seciL
Müdavim
- Katılım
- 29 Eylül 2005
- Mesajlar
- 5,117
- Reaksiyon puanı
- 102
- Puanları
- 48
Kabaklı Börek
Sebzeli börekleri sevenler için hem hafif hem de lezzetli kabaklı, peynirli börek tarifi
Kabaklı böreği hem akşam yemeklerinizde ara sıcak hem de gün davetlerinizde çayın yanında sunabilirsiniz.
Malzemeler,
- 6 adet hazır yufka
- 3 adet kabak
- 2 dilim beyaz peynir
- 1 adet yumurta
- Yarım demet ince kıyılmış dereotu
- 1 su bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- Damak tadınıza göre tuz, karabiber
- Kabakların kabuklarını soyup rendeleyin.
- Rendelenmiş kabakların fazla suyunu almak için avucunuzun içinde sıkıp derin bir kaba alın.
- Üzerine; peynir, dereotu, tuz, karabiber ilave edip karıştırın.
- Fırın tepsinin tabanını fırça ile yağlayın.
- 3 adet yufkayı kenarlarından taşacak şekilde tepsiye serin.
- Üzerine kabaklı harcı döküp, eşit olarak yayın.
- Kalan 3 yufkayı tepsiye serin.
- Böreği dilimleyin.
- Ayrı bir kâsede; yumurta, süt ve sıvıyağı karıştırın.
- Karışımı böreğin üzerine dökün ve buzdolabında yarım saat bekletin.
- Dinlenen böreği önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.