yuncularının gece hayatı yüzünden Akhisar maçından önce Samet Aybaba takımı 2 günlük kampa aldı. Tepki gösteren Manuel Fernandes maça çıkmadı, dönüşte takım otobüsüne dahi binmedi Manisa'dan sabaha karşı 02.30'da İstanbul'a gelen takıma, 'Sabah 11.00'da idman var' denilince oyuncular adeta kıyameti kopardı. Kötü sonuçlardan sabrı taşan taraftarlar ise takımı havaalanında protesto etti.
BEŞİKTAŞ'IN zirveden kopmasının ardından Avrupa şansının da tehlikeye girmesiyle birlikte kulüpte işler karıştı. Akhisar yenilgisi sonrası Samet Aybaba oyuncularını suçlarken bir diğer cephe ise Aybaba'nın yönetim şeklinin takımı sarstığı düşüncesinde. Ancak bir gerçek var ki yaşanan gelişmeler Beşiktaş'ta sezon başında oluşan birlik ve beraberliği bozacak nitelikte. İşte yönetim-oyuncular ve Samet Aybaba üçgeninde yaşananlar:
1- Takımda casus var
ANTALYA karşısında İnönü'de alınan galibiyetin ardından Beşiktaşlı 5 oyuncu, bazı arkadaşları ile eğlenmek için dışarıya çıktı. Eğlencenin dozu gecenin ilerleyen saatlerinde artarken oyunculardan bazılarının üzerlerindeki tişörtleri çıkardığı görüldü. Ancak oyuncuların yanında bulunan takımın tercümanı Arda Kabaklı bu anın fotoğrafını çekti.
KABAKLI'NIN bu fotoğrafları daha sonra teknik direktör Samet Aybaba ve yöneticilere göstermesi, oyuncuların kulağına gidince ortalık karıştı... Aybaba da bu olayın ardından Akhisar karşılaşması öncesinde 2 günlük kamp kararı verip takımına gözdağı verdi.
2 - Fernandes'in sakatlık bahanesi
FERNANDES?Aybaba'nın 2 günlük kamp kararına en sert tepkiyi gösteren isimdi. Manisa'da yapılan antrenmanlara katılmayan oyuncu, Akhisar karşısında da sakatlığını gerekçe gösterip maça çıkmadı. İstanbul'a dönüşte takım otobüsüne binmeden evine gitti.
3- Tercüman krizi
BEŞİKTAŞ'TA Portekizlilerin tercümanı olarak görev yapan Arda Kabaklı'nın, her yapılanı Samet Aybaba'ya aktarmasının ardından Fernandes, tercümanla irtibatını kopardı. Yıldız oyuncu ana dilini bilen bir tercüman olmasına rağmen 3 aydır diğer tercüman Emre Demirtaş aracılığı ile görüşlerini İngilizce olarak aktarmaya başladı.
4- Ne çektin be Samet Aybaba!
BEŞİKTAŞLI futbolcular, her kaybedilen puanın ardından Samet Aybaba'nın suçu kendilerine atmasına tepkili. Takımdan sızan haberlere göre oyuncular başarısız sonuçlarda hocalarının arkalarında durmamalarından çok rahatsız. Aybaba'nın bu tavrı ile ilgili camiada da son günlerin ünlü dizi repliği olan "Ne çektin be" yorumları yapılıyor.
5- Camı çerçeveyi indirdiler
AKHİSAR maçında oyuncuların sinirleri öyle bozuldu ki, soyunma odasında camlar kırıldı. Gökhan Süzen, oyundan atılmasının ardından sinirini önce hakemden çıkardı ardından da soyunma odasına giderken çevrede ne var ne yok kırdı döktü.
GÖKHAN?soyunma odasının camını kırarken maçın ardından da Mustafa Pektemek plastik sandığı cama tekme atınca ortalık bir kez daha inledi.
6- Yönetim adım adım izliyor
TAKIMIN kötü gidişatında oyuncuların da düzensiz hayatı büyük rol sahibi. Ligin ilk yarısında oyuncuların gece hayatını abartması nedeniyle yönetim takıma 'profesyonel olmaları' konusunda uyarıda bulunurken gizli de olsa oyuncular, geceleri gittikleri yerlerde adım adım takip ediliyor.
7- Aybaba'nın ceza idmanları
DEPLASMANDA alınan mağlubiyetlerin ardından aynı gün sabaha karşı İstanbul'a dönen takıma Samet Aybaba'nın sabah erken saatlerde ceza idmanı yaptırması oyuncuların tepkisini çekiyor. Akhisar maçı sonrasında sabaha karşı 02.30'da İstanbul'a gelen oyuncular sabah 11.00'daki idmanı öğrenince küplere bindi. Fernandes ise sakatlık bahanesiyle dünkü çalışmaya katılmadı.
8- Taraftarın sabrı taştı
SEZON başı camiayı birlik haline getirmek için ortaya atılan FEDA sloganı ile taraftar amatör ruhla oynayan bir ekip yaratılacağı için takıma destek oldu. Ancak oyuncuların umursamaz tavırları ve teknik kadronun kabahati oyuncularda bulması taraftarın da sabrını taşırdı ve takım dün protesto edildi.
1903