Jquery yardım

fullcarisma

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar merhaba . benım sorunum bu facebook gibi sitelerde fotoğrafa tıklayınca arkaplan rengı kararıyor ve resım ekrana geliyor. ben bunun aynısını yaptım fakat sorunum şu resimlerin boyutları cok buyuk elle widht height verdiğim zaman resim bozluyor ben istiyorumkı resımlerın hepsı otomatık 800*600 olsun ama goruntu bozulmasın orantılı olarak sığdırsın . yapamadım bır turlu anlayan arkadaşların yardımlarını bekliyorum çok önemli benım için.... gokhan.bicakci2 bu skype adresım . gokhan_yukselay@hotmail.com buda msn adresim ilgilenen arkadaşlara şimdiden çok teşekkür edıyorum

volgan

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Jquery hakkında pek bilgim yok ama image set ederken mantık direk çözünürlük vermek değilde ekran çözünürlüğüne göre oran vermek olsun(örneğin ekran çöz. bilgisine erişip sonra resim boyutunu gireceğin basit bir formül kurabilirsin); yoksa çözünürlüğü düşük olan pc lerde görüntü büyük , çözünürlüğü büyük olanlarda ise çok küçük kalır

Champion78

Profesör
Reaksiyon puanı
43
daha efektif başka çözümler de olacaktır ama en basitinden resmin width ine 800px vermen yeterli, height değeri atamazsan en-boy oranını kendi ayarlaması lazım.