Kabe Yarın Yıkanacak

yaseta

Profesör
Reaksiyon puanı
63
Suudi Arabistan’da Prens Halid El Faysal, Kral Abdullah adına yarın Kabe’yi yıkayacak.
31.jpg

Kabe ve Mescid-i Nebevi’den sorumlu Dr. Muhammed Bin Nasil El Huzayyam’ın yaptığı açıklamaya göre, Prens Halid önce Kabe’nin kapısını açacak. Kabe’nin yıkanması merasimi, kılınan iki rekat namazla başlayacak.

Daha sonra Kabe’nin iç duvarları beyaz örtülerle ve gül suyu karıştırılmış zemzemle temizlenecek. Yerlere ise gül suyu karıştırılmış zemzem serpildikten sonra, sadece hurma yaprakları kullanılarak süpürülecek. Kabe’nin duvarları ve tabanı da beyaz örtülerle kurulanacak, gül esansı serpildikten sonra misk tütsüleri yakılacak.

Ramazan ayına hazırlık olarak yıkanacak Kabe, defalarca restorasyondan geçti. Geçen sene üç milyondan fazla Müslüman’ın Hac için ziyaret ettiği Kabe-i Muazzama, Hac dönemi dışında da her sene dünyanın dört bir tarafındaki Müslümanlar tarafından ziyaret ediliyor.
kaynak

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Ben de yıkılacak diye okuyup duruyorum kaç seferdir.

xerox3435

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Niye böyle bir haber yapılmış ?

Yani ilk defamı yıkanıyor ?

Al Arabi

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Ahiret günün nasıl olacağını görmek isteyen kesinlikle imkanı varsa hac zamanı hacca gitsin.

Ben gitmedim ama televizyondan, beyaz ihrama giymiş insanları görünce garip bir ölüm sonrası anlatılan an'ın duygusunu yaşıyorum ve oradakiler bana öyle geliyor.

Artık oraya gidenlerin yaşadığı duyguyu düşünsenize; bir tarafınızda bilmem hangi milletten bir insan ve hepiniz aynı yöne (Pisikoloji ve insan davranışları ile ilgili bilim okuyanlar bilir)aynı Yüce Yaradan'a secde ediyorsunuz, O ne güzel bir duygu!

MtHan

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Babamın dediğine göre gül suyuda Türkiye'den gidiyormuş oraya...