Kablolu bağlantı sorunu

apotaha

Asistan
Reaksiyon puanı
1
iyi forumlar... 1 yıldır yurtta kablolu bağlanıyoruz internete... son bir aydır sadece 3-4 kişi internete bağlanamıyor diğerleri sorunsuz girmeye devam ediyor....

resimleri atayım
NVNyqa.png
[/URL][/IMG]
1PB9kB.png
[/URL][/IMG]

neden herkes giriyor da sadece birkaç kişide hata veriyo acaba..

ip çakışması falan olabilir mi ki??

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
IP ve dns ayarlarında sıkıntı olabilir girenler otomatikte ise ötekileride otomatik yapın

apotaha

Asistan
Reaksiyon puanı
1
IP ve dns ayarlarında sıkıntı olabilir girenler otomatikte ise ötekileride otomatik yapın

otomatikte denedim... bazıları dns ip yi kendisi yazmış.. onların aynısını girdim yine olmadı

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
ip çakışması değil, kablonun kalitesi ile de alakalı olarak bağlantı hızlarının uyuşmamasından kaynaklanıyor olabilir
aygıt yöneticisini aç
en yukarılarda ağ aygıtları altından, kablolu ağ bağdaştırıcının özelliklerini aç
gelişmiş sekmesini aç
hız ve ikili adında bi ayar olur(adı ingilizce olabilir) onu otomatikten önce 100mbit tam çift yönlü olarak seç, olmazsa 10 mbit tam çift yönlü olarak seç büyük ihtimal düzelir

- - - Mesaj Güncellendi - - -

yani bağlantı hızını ağ bağdaştırıcısı ayarlarından elle seçeceksin

İSS-1

Doçent
Reaksiyon puanı
6
Bi ihtimal ağda engellenme ve kişi sınırlaması getirilmişte olabilir...

apotaha

Asistan
Reaksiyon puanı
1
ip çakışması değil, kablonun kalitesi ile de alakalı olarak bağlantı hızlarının uyuşmamasından kaynaklanıyor olabilir
aygıt yöneticisini aç
en yukarılarda ağ aygıtları altından, kablolu ağ bağdaştırıcının özelliklerini aç
gelişmiş sekmesini aç
hız ve ikili adında bi ayar olur(adı ingilizce olabilir) onu otomatikten önce 100mbit tam çift yönlü olarak seç, olmazsa 10 mbit tam çift yönlü olarak seç büyük ihtimal düzelir

yani bağlantı hızını ağ bağdaştırıcısı ayarlarından elle seçeceksin

denedim arkadaşım hala aynı sorun devam ediyor

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
denedim arkadaşım hala aynı sorun devam ediyor
o zaman fiziksel bağlantıda bir problem yok demektir olsaydı bu şekilde çözülürdü [MENTION=279364]İSS[/MENTION] nin de dediği gibi ağda bilgisayar sayısı sınırlaması olabilir buna da yapabileceğin bi şey yok

apotaha

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Bi ihtimal ağda engellenme ve kişi sınırlaması getirilmişte olabilir...

kişi sınırlaması yok... ayrıca beni engellemiş de olamazlar.. çünkü bilgisayara format bile attım yine aynı sorun devam ediyor

o zaman fiziksel bağlantıda bir problem yok demektir olsaydı bu şekilde çözülürdü @İSS nin de dediği gibi ağda bilgisayar sayısı sınırlaması olabilir buna da yapabileceğin bi şey yok

dediğim gibi kesinlikle kişi sınırlaması yok

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
otomatikte denedim... bazıları dns ip yi kendisi yazmış.. onların aynısını girdim yine olmadı
Aynısını girmeyeceksin varsayılan ağ geçidi ve alt ağ maskesi aynı olacak Ip nin sonuna farklı birsey yaz örnek 200 ile 254 arası bişey yaz

apotaha

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Aynısını girmeyeceksin varsayılan ağ geçidi ve alt ağ maskesi aynı olacak Ip nin sonuna farklı birsey yaz örnek 200 ile 254 arası bişey yaz

şimdi ezbere bilmiyorum yalnız... bana ipv4 bölümüne yazmam gereken örnek rakamları yazabilir misin mümkünse

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
şimdi ezbere bilmiyorum yalnız... bana ipv4 bölümüne yazmam gereken örnek rakamları yazabilir misin mümkünse
internete bağlanan arkadaşının bilgisayarına git
varsayılan ağ geçidine bak ipv4 den

sonra kendi pc ne gel ve şöyle yap:

eğer varsayılan ağ geçidi 192.168.2.1 ise

ip:192.168.2.xxx (xxx istediğin bi sayı olabilir en fazla 254)
alt ağ maskesi: 255.255.255.0
varsayılan ağ geçidi: 192.168.2.1

eğer varsayılan ağ geçidi 192.168.1.1 ise

ip:192.168.1.xxx (xxx istediğin bi sayı olabilir en fazla 254)
alt ağ maskesi: 255.255.255.0
varsayılan ağ geçidi: 192.168.1.1

bu şekilde yap

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
Ip adresi bölümüne varsayılan ağ gecidinin aynısının son rakamları 2 ile 254 arasında olmalı
Alt ağ maskesi : 255.255.255.0 olacak
Varsayılan ağ gecidi: için ag ve bağlantılarda özerlliklere ve ayrıntılarda yazar