İthalat ve yurt içi garantili nedir

Yasin1675

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
2 gün önce hepsi burada mi store üzerinden redmi note 10 pro yu Xiaomi türkiye garantili olarak aldım 3.668 tl ye 150 tl indirimle ve imei ye baktığımda ise ithalat yoluyla kaydedilen imei yazıyor ben şimdi iade mi etsem ya da değişim mi istesem mi store gidip bide mi storeden aldım hepsi burada üzerinden neden Xiaomi türkiye garantili yazmışlar o zaman ithalat ise sorun olur mu acaba

Fakehero

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
5,772
2 gün önce hepsi burada mi store üzerinden redmi note 10 pro yu Xiaomi türkiye garantili olarak aldım 3.668 tl ye 150 tl indirimle ve imei ye baktığımda ise ithalat yoluyla kaydedilen imei yazıyor ben şimdi iade mi etsem ya da değişim mi istesem mi store gidip bide mi storeden aldım hepsi burada üzerinden neden Xiaomi türkiye garantili yazmışlar o zaman ithalat ise sorun olur mu acaba
Türkiyede satılan distribütör veya ithalatçı garantili telefonların IMEI sorgulamasını yaptığınızda İthalat yoluyla kaydedilen IMEI olarak görürsünüz zaten. Bu telefonun IMEIsinin ithalat yoluyla ülkemize geldiği ve kaydedildiği anlamına gelir. Bir de Pasaport yoluyla kaydedilen IMEI var bu da yolcu beraberi getirilip kaydedilen telefonların IMEIsini sorguladığınızda göreceğiniz sonuçtur. Telefonunuzun Türkiye garantisinin distribütör veya ithalatçı olup olmadığını anlamanızın en kolay yolu, Evofone'u arayıp sorgulama yapmanızdır. Zira bu firma Xiaomi Türkiye distribütörüdür.

Yasin1675

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
anladım teşekkürler peki ithalatçı garantiyse iade etmeliyim ya da iade almazlarsa ne yapmalıyım