Eğer oluyorsa nasıl kurulur bu cihaz şifre falan vs. açıklarmısınız

S

SDN Okuru

SDN Okuru
kablolu modemim var ve telefondan internete bağlanmak istiyorum. router almak işime yarar mı yardımlarınızı bekliyorum..

S

SDN Okuru

SDN Okuru
iyi akşamlar ben su an kablolu modem uydunet kullanıyorum .. bunu wifi olarak kullanmk istyrumm .. bu agıtıcı router alırsam internei etkilormu fiyatı

oktay1910

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar bende tplink td-8817 marka kablolu modem var ben bu modeme kablosuz router alsam wifiye çevirebilirmiyim? Bu özellik varmı tplink td-8817 marka modemde?

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
Arkadaşlar bende tplink td-8817 marka kablolu modem var ben bu modeme kablosuz router alsam wifiye çevirebilirmiyim? Bu özellik varmı tplink td-8817 marka modemde?

Bir adet router al kablolu modemın etherent çıkışını router e tak birkaç küçük ayardan sonra kablosuz olarak kullan.

oktay1910

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Sağol kardeşim ethernet çıkışının olması yeterli yani olur benim modem? Wan dedikleri bu ethernet çıkışımı?