James Bond Türkiye'de çekilecek

kuntakinte

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Son çekilicek James Bond filminin açılış sahnelerinin İstanbul'da çekilmesi için gerekli görüşmeler yapıldı.

esh_16195.jpg

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, uluslararası film yapımcılarının Türkiye'ye gelmelerine yönelik teşviklerle ilgili yasal düzenlemelerin bu yasama döneminde yapılacağını bildirdi.
AÇILIŞ SAHNELERİ İSTANBUL'DA

Bakan Günay, James Bond filminin yapımcıları Barbara Brocolli ve Michael Wilson'u makamında kabul etti. Brocolli ve Wilson ile görüşmesinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Günay, son çekilicek James Bond filminin açılış sahnelerinin İstanbul'da çekileceğini belirterek, filmin yapımcıları ile bu nedenle biraraya geldiğini kaydetti.
Çekimden önce yardımcı olabilecekleri konuları konuştuklarını belirten Günay, James Bond filmlerinin dünyada yüksek seyirci çeken filmler olduğunu ve bu filmlerin çekildiği mekanların da turistlerin ilgi odağı haline geldiğini söyledi. Günay, filmin 50. yıldönümünde çekilecek son seri filminin açılış sahnelerinin Türkiye'de çekilecek olmasının da artan turizme katkı yapacağını kaydetti.
'GEREKLİ ADIMLARI ATACAĞIZ'

Film sektörüne verdikleri desteklerin karşılığını almaya başladıklarını anlatan Günay, "Amacımız uluslararası yapımcıları da ülkemize getirmek. Bunun için teşviklerle ilgili bu yasama döneminde gerekli adımları atacağız" dedi.
Filmin yapımcılarından Michael Wilson ise James Bond filminin 50 yıldönümünde Türkiye'de olmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, Kültür Bakanlığı'nın her türlü yardımı vermeye hazır olduğunu ve bunun için teşekkür ettiklerini söyledi.
Barbara Brocolli de, James Bond filmlerinin Türkiye'de bilinmekte olmasından mutluluk duyduklarını söyledi. Brocolli Bakan Günay'a James Bond filmleri serisini de takdim etti.
Gazetecilerin soruları üzerine Bakan Günay, filmin çekileceği mekanlarından birinin Sultanahmet olacağını ancak, diğer mekanlar için arayışların sürdüğünü söyledi. Günay, deniz kıyılarında da çekim yapılacağını belirterek, "Ben İzmir'i razı etmeye çalışıyorum" dedi.

KAYNAK

7/24

Profesör
Reaksiyon puanı
51
Bu tür projeler ülkemizin tanıtımı en güzel şekilde yapar. Geçenlerde bir film izledim, o sahne istanbul olarak gösterildi ama yer büyük ihtimal ıraktı. Çok üzüldüm açıkcası, Türkiyeyi ve İstanbulu bilmeyen - tanımayan yabancı bir insan o şekilde beynine empoze ediyor ve çok geri kalmış bir ülke olarak betimliyor.

Bakalım bu sahneler ne şekilde olacak görecez, Sultan Ahmet Meydanı civarı olacak diyorlar ama izleyip göreceğiz.

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
elimde bir seneryo var ama bilmem çekerlermi. Ama Bond rolünde ben oynuyorum :)

|BeyabaN|

Profesör
Reaksiyon puanı
9
james bond diğer filmdeki gibi gelip Türkie'yi kurtarmasında.

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
james bond, sean connary zamanında istanbulda çeklmişti zaten. rusyadan sevgilerle filmi idi galiba.

darkshdw

Asistan
Reaksiyon puanı
31
Ülkemizin tanıtılması açısından gayet güzel olur, özellikle james bond'un açılış sahnelerine dikkat ettiyseniz genelde hep sürükleyici ve hareketli girişlerle başlanıyor dolayısıyla seyirciyi giriş sahnesinde aksiyonla buluşturup filmi sürükleyici kılıyorlar.Bu açılış sahnelerininde Türkiyede olması ülkemizin tanıtımında ve dikkat çekmesinde iyi bir unsur olacaktır diye düşünüyorum.