Jailbreak Hk.

Erenist2020

Dekan
Reaksiyon puanı
7,299
Arkadaşlar Jailbreak işleminin ne gibi zararları vardr ve sizce yapılmalı mı ?
Jailbreak: Apple daki kısıtlamaların ortadan kaldırılmasıdır.Jailbreak yapmanın dezavantajı güvenlik olur.Dışarıdan gelecek tehditlerde sistemi kırdığınız için güvenlik açıkları oluşur.Jailbreakli bir iPhone u eski haline döndürebilirsiniz.Bu İphone da özgürlük isteyen belli bir kesimin yaptığı bir hamle.

ThorJ

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,802
Ben JB ile kullanıyorum, şu ana kadar da bir zararını görmedim. Fakat JB yapmamak daha iyi bir tercih olacaktır, ne de olsa iOS'u modifiye ediyorsunuz.

BarKoda1010

Profesör
Reaksiyon puanı
353
1 haftadır Jailbreakli kullanıyorum, telefon çağ atladı resmen. Ben yapılması gerektiğini düşünüyorum, fonksiyonel çok şey var.

asemih159

Öğrenci
Reaksiyon puanı
16
Arkadaşlar Jailbreak işleminin ne gibi zararları vardr ve sizce yapılmalı mı ?
Bence Apple ürünlerinin tercih edilmesinin büyük sebeblerinden bir de işletim sistemi ve güvenliktir. JB yaprak ikisinden de mahrum kalıyorsunuz. İşletim sistemi ve güvenlik faktörünü iPhone’dan çıkardığınız zaman Android cihazlar çok daha cazip oluyor.

Bence güvenliğinizi riske atmanız yanlış olur.
Online bankacılık uygulamalarınızı riske atmak istemezsiniz diye düşünüyorum.

Hem iOS 14 geliyor. iOS 14 yanında widgets gibi şeyleri de getiriyor.Bence bi şans vermelisiniz.

grbzz

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,766
Bence Apple ürünlerinin tercih edilmesinin büyük sebeblerinden bir de işletim sistemi ve güvenliktir. JB yaprak ikisinden de mahrum kalıyorsunuz. İşletim sistemi ve güvenlik faktörünü iPhone’dan çıkardığınız zaman Android cihazlar çok daha cazip oluyor.

Hem iOS 14 geliyor. iOS 14 yanında widgets gibi şeyleri de getiriyor.Bence bi şans vermelisiniz.
Android arazi ortasındaki korkuluk değil gayet güvenli bir işletim sistemi. Apple'ın reklam malzemesi haline getirdi o yüzden herkesin dilinde bir gizlilik, güvenlik. Bir çok kez Android ile iOS arasında mekik dokudum bir kez bile güvenlik endişesi yaşamadım. Ayrıyeten bugüne kadar bakarsanız Apple servislerinin kerelerce güvenliğinin aşıldığını görürsünüz.
Biraz araştırırsanız Google'ın bu konudaki attığı adımları görürsünüz.

ThorJ

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,802
Android arazi ortasındaki korkuluk değil gayet güvenli bir işletim sistemi. Apple'ın reklam malzemesi haline getirdi o yüzden herkesin dilinde bir gizlilik, güvenlik. Bir çok kez Android ile iOS arasında mekik dokudum bir kez bile güvenlik endişesi yaşamadım. Ayrıyeten bugüne kadar bakarsanız Apple servislerinin kerelerce güvenliğinin aşıldığını görürsünüz.
Biraz araştırırsanız Google'ın bu konudaki attığı adımları görürsünüz.
Dediğinize katılıyorum, Apple biraz bu durumu fazla abarttı.

Reaksiyon puanı
12

Zaten bu kadar kafama takılan kısmı da stabillik ve nerdeyse hiç olan ram tüketimi için İOS u tercih ediyorum şimdi onu kendi ellerimle RAM ı sömüren bir açık sistme çevirmek bana da çok akıllıca gelmedi.

Tommy Vercetti

Profesör
Reaksiyon puanı
1,648
iPhone Xs'imde jailbreak kullanıyorum. Kesinlikle tavsiye ederim. Bilindik tweakleri kullandıktan sonra hiç bir sorun oluşturmaz. Hem zaten jailbreakler artık iPhone 4s zamanındaki gibi kalıcı olmuyor. Telefonu kapatıp açtığınız zaman etkisi kayboluyor. Tabi kapatıp açtığınızda özellikle bankacılık uygulamaları jailbreak uyarısı verir çünkü dosya sisteminde bazı jb kalıntıları kalır. Jailbreaki tamamen kaldırmak için hangi aracı kullandıysanız (örneğin unc0ver) onun seçeneklerinden jb kaldırma işlemi yapmalısınız. Bu işlemden sonra jailbreak tamamen silinmiş olur ve uygulamalar jb uyarısı vermez.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu arada jailbreak yaptığınız zaman iOS ram sömüren açık bir sisteme dönüşmüyor. Bende şu an 17 tane tweak kurulu ve ne ram tüketiminde ne de pil ömründe bir değişiklik gözlemlemedim.

Reaksiyon puanı
12
iPhone Xs'imde jailbreak kullanıyorum. Kesinlikle tavsiye ederim. Bilindik tweakleri kullandıktan sonra hiç bir sorun oluşturmaz. Hem zaten jailbreakler artık iPhone 4s zamanındaki gibi kalıcı olmuyor. Telefonu kapatıp açtığınız zaman etkisi kayboluyor. Tabi kapatıp açtığınızda özellikle bankacılık uygulamaları jailbreak uyarısı verir çünkü dosya sisteminde bazı jb kalıntıları kalır. Jailbreaki tamamen kaldırmak için hangi aracı kullandıysanız (örneğin unc0ver) onun seçeneklerinden jb kaldırma işlemi yapmalısınız. Bu işlemden sonra jailbreak tamamen silinmiş olur ve uygulamalar jb uyarısı vermez.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu arada jailbreak yaptığınız zaman iOS ram sömüren açık bir sisteme dönüşmüyor. Bende şu an 17 tane tweak kurulu ve ne ram tüketiminde ne de pil ömründe bir değişiklik gözlemlemedim.
Doğrudur bu konu hakkında pek bi bilgim yok sadece mantığı o şekilde geldi bana.