Kablolu internetle kablosuz internet aynı hızmı verirmi ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Bepob
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Bepob

Profesör
Reaksiyon puanı
302
Arkadaşlar süperonline fibere geçeceğim 25mbit hızı var masaüstüm vardı ama kullanmıyorum laptopum var sorum şu ki geçeceğim kablolu interternet ve kablosuz arasında fark varmı ?

TosunPasaa

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Tabiki fark var. Kablosuz bağlantıda kabloluya göre hız kaybı mutlaka olur.

FY2005

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
8
Modemle aranızdaki mesafe arttıkça, araya duvarlar girdikçe daha da fazla olur...

Bepob

Profesör
Reaksiyon puanı
302
Tabiki fark var. Kablosuz bağlantıda kabloluya göre hız kaybı mutlaka olur.

Hocam ben şimdi internet çekeceğim ort bi en az 15 mb hızı var ama evde masaüstü yok laptopum var kaç görür bu en fazla kaç kaybeder

Rylad

Asistan
Reaksiyon puanı
12
Kablolu internet her konuda iyi. Wireless ile duvardan kapıda falan sinyal düşüyor. Kabloyu çok uzun tutmamaya çalış. Bide Kabloda bükülme dolanma falan olmasın

Bepob

Profesör
Reaksiyon puanı
302
Kablolu internet her konuda iyi. Wireless ile duvardan kapıda falan sinyal düşüyor. Kabloyu çok uzun tutmamaya çalış. Bide Kabloda bükülme dolanma falan olmasın

Hocam zaten direk eve koyucam en fazla 1 oda olur arada full çeker yinede . kabloyu falanda halledicem tek sıkıntı nereye koyduracağım

clients

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
36
kullandıgın telefon notebook n teknolojisini destekliyorsa hızmkaybı yaşamazsın normal adsl de bile yaşamazsın

pc 10/100/1000 mbps ile bağlanır pc pc ye kablo ile hızları değişir saniye 10mb ile 100 mb arası hız değişir

kablosuz teknoloji de ise 300 mbps ye kadar desteklenir kablosuz ile kablolu arasındaki dosya /data transferi içindir.
varsayalımki 50 mbps lik aldın dosya /data transferin max 5 mb olacaktır haliyle 25 mbps lik bağlatıda bile bu rakamda hız düşüşü yaşamazsın arada mesafeler oldukca sinyal kaybın olur ozaman hızın düşecektir
süperonline size n teknolojili modem verecektir buda 150 beya 300 mbps lik bir modem. hız kaybın olmaz demektir

Bepob

Profesör
Reaksiyon puanı
302
kullandıgın telefon notebook n teknolojisini destekliyorsa hızmkaybı yaşamazsın normal adsl de bile yaşamazsın

pc 10/100/1000 mbps ile bağlanır pc pc ye kablo ile hızları değişir saniye 10mb ile 100 mb arası hız değişir

kablosuz teknoloji de ise 300 mbps ye kadar desteklenir kablosuz ile kablolu arasındaki dosya /data transferi içindir.
varsayalımki 50 mbps lik aldın dosya /data transferin max 5 mb olacaktır haliyle 25 mbps lik bağlatıda bile bu rakamda hız düşüşü yaşamazsın arada mesafeler oldukca sinyal kaybın olur ozaman hızın düşecektir
süperonline size n teknolojili modem verecektir buda 150 beya 300 mbps lik bir modem. hız kaybın olmaz demektir

Hocam ben ttnete geçtim ama süperonline modemi veriyorlar böyle dik duran ayaklı modem 300 mps kadar destekliyor yazıyor

clients

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
36
benim modemimde superonline. cep telefonuyla aldıgım hız bu

754a4f45edc53ebe048ea922c89d6678.jpg

ynsemre61

Asistan
Reaksiyon puanı
5
İnterneten eğer büyük birşeyler indirmiyeceksen nete dolaşacaksan kablosuz yeteri kadar performans verir muhtemelen eğer böyle büyük oyunlar felan indiriyorsan hız kaybını en aza indirmek istiyorsan kablolu kullan tabi kabloda çok uzun olmasın yeteri kadar.Ayrıca modemle arada duvar felan varsa performansta hissedilir düşüşler olabilir ama arada birşey yoksa mesala modemle aynı odada isen kabloluya gerek yok bence.