Bu konuyu okuyanlar

Burak Özgen

Müdavim
Katılım
13 Mart 2018
Mesajlar
1,824
Reaksiyon puanı
271
Puanları
83
Yaş
25
2018 Dünya Kupası H Grubu maçında Japonya, Kolombiya'yı 2-1 yendi. Bu sonuçla Dünya Kupası tarihinde ilk kez bir Asya takımı, bir Güney Amerika takımını mağlup etmiş oldu.
599
2018 Dünya Kupası H Grubu maçında Kolombiya ile Japonya karşı karşıya geldi. Mordovia Arena'da oynanan maçtan Japonya 2-1 galip ayrıldı. Japonya'ya galibiyeti getiren golleri Shinji Kagawa (Pen.) ve Yuya Osako'dan attı. Kolombiya'nın tek golü Juan Quintero'dan geldi. Kolombiya'dan Carlos Sanchez kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.
3. DAKİKADA KIRMIZI KART VE PENALTI
3. dakikada Carlos Sanchez Kolombiya ceza sahası içinde kaleye giden topa elle müdahale edince hakem penaltı kararı verdi ve Carlos Sanchez'i kırmızı kartla oyundan attı.
320
KAGAWA PENALTI'DAN ATTI
6. dakikada Japonya'dan Shinji Kagawa penaltı atışında topun başına geçti. Topu ve kaleciyi ayrı köşelere gönderen Kagawa'nın attığı golle Japonya 1-0 öne geçti.
524
QUINTERO FRİKİKTEN BERABERLİĞİ YAKALADI
39. dakikada Falcao'ya yapılan faul sonrası Kolombiya serbest vuruş kazandı. Kaleyi sağ çaprazdan gören bir noktadan Juan Quintero'nun kullandığı serbest vuruşta yerden giden top, zıplayan barajın altından geçti. Kaleci Kawashima direk dibinde topu çeldi ancak "Gol Çizgisi Teknolojisi" ile topun çizgiye geçtiği kararı verildi. Bu golle Kolombiya 1-1'lik beraberliği yakaladı.
346
OSAKO'NUN KAFASI TARİHİ GALİBİYETİ GETİRDİ.
73. dakikada Yuya Osako, Keisuke Honda'nın kullandığı köşe vuruşunda çok iyi yükseldi ve kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi. Japonya bu golle 2-1 öne geçti.
567
ÖNEMLİ DAKİKALAR
3. dakikada Kagawa'nın vuruşunda Carlos Sanchez, topa elle müdahale etti ve hakem penaltı verdi. Mücadelenin hakemi, bu pozisyonun ardından Sanchez'e kırmızı kart gösterdi. Böylece Sanchez, 2018 FIFA Dünya Kupası'nda kırmızı kart gören ilk isim oldu.
6. dakikada penaltı vuruşunu kullanan Kagawa, topu ağlara göndererek Japonya'yı 1-0 öne geçirdi.
39. dakikada sağ çaprazdan kazanılan frikikte topun başına geçen Quintero, barajın altından yaptığı vuruşla golü buldu. Yerden giden top, kaleci Kawashima'nın müdahalesine rağmen çizgiyi geçti ve Kolombiya 1-1'lik eşitliği yakaladı.
İlk yarı 1-1 berabere sona erdi.
73. dakikada Honda'nın sol kanattan kullandığı kornerde, Osako'nun kale sahasında yaptığı kafa vuruşunda direğe de çarpan top ağlara gitti: 1-2.
Karşılaşmadan 2-1 galip ayrılan Japonya, turnuvaya üç puanla başladı. Böylece Dünya Kupası tarihinde ilk kez bir Asya ülkesi, Güney Amerika temsilcisini mağlup etti.
Japonya'nın ilk 11'inde Galatasaray'da forma giyen Yuto Nagatomo da yer aldı.
STAT: Mordovya Arena
HAKEMLER: Damir Skomina, Jure Praprotnik, Robert Vukan

KOLOMBİYA: Ospina - Murillo, Arias, C.Sanchez, Falcao, Cuadrado (Dk. 31 Barrios), Lerma, Mojica, Quintero (Dk. 59 Rodriguez), Izquierdo (Dk. 70 Bacca), D.Sanchez

JAPONYA: Kawashima - Shoji, Nagatomo, Shibasaki (Dk. 80 Yamaguchi), Haraguchi, Kagawa (Dk. 70 Honda), Inui, Haebe, Sakai, Yoshida, Osako (Dk. 85 Okazaki)

GOLLER: Dk. 6 Kagawa (P), Dk. 73 Osako (Japonya) - Dk. 39 Quintero (Kolombiya)
SARI KARTLAR: Barrios, Rodriguez (Kolombiya)
KIRMIZI KART: Dk. 3 Carlos Sanchez (Kolombiya)

Kaynak:Sabah
 
Üst