Lucifer Morningstar
Öğrenci
- Reaksiyon puanı
- 12
Arkadaşlar Jailbreak işleminin ne gibi zararları vardr ve sizce yapılmalı mı ?
Jailbreak: Apple daki kısıtlamaların ortadan kaldırılmasıdır.Jailbreak yapmanın dezavantajı güvenlik olur.Dışarıdan gelecek tehditlerde sistemi kırdığınız için güvenlik açıkları oluşur.Jailbreakli bir iPhone u eski haline döndürebilirsiniz.Bu İphone da özgürlük isteyen belli bir kesimin yaptığı bir hamle.Arkadaşlar Jailbreak işleminin ne gibi zararları vardr ve sizce yapılmalı mı ?
JB yi cihazımızdan hiçbir kalıntı ve zarar bırakmadan kaldırma imkanımız oluyor mu ?1 haftadır Jailbreakli kullanıyorum, telefon çağ atladı resmen. Ben yapılması gerektiğini düşünüyorum, fonksiyonel çok şey var.
Bence Apple ürünlerinin tercih edilmesinin büyük sebeblerinden bir de işletim sistemi ve güvenliktir. JB yaprak ikisinden de mahrum kalıyorsunuz. İşletim sistemi ve güvenlik faktörünü iPhone’dan çıkardığınız zaman Android cihazlar çok daha cazip oluyor.Arkadaşlar Jailbreak işleminin ne gibi zararları vardr ve sizce yapılmalı mı ?
Android arazi ortasındaki korkuluk değil gayet güvenli bir işletim sistemi. Apple'ın reklam malzemesi haline getirdi o yüzden herkesin dilinde bir gizlilik, güvenlik. Bir çok kez Android ile iOS arasında mekik dokudum bir kez bile güvenlik endişesi yaşamadım. Ayrıyeten bugüne kadar bakarsanız Apple servislerinin kerelerce güvenliğinin aşıldığını görürsünüz.Bence Apple ürünlerinin tercih edilmesinin büyük sebeblerinden bir de işletim sistemi ve güvenliktir. JB yaprak ikisinden de mahrum kalıyorsunuz. İşletim sistemi ve güvenlik faktörünü iPhone’dan çıkardığınız zaman Android cihazlar çok daha cazip oluyor.
Bence güvenliğinizi riske atmanız yanlış olur.
Online bankacılık uygulamalarınızı riske atmak istemezsiniz diye düşünüyorum.
Hem iOS 14 geliyor. iOS 14 yanında widgets gibi şeyleri de getiriyor.Bence bi şans vermelisiniz.
Dediğinize katılıyorum, Apple biraz bu durumu fazla abarttı.Android arazi ortasındaki korkuluk değil gayet güvenli bir işletim sistemi. Apple'ın reklam malzemesi haline getirdi o yüzden herkesin dilinde bir gizlilik, güvenlik. Bir çok kez Android ile iOS arasında mekik dokudum bir kez bile güvenlik endişesi yaşamadım. Ayrıyeten bugüne kadar bakarsanız Apple servislerinin kerelerce güvenliğinin aşıldığını görürsünüz.
Biraz araştırırsanız Google'ın bu konudaki attığı adımları görürsünüz.
JB yi cihazımızdan hiçbir kalıntı ve zarar bırakmadan kaldırma imkanımız oluyor mu ?
Zaten bu kadar kafama takılan kısmı da stabillik ve nerdeyse hiç olan ram tüketimi için İOS u tercih ediyorum şimdi onu kendi ellerimle RAM ı sömüren bir açık sistme çevirmek bana da çok akıllıca gelmedi.Bence Apple ürünlerinin tercih edilmesinin büyük sebeblerinden bir de işletim sistemi ve güvenliktir. JB yaprak ikisinden de mahrum kalıyorsunuz. İşletim sistemi ve güvenlik faktörünü iPhone’dan çıkardığınız zaman Android cihazlar çok daha cazip oluyor.
Bence güvenliğinizi riske atmanız yanlış olur.
Online bankacılık uygulamalarınızı riske atmak istemezsiniz diye düşünüyorum.
Hem iOS 14 geliyor. iOS 14 yanında widgets gibi şeyleri de getiriyor.Bence bi şans vermelisiniz.
Doğrudur bu konu hakkında pek bi bilgim yok sadece mantığı o şekilde geldi bana.iPhone Xs'imde jailbreak kullanıyorum. Kesinlikle tavsiye ederim. Bilindik tweakleri kullandıktan sonra hiç bir sorun oluşturmaz. Hem zaten jailbreakler artık iPhone 4s zamanındaki gibi kalıcı olmuyor. Telefonu kapatıp açtığınız zaman etkisi kayboluyor. Tabi kapatıp açtığınızda özellikle bankacılık uygulamaları jailbreak uyarısı verir çünkü dosya sisteminde bazı jb kalıntıları kalır. Jailbreaki tamamen kaldırmak için hangi aracı kullandıysanız (örneğin unc0ver) onun seçeneklerinden jb kaldırma işlemi yapmalısınız. Bu işlemden sonra jailbreak tamamen silinmiş olur ve uygulamalar jb uyarısı vermez.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Bu arada jailbreak yaptığınız zaman iOS ram sömüren açık bir sisteme dönüşmüyor. Bende şu an 17 tane tweak kurulu ve ne ram tüketiminde ne de pil ömründe bir değişiklik gözlemlemedim.