İtiraf ediyorum

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan laramio
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

laramio

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Benim sonsuzluk fobim var. Sonsuzluk korkusu. Düşünüyorum kendi kendime doğduk büyüyoruz, öleceğiz sonra sonsuz bir yaşamımız olacak. O sonsuz yaşam kısmını düşünürken sanki bir bir ekrana bakıyorum ama tam o sonsuz yaşam kısmında görüntü gidiyor ve hop tekrar başa. Orayı düşünemiyorum sanki beynimin erişimi kesiliyor. Sonsuzluğu düşünemiyorum. :(

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
insan beyni sonsuzluk kavramını algılayamaz. sonsuzluk nasıl bir yapıdır bilemeyiz.
örneğin Allah hep vardı. sonradan var olmadı. bunu algılamayız. biz hep yoktuk bizi Allah yarattı.

zaman. zaman hızla alakalı bir durum. ışık hızı sonsuz bir hız.

şöyle ki fiziksel dünya da sonsuz diye bir şey yok diyor bilim adamları.. ama her şey fiziksel dünya dan ibaret değil. sayılar da sonsuz. uzaya da sonsuz. ve biz ölünce ahiret hayatımızda sonsuz olacak.

Tükenir Kalem

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Benim sonsuzluk fobim var. Sonsuzluk korkusu. Düşünüyorum kendi kendime doğduk büyüyoruz, öleceğiz sonra sonsuz bir yaşamımız olacak. O sonsuz yaşam kısmını düşünürken sanki bir bir ekrana bakıyorum ama tam o sonsuz yaşam kısmında görüntü gidiyor ve hop tekrar başa. Orayı düşünemiyorum sanki beynimin erişimi kesiliyor. Sonsuzluğu düşünemiyorum. :(
Sonsuzluğu kimse düşünemez zaten,insan görmediği bilmediği şeyi düşünmeye yetenekli değil.Henüz olmamış birşey için üzülmen anlamsız,yok ben sonsuza girdiğimde ne olacak diyorsan olacak birşey yok,bu dünyalık birşeydir,sonsuzda rahatsız etmez seni.Sonsuzdan korkacak ne var ki,sen sonsuza geçtiğinde şu anki gibi olmayacaksın zaten,şu an sonlu olduğun için düşünce tarzın da buna uygun :)

- - - Mesaj Güncellendi - - -

insan beyni sonsuzluk kavramını algılayamaz. sonsuzluk nasıl bir yapıdır bilemeyiz.
örneğin Allah hep vardı. sonradan var olmadı. bunu algılamayız. biz hep yoktuk bizi Allah yarattı.

zaman. zaman hızla alakalı bir durum. ışık hızı sonsuz bir hız.

şöyle ki fiziksel dünya da sonsuz diye bir şey yok diyor bilim adamları.. ama her şey fiziksel dünya dan ibaret değil. sayılar da sonsuz. uzaya da sonsuz. ve biz ölünce ahiret hayatımızda sonsuz olacak.
Konuyla alakasız olacak ama sayılar ve uzay sonsuz değil :D

laramio

Asistan
Reaksiyon puanı
0

yigott

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Sonsuzluk kavramı insan beyninin dusunebilecegi birsey degil insan beyni başı ve sonu olabilen seylerı dusunmek ıcın tasarlanmıs bence dogum ölüm ekme biçme vs vs...

Rint

Profesör
Reaksiyon puanı
360
Nope, karanlığı çok severim. :) sonsuzluk düşüncesi bilincime yerlesmis.

benim uyku proglemim vardı beynimi durduramıyordum gün içersinde yaomış olduğum şeyler gelecek geçmiş derken bir o yana bir bu yana bir türlü yatamazdım sonrasında düşünmekten kaçamayacağımı anladım ama ne düşüneceğime karar verebilirdim sonsuzluğu yani karanlığı gözümde canlandırırdım ve 3 dk yatmış olurdum ve artık öyle bir sorunum yok... Sorun şu beyinsel ve fiziksel bazı şeylere karşı koyamayız doğanın kanunu vs. ne dersen artık ama bir yön belirleyebilirsin diye düşünüyorum. Buda kendini tanımaktan geçer... Umarım sorunun çözülür iyi forumlar...

slaves

Asistan
Reaksiyon puanı
1
sonsuzluk falan hikaye doğdun büyüyorsun öleceksin bitecek :)

sen şimdi önünden geçen böceği öldürdün ne oldu böcek sonsuzluğa doğru yolculuğamı cıktı bitti gitti fazla düşünme sigortalar atar

laramio

Asistan
Reaksiyon puanı
0
sonsuzluk falan hikaye doğdun büyüyorsun öleceksin bitecek :)

sen şimdi önünden geçen böceği öldürdün ne oldu böcek sonsuzluğa doğru yolculuğamı cıktı bitti gitti fazla düşünme sigortalar atar

Sigortalar yandı zaten dusune düşüne düşüne:D

jungeman

Profesör
Reaksiyon puanı
67
Element uydurmayın.

Tükenir Kalem

Doçent
Reaksiyon puanı
2
eminmisin :)

0/0 (sıfır bölü sıfır) ne peki :)
∞ bu niye var :)
10^∞ da bir kavram.

linke tıkla ve 2. satırın ilk kelimesini sesli oku :)
Emin olduğumu söyleyemem.Ama şu an beynimdeki karar sayıların ve uzayın sonsuz olmadığı şeklinde.0/0 gerçekte bir şey değildir,insan bilemediği şeye sonsuz der.Matematikçiler 1/1200 dü sanırım,bu ihtimalden düşük ihtimalli şeyleri imkansız kabul ederler,ama sonuçta çok çok az da olsa ihtimal vardır,fakat matematiğin amacı gerçeği sorgulamak değil,gerçekle oynamak olduğundan bunun bir önemi yoktur ve imkansız kabul etmek işleri kolaylaştırır.Sonsuz işaretini yazıp bu ne peki demek cidden ilginç geldi,sırf insanların uydurduğu bir işaretle sonsuzluğun varlığı kanıtlandıysa ne güzelmiş bu dünya:)Bu arada gönderdiğiniz linkin ikinci satırını okudum,ilk olarak herkes nedense Vikipedi'deki her bilgi doğru zannediyor,ikinci olarak satırda yazan şey uzayın sonsuz olduğunun kanıtlanması değil,sonsuz olduğunun "düşünüldüğü"dür.Eh bende sonlu olduğunu düşünüyorum,inancımdan ötürü ;)

leanardo

Profesör
Reaksiyon puanı
9
insan beyninede arada bi güncelleme gelmeli

lordare

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
1,931

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Sıfır neyi bölerse bölsün sıfırdır. Veya birin üssü ne olursa olsun birdir. Peki sıfır bölü sıfıra veya bir üzeri sonsuza niye sonsuz diyorlar? Çünkü belirsizlik olarak kabul ettikleri için. Sonsuzluk demek belirsizlik demektir ;)
ya bende matematik profesörü değilim :D
bu aralar limit-süreklilik-türev konusundayım. ondan söyledim :)

sayılar sonsuzdur. yan yana istediğin kadar sayı yazılabilir.
sayı doğrusun düşün. sonsuz sayıda noktalar kümesi olarak tanımlanır. ve her nokta bir sayıdır.
2 sayı arasında sonsuz tane sayı vardır. örneğin 0 ile 1 arasındaki sayıları sayabilirmisin :)