Jailbreak - Cydia

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Russell
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Russell

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
1 aylık iPhone 4S kullanıcısıyım, yeni yeni keşfediyorum telefonu. Biraz araştırma yaptım JB ve cydia ile ilgili. Aklıma takılan 1-2 soru var onları sormak istedim :

1- Bildiğim kadarıyla appstore de ücretli olan uygulamaları cydia dan ücretsiz olarak indirmek yasa dışı, peki cydia da bulunan diğer uygulamaları indirmek yasal mı?

2- Kendi başıma JB yapmaya kalkışsam bir aksilik çıkar mı?

3- Source adresi kaydetmeden cydia dan tam anlamıyla yararlanamaz mıyız? Ve önemli source adresleri nelerdir?

Şu an bende iOS 6 yüklü, bunu iOS 5 e çevirebilir miyim? Çevirebiliyorsam nasıl çeviricem?

thepolice2

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Jailbreak artık yasal bir işlem. Jailbreak yaparsan telefon garantiden çıkmaz ama crackli uygulamalar yüklersen suç olur. Gerçi yasal olmadan öncede pek çok arkadaşım jailbreakli telefonlarını (restore yapmadan) servise göndermişlerdi ve hiç sıkıntı çıkmamıştı. iOS 5 de iken jailbreak yaptıysan ve shsh kaydı aldıysan geri dönebilirsin. iOS 6 jailbreaki de en geç 1-2 aya çıkar diye tahmin ediyorum. Jailbreak sadece yazılımsal olduğu için cihaza herhangi bir zarar vermez. Sorun olursa Restore yapıp geri dönebilirsin.

muratveb

Profesör
Reaksiyon puanı
56
iOs 6 için JB çıkmasını bekliyorum sabırsızlıkla. Çünkü bilinçsizce telefonu alır almaz güncellemiştim herşeyden bihaber .

BEFEGA

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5
A5 ve üstü işlemcilere maalesef iOS6'dan iOS5 sürümlerine geri dönüş yoktur. SHSH kaydınız olsa dahi.

Şuanlık A4 çipli cihazlar için iOS 6 JB mevcuttur. A5 ve üstü işlemciler için henüz iOS6 JB yoktur :) Beklemedeyiz :)

Ayriyeten crackli uygulamaları Cydia'dan yüklemiyorsunuz.

Installous adlı bir programdan yüklüyorsunuz ki bu programın amacı ise tüm crackli uygulamaları bir programda toplamak.

Onun dışında internette ki bir dosya sunucusunda indirdiğiniz crackli bir IPA dosyasını telefona 2-3 farklı yöntem ile yükleyebilirsiniz ;)

by_matrix

Doçent
Reaksiyon puanı
3
ben sadece tema yüklemek istiyorum.bunu jb olmadan yapabilirmiyiz?