Jailbreak Güvenli Mi?

atospatos

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar cihazım jailbreakliyken Garanti CepBank'ı yükledim Fakat Giriş yaparken bir uyarı geldi."Telefonunuzun sürümünde yasal olmayan değişikler(Jailbreak) yapıldığı anlaşıldı güvenliğiniz için giriş yapmayın" gibi bişey geldi.Yani Jailbreak bizim kredi kartı bilgilerimizi öğrenebilir mi?

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
Arkadaşlar cihazım jailbreakliyken Garanti CepBank'ı yükledim Fakat Giriş yaparken bir uyarı geldi."Telefonunuzun sürümünde yasal olmayan değişikler(Jailbreak) yapıldığı anlaşıldı güvenliğiniz için giriş yapmayın" gibi bişey geldi.Yani Jailbreak bizim kredi kartı bilgilerimizi öğrenebilir mi?

Öğrenebilirler tabi, telefonunuz jailbreakli ise finans uygulamalarına yaklaşmayın

atospatos

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Teşekkür ederim.Yani Jailbreak telefonumuzdaki diğer özel şeyleri de görebilir doğru mu?

djvahset

Profesör
Reaksiyon puanı
5
ya bundan önce ilk önce şunun açıklamasını yapsak jailbreak nedir?

atospatos

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Yok öyle birşey..
Cevabınız İçin Teeşekkürler...

- - - Mesaj Güncellendi - - -

ya bundan önce ilk önce şunun açıklamasını yapsak jailbreak nedir?
Jailbreak iOS cihazlarına çeşitli özellikler eklemenizi sağlayan birşeydir.Yani Jailbreak aslında Cydia içindir değişik uygulamaları da Cydia'dan indirip cihazınıza kurarsınız cihazınıza AppCake denen uygulamayı indiridiğinizde de AppStore'daki bedava uygulamaları ücretsiz indirebilirsiniz

MrtOzler

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Apple'ın açıklamasına göre jb yi önermiyorlar güvenirliği düşüyor cihazınıza 3. kişiler erişebiliyor diye

fyodor

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Normalde 3. parti ios uygulamaları sandboxed olarak çalışırlar. Yani bir uygulama ancak kendisinden haberdardır. Kendisi için belirlenmiş sınırları aşamaz. Sistemin izin verdiği ölçüde fotoğraf, müzik ve kişiler gibi diğer alanlara erişebilirler. Bu kuralları ihlal eden uygulamalar AppStore'a kabul edilmez. Jailbreak ise bu korumayı kaldırır ve AppStore dışından da uygulama yüklenmesinin yolunu açar. AppStore dışından yüklenen uygulamalar üzerinde herhangi bir denetim olmadığından bu uygulamaların güvenli olup olmadığı (banka şifrelerinizi gözetleyip gözetlemediğini) anlamak zordur. Sonuç olarak jailbreak cihazı güvensiz hale getirir ve 3. kişilerin erişimine karşı korunmasız bırakır.

HYuksel

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Normalde 3. parti ios uygulamaları sandboxed olarak çalışırlar. Yani bir uygulama ancak kendisinden haberdardır. Kendisi için belirlenmiş sınırları aşamaz. Sistemin izin verdiği ölçüde fotoğraf, müzik ve kişiler gibi diğer alanlara erişebilirler. Bu kuralları ihlal eden uygulamalar AppStore'a kabul edilmez. Jailbreak ise bu korumayı kaldırır ve AppStore dışından da uygulama yüklenmesinin yolunu açar. AppStore dışından yüklenen uygulamalar üzerinde herhangi bir denetim olmadığından bu uygulamaların güvenli olup olmadığı (banka şifrelerinizi gözetleyip gözetlemediğini) anlamak zordur. Sonuç olarak jailbreak cihazı güvensiz hale getirir ve 3. kişilerin erişimine karşı korunmasız bırakır.
Güzel açıklama..

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
jailbreak sizin kredi kartı bilgilerinizi çalmayı hedeflemez, işletim sistemini açık hale getiriyor doğru böylelikle apple'ın izin vermediği tema vb. özelikleri kazandırır. 6 yıldır jailbreak var ben bir haber dahi okumadım jailbreakten dolayı hortumlanan veya finansal kayba uğrayan.
jailbreakin ilk yan etkisi korsan uygulama kurmak oldu. ancak şuan jailbreaksiz 25pp ile de korsan uygulama kurulabildiği için jailbreak=bedava appstore değildir.
bigboss, modmyi gibi siteleri inceleyin jailbreak nedir ne değildir aklınızda bir şeyler oluşsun.

brainiac

Doçent
Reaksiyon puanı
2
ya kufur edıcemde etmım yıne bu apple manyakları sureklı guncellme cıkarırıyo bızde sureklı restore edıp jb guncellıyoz her seferınde baska hata yemın ederım ıkrah ettım aldıgım tweakler olmasa asla yapmıcama ama verdık parayı bı kere bu kadar ezıyet olurmu ya 2 mılyar ver bıde yuazılımla ugra ınsallah ıos7 de jbye benzer ozellıkler olurda mıllet stabıl bı sekılde kullanır
benım serzenısım senın konuna geldı kusura bakma

atospatos

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Onemli degil cevaplariniz icin tesekkurler

MrtOzler

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Jb nin bir faydası yok zaten uygulama içinsede 2 bin tl veripde tel alıyorsunuz 1.79 tl uygulamaya vermekden üşeniyorsunuz değişik birşey

by_mercure

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
jailbreaki sadece bedava uygulama olarak düşünmemek lazım. Cydiadan binlerce tweak indirim telefonu daha özel ve nitelikli hale getirebiliyorsunuz

atospatos

Asistan
Reaksiyon puanı
0
jailbreaki sadece bedava uygulama olarak düşünmemek lazım. Cydiadan binlerce tweak indirim telefonu daha özel ve nitelikli hale getirebiliyorsunuz

Bence de sonuçta bedava uygulama indirmenizi sağlayan AppCake'de Cydia'da

Kadir Sekme

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Sadece bedava uygulama değil ki amaç? Ona bakarsak s3 kullanıyorum ama yine ücretli uygulamaları ücretsiz kullanıyorum. İpodum jailbreakli ve paypal hesabım yüklü şu ana kadar herhangi bir sıkıntı çıkmadı.