Kabaklı Börek

Bu konuyu okuyanlar

seciL

Müdavim
Katılım
29 Eylül 2005
Mesajlar
5,117
Reaksiyon puanı
102
Puanları
48
kabakli-borek.jpg



Kabaklı Börek

Sebzeli börekleri sevenler için hem hafif hem de lezzetli kabaklı, peynirli börek tarifi
Kabaklı böreği hem akşam yemeklerinizde ara sıcak hem de gün davetlerinizde çayın yanında sunabilirsiniz.
Malzemeler,

  • 6 adet hazır yufka
  • 3 adet kabak
  • 2 dilim beyaz peynir
  • 1 adet yumurta
  • Yarım demet ince kıyılmış dereotu
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • Damak tadınıza göre tuz, karabiber
Hazırlanışı,

  1. Kabakların kabuklarını soyup rendeleyin.
  2. Rendelenmiş kabakların fazla suyunu almak için avucunuzun içinde sıkıp derin bir kaba alın.
  3. Üzerine; peynir, dereotu, tuz, karabiber ilave edip karıştırın.
  4. Fırın tepsinin tabanını fırça ile yağlayın.
  5. 3 adet yufkayı kenarlarından taşacak şekilde tepsiye serin.
  6. Üzerine kabaklı harcı döküp, eşit olarak yayın.
  7. Kalan 3 yufkayı tepsiye serin.
  8. Böreği dilimleyin.
  9. Ayrı bir kâsede; yumurta, süt ve sıvıyağı karıştırın.
  10. Karışımı böreğin üzerine dökün ve buzdolabında yarım saat bekletin.
  11. Dinlenen böreği önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun
 
Üst