İşte En Popüler Meslekler!

thetiduygu

Profesör
Reaksiyon puanı
10
İŞKUR belirledi...

Geleceğin meslekleri
Enerji mühendisliği LPG bakım ve onarımı
Raylı sistemler teknikerliği
Yazılım mühendisliği
Nükleer uzmanlığı, uzay pilotluğu
Hafıza artırma cerrahlığı
Sanal market işletmeciliği
Elektronik gazetecilik
Gen terapistliği Nano yapı mühendisliği

Kaynak

msa52

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Bunların arasında yer alıyor olmak güzel :)

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
Post kasıcı yok mu bence çığır açan bir meslek

Ordo ab chaO

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Hafıza artırma cerrahlığı diye bir meslek mi varmış? Bana biraz uydurma geldi.

RamoneS

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Yazılım mühendisliği bencede çok popüler helede yabancı ülkelerde :)

way_be

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
12
​Sanal market işletmeciliği, büyük marketler başlamıştır heralde buna

cheleby

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
227
Sistem mühendisliği nasıl olmaz ya :D

ALPARS

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Mekatronik teknikerliği ve mühendisliğide geleceğin mesleklerinden.

prisoner

Asistan
Reaksiyon puanı
2
İşkurun bunlardan haberi varmıymış. Uzaya daha dün çıktık hemen de neymiş uzay pilotluğu. Konuya biraz sığ bakmış olabilirim kabul ediyorum.:)

malatya

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Burda önemli mesleklerden İnfaz ve Koruma Memurluğu yok.:)

1ruby1

Profesör
Reaksiyon puanı
38
En önemlisi Ziraat Mühendisliği olacak ! su azalıyo suu :D

Mürsel Dedeoğlu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bence yazılım ve bilişim (bir çoğu) dalları 10 yıl içerisinde işsiz kalır....
microsoft ve google bile kaç yıldır evden eleman çalıştırıyor....

sadece en üst seviyede bilgi sahibi olanlar piyasada kalır,onları da zaten büyük firmalar kapar....

yazılım programlarının çoğu artık kod yazma tabanlı diil,görsel uygulamaya yönelik.....biraz kafayı çalıştıran istediği şeyleri yapabilir,eskisi gibi diil.....

bence ilerde insanlar mesleklerini bilişim ile bütünleştirip görsel tasarımlar katabilirlerse yanındakinden bir adım öne geçebilirler....

heryer bilgisayar programcısı dolu.....

sadece bilişimi muhteşem görsellik ile harmanlayabilenler para kazanabilicek....

muhendisbey

Asistan
Reaksiyon puanı
0
geleceğin mesleği olarak belirlenen meslekler genelde pek tutmuyor ya neyse. varsın olsun 1-2 tane de hafıza artırma cerrahı olsun :D

muratflash

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
510
Elektronik gazetecilik

Evet buna katılıyorum yazılı ve görsel basının yerini ilerde alabilecek internet ortamında olacak bi meslek tabii yetenekli olmak şart..

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
bence yazılım ve bilişim (bir çoğu) dalları 10 yıl içerisinde işsiz kalır....
microsoft ve google bile kaç yıldır evden eleman çalıştırıyor....

sadece en üst seviyede bilgi sahibi olanlar piyasada kalır,onları da zaten büyük firmalar kapar....

yazılım programlarının çoğu artık kod yazma tabanlı diil,görsel uygulamaya yönelik.....biraz kafayı çalıştıran istediği şeyleri yapabilir,eskisi gibi diil.....

bence ilerde insanlar mesleklerini bilişim ile bütünleştirip görsel tasarımlar katabilirlerse yanındakinden bir adım öne geçebilirler....

heryer bilgisayar programcısı dolu.....

sadece bilişimi muhteşem görsellik ile harmanlayabilenler para kazanabilicek....

en üst seviyeden ziyade sektörün kendini geliştiren kişilere hep ihtiyacı olacaktır. google, facebook, microsoft yeni yazılım araçları geliştirdiğinde bunları kullanıcak kişiler gerekli.

yeni bir yazılım aracı üretildiğinde onu üretenler dışında bilen olmaz ancak zamanla üretici firmanın dökümanları ile başkaları öğrenir ve kullanırlar. işte bu öğrenip kullanan kişiler asla işsiz kalmazlar.

ayrıca yazılımlar hakkındaki görüşünüze katılmıyorum. hala fark yaratan bir çok yazılım ağırlıklı olarak kodlardan oluşmakta. bundaki kastım daha az hazır paket ile hazırlanmasıdır.

buna örnek olarak yakın zamanda çıkan mobil oyunlar gösterilebilir. angry birds'e kadar mobil oyunlarda fizik motoru görmek çok zordu. angry birds ile başlayan fizik motoru furyası bize cut the rope gibi oyunları kazandırdı.

aynı şekilde flash as2 için yazılına 3d motorları adobeyi etkilemiş olacak ki adobe as3 sürümünde 3d unsurlara yer verdi ve farm ville mümkün oldu.

