İzmir'in bilinmeyen yanı

Bu konuyu okuyanlar

yaseta

Müdavim
Katılım
20 Şubat 2006
Mesajlar
2,841
Reaksiyon puanı
63
Puanları
48
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Ortaçağ Arkeolojisi Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ergün Laflı, İzmir'in Antik çağda dönemin en önemli mücevher işleme merkezlerinden biri olduğunun ortaya çıkarıldığını bildirdi.

Doç. Dr. Laflı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, '' Gemoloji'' ya da ''kıymetli taş bilimi'' olarak bilenen mücevher işleme sanatının, eski çağda da çok ön planda bir meslek ve geçim kaynağı olduğunu belirtti.

-''NÜFUSU HEP 100 BİNİN ÜZERİNDE OLDU''-
Antik çağ gemoloji örnekleri ile ilgili olarak İzmir Müzesi Müdürlüğü'nde, kendisinin hazırladığı bir projenin hayata geçirildiğini anlatan Doç. Dr. Laflı, ''Amacımız, İzmir Müzesi Müdürlüğü ve bağlı birimlerinde bulunan intiglio ve cameo örneklerini toplu bir biçimde değerlendirmektir. Bu da Türkiye'de ilk kez bir devlet müzesinin antik gemoloji yayınına dönüşecek'' dedi.
Doç. Dr. Laflı, İzmir'in MÖ 7. yüzyıldan MS 5. yüzyıla değin Batı Anadolu'nun en önemli üç büyük kentinden bir olduğunu, Helenistik ve Roma dönemlerinde MÖ 4. yüzyıldan MS 5. yüzyıla kadar nüfusunun hep 100 binin üzerinde bulunduğunu anlattı.



zaman
 
Üst