İtalya 1 - 1 Hırvatistan Euro 2012 C Grubu

Maç nasıl sonuçlanır?

  • İtalya kazanır

    Kullanılan: 0 0.0%
  • Berabere biter

    Kullanılan: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    3
  • Anket kapatılmış .

Bu konuyu okuyanlar

deatmania

Müdavim
Katılım
30 Ekim 2009
Mesajlar
12,999
Reaksiyon puanı
62
Puanları
48
Euro 2012 C Grubu ikinci maçında İtalya, Hırvatistan ile 1-1 berabere kaldı. Pirlo'nun ilk yarıda attığı gole, Hırvatistan Mandzukic ile cevap verdi.

haberic_TARTH.jpg


EURO 2012'de C Grubu’nda ikinci maçında İtalya-Hırvatistan karşı karşıya geldi. Polonya'nın Poznan kentindeki Municipial Stadyum'da oynanan mücadeleyi İngiliz hakem Howard Webb yönetti.

Mücadelenin ilk etkili pozisyonunu 2. dakikada, İtalyan futbolcu Balotelli yakaladı. Sol kanattan gelen ortayı penaltı noktası üzerinde iyi kontrol eden Balotelli'nin dönerek yaptığı vuruşta top az farkla auta gitti.

İki takımın da kontrollü başladığı mücadelede ilk 15 dakikada İtalya oyunda etkili taraf oldu. Balotelli ilk 10 dakikada 2 önemli pozisyon yakalarken, Marchisio 11. dakikada çektiği mükemmel şut ile takımı adına önemli bir fırsat yakaladı.

Hırvatistan ise ilk tehlikeli pozisyonunu 20. dakikada yakaladı. Darijo Srna'nın sağ kanattan yaptığı ortaya 6 pas içerisinde Jelavic dokunamadı ve top kaleci Buffon'da kaldı.

İlk yarım saatlik dilimin ardından İtalya, Cassano ile net gol fırsatları yakaladı, ancak yıldız futbolcu bu pozisyonlardan yararlanamadı.

37. dakikada Marchisio kaleci Pletikosa ile karşı karşıya kaldı. Penaltı noktası yakınından çektiği şutta top kaleciden döndü. Yine Marchisio'nun önünde kalan topta yıldız oyuncu ikinci şutunu çekti ve Pletikosa bu şutu da kurtardı ve İtalya çok önemli bir pozisyonda kaleciyi geçmeyi başaramadı.

Rakitic'in Mario Balotelli'ye yaptığı faul sonrasında kazanılan serbest vuruşta Pirlo, sol çaprazdan kaleye mükemmel bir şut çekti ve takımını 1-0 üstünlüğe taşıdı.

Kalan dakikalardan gol sesi çıkmadı ve mücadelenin ilk devresi 1-0 İtalya'nın üstünlüğü ile sona erdi.
Mücadelenin ikinci devresinde Hırvatlar oyunu rakip kaleye yıkmak istedi. 47. dakikada Modric çalımlarla ceza alanı önüne geldi ve kaleyi cepheden gören noktadan çektiği şut, kaleci Buffon'da kaldı.

İkinci yarıda çok etkili bir oyun ortaya koyan Hırvatistan, oyunu rakip yarı alana yıktı ve İtalya ise, kontra ataklar ile etkili olmaya çalıştı.

Hırvatistan, baskılı oyununun karşılığını 72. dakikada aldı. Sol kanattan yapılan ortayı iyi kontrol eden Mandzukic, 6 pas içerisinde çektiği şut ile maçta skora denge getirdi. 1-1.

Kalan dakikalarda iki takım da etkili pozisyonlar yakalamasına rağmen gol sesi çıkmadı ve mücadele 1-1 eşitlikle sona erdi.

Hırvatistan'ın beraberlik golünü kaydeden Mandzukic, son dakikada sakatlanarak maçı tamamlayamadı.

C Grubu ilk maçından İspanya ile 1-1 berabere kalan İtalya puanını 2'ye yükseltirken, İlk maçta İrlanda Cumhuriyeti'nin 3-1 mağlup eden Hırvatistan puanını 4'e yükseltti.

İTALYA: 1 - HIRVATİSTAN: 1

Stat:
Poznan Stadı (Polonya)

Hakemler: Howard Webb, Michael Mullarkey, Peter Kirkup (İngiltere)

İtalya: Buffon, Chiellini, De Rossi, Bonucci, Maggio, Thiago Motta (Dk. 62 Montolivo), Marchisio, Giaccherini, Pirlo, Balotelli (Dk. 69 Di Natale), Cassano (Dk. 83 Giovinco)

Hırvatistan: Pletikosa, Srna, Corluka, Schildenfeld, Strinic, Vukojevic, Rakitic, Modric, Perisic (Dk. 68 Pranjic), Mandzukic (Dk. 90 3 Krancjar), Jelavic (Dk. 83 Eduardo)

Goller: Dk. 39 Pirlo (İtalya), Dk. 72 Mandzukic (Hırvatistan)

Sarı kartlar: Dk. 57 Motta, Dk 80 Montolivo (İtalya), Dk. 86 Schildenfeld (Hırvatistan)




Kaynak
 

BeyaZayeB

Müdavim
Katılım
11 Kasım 2008
Mesajlar
2,191
Reaksiyon puanı
19
Puanları
38
Ya berabere biter yada Hırvatistan alır bu maçı..
 

Mai Nai

Müdavim
Emektar
Katılım
23 Ağustos 2008
Mesajlar
21,627
Reaksiyon puanı
157
Puanları
63
Çok zevkli bir maç bizi bekliyor.
 
Üst