şüphesi çok sayıda çok programcı var ama bunlar hangi seviyedeler. çalıştığım şirket için object oriented bilgisi olan php programcısı ararken çok sayıda kişinin oop'den haberi olduğu ancak öğrenmek için çaba harcamadığını gördüm.

şüphesiz görsellik çok önemli ancak herşey demek değildir. buna foursquare, twitter, formspring gibi fikirler örnek gösterilebilir. hatta minecraft gibi önemli bir örnekte var.

Mürsel Dedeoğlu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
en üst seviyeden ziyade sektörün kendini geliştiren kişilere hep ihtiyacı olacaktır. google, facebook, microsoft yeni yazılım araçları geliştirdiğinde bunları kullanıcak kişiler gerekli.

anlaşılan siz bu sektörü tam anlamıyla idrak edememişsiniz....
yeni mezunların bir çoğu avm lerde taş çatlasın (ki hepsi diil)
1300tl ye çalışıyor....
Ankara Migros ta çok var....

bilişim okumak ile bilişim işi yapmak ayrı bişi,
okulu bitirip avm lerde ya da koç ta sabancı da başkasının yaptığı ürünü,başkasının
tasarladığı ürünü,başkasının donanımını az ya da çok birilerinden alıp birilerine satmak elbette bilişimin içinde olmak diil....

ki tasarıma filan girmiyorum bile....işi bilmeyen,babasının;her 'evde bilgisayar var' mantığıyla
okulun bilişim-bilgisayar(!)vb. bölümünü seçmiş amatörler zaten aç,50 liraya web sitesi,10 liraya format atıyorlar-yapıyorlar....
onların gelecekleri zaten belli,tesadüfen girdikleri şirket ya da iş yerlerinde
meslekleri ile ilgili idealist bir ivme içine girebilirlerse gerçek anlamda bilişim
ile uğraşmaya başlıyorlr....
yoksa çoğu yerde amatörlük sınırları içinden kurtulamıyorlar....
en iyi bildikleri şey şarkı-film vs indirmek,msn açıp yazışmak(onların deyimiyle çet yapmak).....
işte geçerken rastladım böylece bilişimci oldum gibi....

maalesef müşteride bişi bilmiyor,çoğu kişi web sitesi yaptırmak
için kiminle irtibata geçilir,bu iş için kiminle çalışılır,nasıl yaptırılır hiç mi hiç bilmiyor.....

yeni programlardan bahsetmişsiniz ama yeni program yok bence,şu an da
tasarım ve programlama dünyası belli zaten.....

böyle konuştuğuma bakmayın,gerçekten çok iyi programlama ve tasarımcı insanlarımız var yok diil.....
ama bir elin parmaklarını geçmez....

fransız moda sitelerine baktığınızda tasarımın ne demek olduğunu anlıyosunuz.....
diğer taraftan bazı yabancı haber ajanslarının siteleri var gerçekten siteden ciddiyet ve fikri ideoloji fışkırıyor....

bilişim işinde yaptığın işi anlayabilen insan-müşteri mantığı olacak karşında....
nasıl tasarım ve programa yapıldığını,bunun ne demek olduğunu,nasıl bir emeğin ürünü olduğunu,renk geçişi-uyumu nedir,program ile tasarım nasıl harmanlanır da bir arada kullanılır mantığına sahip olan bir müşteri olacak karşında....
ki seni bulucak ve hak ettiğini verebilicek,yaptığın işide anlayabilicek....

böyle müşteriler çok çok az.....böyle bir gidişle de çoğalması mümkün diil....

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
anlaşılan siz bu sektörü tam anlamıyla idrak edememişsiniz....
yeni mezunların bir çoğu avm lerde taş çatlasın (ki hepsi diil)
1300tl ye çalışıyor....
Ankara Migros ta çok var....

bilişim okumak ile bilişim işi yapmak ayrı bişi,
okulu bitirip avm lerde ya da koç ta sabancı da başkasının yaptığı ürünü,başkasının
tasarladığı ürünü,başkasının donanımını az ya da çok birilerinden alıp birilerine satmak elbette bilişimin içinde olmak diil....

ki tasarıma filan girmiyorum bile....işi bilmeyen,babasının;her 'evde bilgisayar var' mantığıyla
okulun bilişim-bilgisayar(!)vb. bölümünü seçmiş amatörler zaten aç,50 liraya web sitesi,10 liraya format atıyorlar-yapıyorlar....
onların gelecekleri zaten belli,tesadüfen girdikleri şirket ya da iş yerlerinde
meslekleri ile ilgili idealist bir ivme içine girebilirlerse gerçek anlamda bilişim
ile uğraşmaya başlıyorlr....
yoksa çoğu yerde amatörlük sınırları içinden kurtulamıyorlar....
en iyi bildikleri şey şarkı-film vs indirmek,msn açıp yazışmak(onların deyimiyle çet yapmak).....
işte geçerken rastladım böylece bilişimci oldum gibi....

