emre966

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Java programını indirirken kastığı için bilgisayar kapandı.

Tekrar indirmeye çalıştığımda alttaki görseli alıyorum. çok uzun süre bekledim.

Ne yapmam gerekiyor ?

Ekran Görüntüsü (74).png

Reaksiyon puanı
67

emre966

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Bilgisayarınızı yeniden başlatarak, kurulumu tekrar deneyin. Setup dosyasını administrator olarak başlatın.
denedim hala o görsel çıkıyor yani java yüklemesi devam ediyor diyor.

şuan yüklemeninin devam edip etmediğini de göremiyorum.

ne yapabilirim başka ?

hakancalis

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
957
Denetim masasında ya da nereye kurulum yaptığınızı hatırlıyorsanız mevcut kurulumu silerek tekrar yükleyin

emre966

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Denetim masasında ya da nereye kurulum yaptığınızı hatırlıyorsanız mevcut kurulumu silerek tekrar yükleyin
google dan indirdim ve bilgasayar ın indirilenler bölümüne geldi ve ordan tıkladım kurulumu yaparken

o anda bilgisayar kapandı. Tekrar indrilenlerden tıkladım karşıma böyle bir görsel çıktı

yani java yüklemesi devam ediyor diyor ama nereye kuruyor nasıl kuruyor bilgisayarın hiçbiryerinde yok

Reaksiyon puanı
67
google dan indirdim ve bilgasayar ın indirilenler bölümüne geldi ve ordan tıkladım kurulumu yaparken

o anda bilgisayar kapandı. Tekrar indrilenlerden tıkladım karşıma böyle bir görsel çıktı

yani java yüklemesi devam ediyor diyor ama nereye kuruyor nasıl kuruyor bilgisayarın hiçbiryerinde yok
Görev yöneticisinden ilgili işlemi durdurun.

lamer

Asistan
Reaksiyon puanı
150
WindowsInstaller işlemi altında kurulum yapmaya çalışıyordur. Servislerden (başlat-çalıştır-services.msc) WindowsInstaller servisini devre dışı bırakarak bilgisayarını yeniden başlat. Bilgisayar açıldığında aynı şekilde manual olarak servisi etkinleştir ve çalıştır. Sonrasında kurulumu tekrar dene. Belki bu şekilde çözebilirsin

emre966

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
WindowsInstaller işlemi altında kurulum yapmaya çalışıyordur. Servislerden (başlat-çalıştır-services.msc) WindowsInstaller servisini devre dışı bırakarak bilgisayarını yeniden başlat. Bilgisayar açıldığında aynı şekilde manual olarak servisi etkinleştir ve çalıştır. Sonrasında kurulumu tekrar dene. Belki bu şekilde çözebilirsin
Dediğin gibi yapıyorum işe yaramıyor fakat başlangıç türü "elle" olarak gözüküyor.

Bu bir sorun olur mu bunu da değiştirmeyi denedim ama değiştiremedim.

Yoksa diğer kısımları yaptım bir şey değişmedi.

lamer

Asistan
Reaksiyon puanı
150
Anladım, elle olması normal. Çünkü bir yükleme yapıldığında devreye giriyor o servis. O zaman şunları kontrol etmeyi dener misin;
C:\ProgramData\Oracle\Java\JAVA_INSTALL_FLAG
AppData\LocalLow\Sun\Java\JAVA_INSTALL_FLAG
AppData\LocalLow\Oracle\Java\JAVA_INSTALL_FLAG
AppData\LocalLow\Oracle\Java\JAVA_INSTALL_FLAG
Eğer belirttiğim pathlerde bu flag dosyaları varsa bunları silerek tekrar kurulum yapmayı dene.