İşte Beşiktaş'ın Yeni Stadı !

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Sürekli bjk'nin kendi resmi sitesi ve taraftar sitelerini forumlarını ve gazeteleri takip edip konuyla ilgili yorumları okuyorum :) Beşiktaş belediyesinin sorun çıkarttığını ilk defa senden duydum o açıdan söyledim, dediğin gibi;doğrudur yada yanlıştır kesin bir sonuca varmamız zor işin içinde olmadığımız için.

Ayrıca Tayyip Erodağan'ın Demiröreni fedarasyon başkanı yapmak isteyeceğini sanmıyorum, bunun nedeni; Başbakanın Aziz Yıldırımda husumeti varken gidip onun kankası ve en büyük destekçilerinden birisini federasyon başkanı niye yapsın?

Ama eğer yapmışsa da demokrasilerde işler böyle yürümez; federasyon başkanlarını başbakan değil delegeler seçer. O kadar kurum ve merci varken, stad yapılırken izin süreci içerisinde işler prosedürlere, kanunlara, protokollere, imar planlarına ve onay kurulundaki uzmanların kararları doğrultusunda yürümüyor, başbakanın dudağından çıkacak 2 kelimeye kalıyorsak bu ülkede diktatoryal eğilim ve çarpık bürokrasi var demektir :) Sadece stad konusunda değil, hemen hemen herşey için böyle bir iş akışı var ülkemizde ne yazıkki.

Herşeye rağmen, Allah başbakandan razı olsun!! , iş onun dudağından çıkacak 2 kelimeye göre sonuçlanacak, mazallah o stad bir ucube, orası yıkılacak, yerine avm yapılacak, arap şeyhine satılacak da diyebilirdi ama demedi. O nedenle arayı iyi tutup tribünlerde protesto etmemek lazım, heran fikrini değiştirebilir yoksa!!
:)

Beşiktaş'ın resmi sitesinden zaten Belediye bize böyle böyle uyuzluk yapıyor demek gibi bir lüksü yok.
Böyle bir şeyi resmi olarak yazılı söyleyemezler. Kapalı kapılar ardından söylenecek şeyler ancak.
Nitekim ben öyle duydum, doğruluğu vardır/yoktur bilmek pek mümkün değil.

Demirören'in TFF başkanı olmasını yada herhangi birşeyini savunmuyorum. Neden buna takıldınız anlamadım.
Şike davası çıktığında o karaktersiz başkan istifa edeceğinin sinyalini verdi 2-3 aday çıktı.
Şike davasında Demirören 'in ismi geçmeye başlayınca Tayip baba devreye girdi. Demirören ile bir görüşme sonrası hemen başkanlığını açıkladı Beşiktaş'tan kaçarcasına gitti.
Orada bir olaylar döndü, bişeyler oldu ama bilmek pek mümkün değil.
Onu geç Demirören şike davasından nasıl sıyrıldı? Basında neden birden adı dahi geçmez oldu?
Düşündürücü konular.

Tayip baba kah üzerine vazife olmayan şeylere el atıyor, kah böyle kargaşaya düşmüş şeylere el atıyor. Bazen iyi bazen kötü kararlar çıkıyor.
Bize izlemekten başka yapacak bişey yok bu konularda.

PetyrBaelish

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Spor bakanı onayı verip araziyi satın aldığını açıkladı,başbakan destek veriyor.Belediye buna karşımı çıkacak?

Eğer engellerse hata yapmış olur,Beşiktaş taraftarıyla başa çıkamaz,ayrıca engelleyemezde zaten.

tambjk

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
Beşiktaş'ın resmi sitesinden zaten Belediye bize böyle böyle uyuzluk yapıyor demek gibi bir lüksü yok.
Böyle bir şeyi resmi olarak yazılı söyleyemezler. Kapalı kapılar ardından söylenecek şeyler ancak.
Nitekim ben öyle duydum, doğruluğu vardır/yoktur bilmek pek mümkün değil.

Demirören'in TFF başkanı olmasını yada herhangi birşeyini savunmuyorum. Neden buna takıldınız anlamadım.
Şike davası çıktığında o karaktersiz başkan istifa edeceğinin sinyalini verdi 2-3 aday çıktı.
Şike davasında Demirören 'in ismi geçmeye başlayınca Tayip baba devreye girdi. Demirören ile bir görüşme sonrası hemen başkanlığını açıkladı Beşiktaş'tan kaçarcasına gitti.
Orada bir olaylar döndü, bişeyler oldu ama bilmek pek mümkün değil.
Onu geç Demirören şike davasından nasıl sıyrıldı? Basında neden birden adı dahi geçmez oldu?
Düşündürücü konular.