maalesef müşteride bişi bilmiyor,çoğu kişi web sitesi yaptırmak
için kiminle irtibata geçilir,bu iş için kiminle çalışılır,nasıl yaptırılır hiç mi hiç bilmiyor.....

yeni programlardan bahsetmişsiniz ama yeni program yok bence,şu an da
tasarım ve programlama dünyası belli zaten.....

böyle konuştuğuma bakmayın,gerçekten çok iyi programlama ve tasarımcı insanlarımız var yok diil.....
ama bir elin parmaklarını geçmez....

fransız moda sitelerine baktığınızda tasarımın ne demek olduğunu anlıyosunuz.....
diğer taraftan bazı yabancı haber ajanslarının siteleri var gerçekten siteden ciddiyet ve fikri ideoloji fışkırıyor....

bilişim işinde yaptığın işi anlayabilen insan-müşteri mantığı olacak karşında....
nasıl tasarım ve programa yapıldığını,bunun ne demek olduğunu,nasıl bir emeğin ürünü olduğunu,renk geçişi-uyumu nedir,program ile tasarım nasıl harmanlanır da bir arada kullanılır mantığına sahip olan bir müşteri olacak karşında....
ki seni bulucak ve hak ettiğini verebilicek,yaptığın işide anlayabilicek....

böyle müşteriler çok çok az.....böyle bir gidişle de çoğalması mümkün diil....

idrak konusunda yeterli olduğumu zannediyorum. meslek lisesi mezunuyum. 2 yıllık bilgisayar ve programlama okudum ve işletmeye dikey geçiş yaptım. böylece fakülte bitirip askerliği kısa dönem yapmayı planlıyorum.

izlediğim yol açısından çok sıradan sektörden herhangi biri sayılabilirim sanırım.

bu güne kadar gördüğüm şey ise okulda verilen eğitim yetersiz. öğrencilerinde içlerindeki öğrenme arzusu yetersiz. ikisinden birinin mutlaka olması lazım.

daha net konuşayım. php yada asp.net bilen bir kişi nesne tabanlı programlamayıda öğrenirse e-ticaret yazılımı geliştiren yüzlerce firmadan birine girip çalışabilir. bunun yanında freelance çalışıp farklı projeler geliştirebilir. r10.net forumlarında bile onlarca programlama işi oluyor her baktığımda. ayrıca freelance konusunda geniş pazarlar oluşturan sitelerde var.

özetle kovalayana iş hep var. ayrıca yazılıma sadece web site olarak bakmak büyük yanlış olur. bu işin içinde otomasyon gibi çok geniş ve kârlı bir alanda var.
bunlarla beraber yazılımcılar sahip oldukları mesleki ingilizce sayesinde sunucu işlerinede adapte olabiliyorlar. bu konuda çok sayıda yazılımcının hosting işide yaptığını biliyorum.

ama şöylede bir durum var. okul arkadaşlarımın çoğu yukarıda saydığım gibi işlerini kovalamadılar. kovalamadıkları için bu işi yapamadılar. ama yapamamalarının sebebi yazılım değil kendileriydi.

yazılım işi sevilmeden yapılacak bir iş değildir. bir çok meslekten çok daha sıkıcı ve zaman harcıyan birşeydir. çoğu kişi bu mesleği kolay görüp girdiği için başarısız oluyor.

hatta şunuda iddia edebilrim ki çoğu yazılım (özellikle çok kazandıranlar) çok basit tasarımlara sahiptirler. çünkü güle bir kere bakarsınız ama kazmayı her zaman kullanırsınız.

crewd0x

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Sanal market işletmeciliği neya :D

tarkan255

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Grafikerlerin çoğu işini yaparken sıkıldığı için listede anılmaması normal görünüyor...

Nemre

Profesör
Reaksiyon puanı
29
Girmek İçin Her Yıl Milyonlarca Kişinin Sınava Katıldığı MEMURLUK Niye Yok :)

Amanda

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Hafıza artırma cerrahlığı

ilk kez duydum ve çok nadir mesleklerdendir açık çoktur ondan yani...

ExpDisease

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Her ne kadar okulunu okumasamda sanal market işletmeciliği ve yazılım işlerinde parmağım olması güzel :)

KadirSenkaya

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Yazılım ve Veritabanı mühendisliği gerçekten potansiyeli yüksek bir meslek.

neoorog

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
işletmecilik her zaman geleceğin mesleklerindendir.

O.Z.

Asistan
Reaksiyon puanı
0
"geleceğin meslekleri" başlığı belirli bölümlerdeki yoğun ilginin dağıtılması amacıyla ortaya sürülen yalandan ibaret.

mesela uzay pilotluğu. 50 seneden önce açılır mı, açıldığında kaç kişi işe alacaklar?