İzlemeniz gereken 555 film

Demnesia

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Hepsini izleyinceye kadar ölürsün zaten :D
Çok saçma bir liste olmuş, herkes mutlaka izlemeli denilen bir listede brockback mountain gibi rezil bir filminde olması oldukça düşündürücü.

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
Ben IMDB sitewsinde en iyi 250 filmi indirme girişiminde bulunmuştum büyük ölçüde de başardım.İçlerinde çook eski siyah beyaz filmler de var asıl onları merak ediyorum.

Fantoma

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Bazı filmler gerçekten dendiği gibi izlenmesi gerekli olanlar ama bazıları da biraz abartılmış.
500 tane film seçmem gerekse, mutlaka diğer kişilerin beğenilerine göre ideal olamayacaktır.
Herkes için değişken olan beğenilere, zevk dediğimiz olguyu da katsak dahi, 500 adet değil ama konusuna göre ve sadece benim fikrimce izlenmesi gereken belli filmler var.
Bilim kurgu için 2001 Uzay Yolu Macerası, gerilim türü için Sapık, müzikal için Batı Yakasının Hikayesi, polisiye için Baba I, western için Rio Bravo, komedi için Şarlo Diktatör vb..
Bu tarz kült filmler, bir sinema filminin, izleyicisine, içerdiği konunun en iyi anlatılabildiği ve mutlaka izlenmesi gereken filmler olarak ve hatta herkesçe rahatlıkla hemfikir olarak önerilebilinecek filmlerdir.
Liste 500'lerde olursa çoğu kişi zevk ve beğenileri doğrultusunda liste düzenleyenle aynı fikirde asla olamaz.

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Bugün mesela 7 samuray'ı izledim. imdb de top 100 de idi de sırasını anımsayamadım. 1954 japon yapımı siyah beyaz. Beğendim yani :)

Bana göre imdb 250 yeter :)