Jupiter Browser( Yerli İnternet Tarayıcısı)

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
fp7bh.png

İnternette farklı bir ineternet taracısı çıkmışmı diye bakarken, Trakya Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği bölümü öğrencisi Fatih Soysal ve çeşitli kademelerde görevli diğer arkadaşları tarafın dan geliştirilen Jupiter Browser e denk geldim indirip kurdum her ne kadar şu an kullandığımız firefox, chrome, ie ve opera tarayıcılarıları kadar kapsamlı olmasada böyle girişimleri görmek sevindirici ve yerli taracı ünvanına sahip olmak ülke olarak yazılım dünyasına daha fazla katkıda bulunmak sevindirici bir gelişme olarak görüyorum.

Web Adresi :Jupiter
İndirme Adresi:Sourforce
Konu hakkında detaylı bir Makale.

cuhadar

Doçent
Reaksiyon puanı
13
Tebrik ediyorum arkadaşı. Ve başarılar diliyorum. Bu arada indirme bağlantısı nerde

muratgurcemal

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Gözünüzü seveyim İE tabanı ile web browser yaptım demeyin ya... Bunu lisede gösteriyorlar programlama dersinde. Yeni Sekmede aç diyosun hoop İE açılıyo ...

technomind

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
74
Hadi ya.. :S denemeyelim o zaman

technomind

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
74
Çarpıya basarak kapat dedim, hata verdi .. :(

fp8vf.png

IuTKuI

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Konuyu görünce çok sevindim fakat bildiğimiz "kopya" bu yahu.

Özgür bir yazılım değil ki. Hiç beğenmedim. Herhangi bir kodlama yok yani içerisinde. Dediğiniz gibi yeni pencerede aç diyince Internet Explorer ile açmaya çalışıyor.

technomind

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
74
Elim ctrl + enter'a alışmış .com koysun diye :D ama olmuyor aynı zamanda iyi kopyalanmamış :) ayrıca her açılışta jupiter , sosyal yazılım çıkmasa daha güzel olur.

IuTKuI

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Ctrl komutu hiç birinde çalışmıyor. Ctrl basıp bi link basayım diyorum şu anda yemiyor.

Belki ilerki beta sürümlerinde düzeltirler ve özellikle yeni pencere açması ie olmaz.

IuTKuI

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Bir de yoğun ilgi var diyor. O yoğun ilgi hiç bu tür benzerlikleri yaşamayan insanlar sanırım.

Internet Explorer'a renk at Türkçe yap işte Jupiter Browser :D

Umarım düzeltirler de adam gibi birşey çıkar.

TBM

Dekan
Reaksiyon puanı
358
tarayıcı yapacaksan,internet motorunuda kendin yapacan alt yapıyı başka yerden almican

LeaveNhA

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Teknik olarak yerli uygulama, toprak kokuyor, ama kalkıpda kullanmam...

Ama hiç kullanmam anlamına gelmiyor bu, gördüğüm kadarıyla etkileşimsel fonksiyon ve dolayısıyla alt rutin sayısı az, ve teknik olarak mozilla, ie gibi tarayıcılardan daha hızlı yapıyor olmalı çoğu basit işlemi.

Google'da bişeye bakıp çıkmak için kullanıcam, bende böyle destek olucam fakat basında bize tıkladım, "Güvenilir, hızlı, güçlü." ve "kar amaçlı yapılmıyor" gibi ifadeler çarptı hemen gözüme, sayfayı açmam, bunları göz kenarıyla okuyup kafamda yargıya varmam ve sayfayı kapatmam tarayıcımın işlem süresi dahil 1 saniye sürmemiştir...

Neden biride çıkıp evet biz bu işi bunun için yapıyoruz demiyor, yada gerçekten reklamsal çizginin dışına taşıp biz buyuz demiyor ?

bu söylenmemin nedeni açık ama anlamıyanlar olucaktır;
özet: can sıkıntısından geliştirilebilecek bir proje değil, içten ve samimi olmak gerek !

Aynı tarayıcıyı bi tarafımı klavyeye vura vura yaparım :D Bu ne yahu :D

akşam akşam kahkaha attım. :D

byneco

Asistan
Reaksiyon puanı
1
geliştierilmesi lazım cok eksiği var

uma350

Profesör
Reaksiyon puanı
70
Arkadaş kendini profesyonel yazılımcı olarak niteliyor yalnız :) Şahsi internet sitesi bile var.Yaptığı birkaç programı falan var sitesinde.Ne bileyim.. Baştan aşağı emek kokan birşey olsa destekleyelim ama makyajla olmaz ki şimdi.İndirecektim yorumlardan sonra vazgeçtim.

AsDErA

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bakınız slimbrowser. ( eski sürümleri )

Jomolocco

Doçent
Reaksiyon puanı
5
mubaret tarayicilarin ilk beta surumleri cok iyi di sankide elestiriyorsunuz adam beta da ie motoru kullandi diye ileri surumlerde kullancak diye bir durum yok .

TayfunYilmaz

Asistan
Reaksiyon puanı
2
fantezi yapmaya gerek yok yerli diye kullanacak halimiz yok olmamiş

muratgurcemal

Asistan
Reaksiyon puanı
0
mubaret tarayicilarin ilk beta surumleri cok iyi di sankide elestiriyorsunuz adam beta da ie motoru kullandi diye ileri surumlerde kullancak diye bir durum yok .

İnş. hocam şöyle gerçek anlamda diğerlerinden fark yaratacak bir tarayıcı olsa niye desteklemeyelim...:) ama gel gör ki insan programcı olunca böyle bir programa eleştirisi daha büyük oluyor:turned:

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bence bir kaç öğrencinin yapması ile olmuyor, internet tarayıcısı konusunda olsun, email konusunda olsun şirketleşmek gerekir yoksa bu iş olmaz yapmasına yapılır bu tür şeyler, bu ülkede bunu yapacak çok insan var

fthkrdg

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
biraz önce indirdim pek memnun kalmadım.