Tayip baba kah üzerine vazife olmayan şeylere el atıyor, kah böyle kargaşaya düşmüş şeylere el atıyor. Bazen iyi bazen kötü kararlar çıkıyor.
Bize izlemekten başka yapacak bişey yok bu konularda.

Şike davasında Demirörenin adını duyduğumu hatırlamıyorum ben, Serdar Adalı ve Tayfurun adı geçiyordu. Tabi bu şike yapmadığı anlamına gelmiyor, sadece teknik takibe takılan birşey olmamış. Türkiyede herkes şike yapıyor bence, o dönemde hatırlarsanız ilk başlarda hiç bir yönetici sesini çıkartamadı, mesele kimlerin şike yaptığı değil, kimlerin teknik takibe yakalandığı çünkü. Herkes kabahatli olduğunu biliyor ama yakalanıp yakalanmadıklarını merak ediyorlar. İddianameyi beklediler ve bu süre içerisinde herkes suspus acaba benim adım geçiyor mu diye merak ettiler. Derken baktılar ki yakalanmamışlar, ohh diye derin bir nefes alıp aymazca şike davasını örtpas etmeye çalıştılar.

Demirörenin TFF başkanı olması bence izlediği politikayla alakalı. Hatırlıyorsanız Demirören kangren olan bu şike süreci boyunca fb ye destek oldu ve küme düşürülmeden bir çözüm bulunması, hatta örtpas edilmesi şeklinde baskı uyguladı. Yasanın değişmesi için epey bi kulis yaptılar hatta.

Federasyon krizi yönetemeyip altından kalkamayıp istifa edince de kulupler(başta fb olmak üzere) bu dava sürecinden en az zararla çıkabilmek için bunu örtpas edebilecek yada en az zararla çıkartacak kişi olarak Aziz Yıldırımın en büyük destekçisi olan Demirörenin ismini ortaya attılar ve teklif götürdüler. O sıralarda bjk de büyük bir kaos ve borç içinde. Futbolcuların paraları ödenemiyor, UEFA'dan avrupa cezası yolda geliyor. Demirören fırsattan istifade, batan gemi(BJK) yi terk edip kendini TFF başkanlığına talip oldu.

İleri demokrasi ile yönetilen ülkemizde Başbakandan onay, icazet, destek almadan özerk olan TFF başkanı bile olunamayacağı için Demirören de başbakan ile görüşüp, türk futbolunu krizden nasıl kurtaracağı ile ilgili planlarını anlatıp desteğini istedi. Desteği alır almaz da adaylığını ilan etti. Zaten GS hariç tüm kulupler bu davanın cezasız sonlandırılmasını arzu ediyordu ve Demirören bunu yapabilirdi.

Hemen oybirliği ile başkan seçildi ve bjk yi borç batağı içerisinde terk etti gitti.

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Şike davasında Demirörenin adını duyduğumu hatırlamıyorum ben, Serdar Adalı ve Tayfurun adı geçiyordu. Tabi bu şike yapmadığı anlamına gelmiyor, sadece teknik takibe takılan birşey olmamış. Türkiyede herkes şike yapıyor bence, o dönemde hatırlarsanız ilk başlarda hiç bir yönetici sesini çıkartamadı, mesele kimlerin şike yaptığı değil, kimlerin teknik takibe yakalandığı çünkü. Herkes kabahatli olduğunu biliyor ama yakalanıp yakalanmadıklarını merak ediyorlar. İddianameyi beklediler ve bu süre içerisinde herkes suspus acaba benim adım geçiyor mu diye merak ettiler. Derken baktılar ki yakalanmamışlar, ohh diye derin bir nefes alıp aymazca şike davasını örtpas etmeye çalıştılar.

Demirörenin TFF başkanı olması bence izlediği politikayla alakalı. Hatırlıyorsanız Demirören kangren olan bu şike süreci boyunca fb ye destek oldu ve küme düşürülmeden bir çözüm bulunması, hatta örtpas edilmesi şeklinde baskı uyguladı. Yasanın değişmesi için epey bi kulis yaptılar hatta.

Federasyon krizi yönetemeyip altından kalkamayıp istifa edince de kulupler(başta fb olmak üzere) bu dava sürecinden en az zararla çıkabilmek için bunu örtpas edebilecek yada en az zararla çıkartacak kişi olarak Aziz Yıldırımın en büyük destekçisi olan Demirörenin ismini ortaya attılar ve teklif götürdüler. O sıralarda bjk de büyük bir kaos ve borç içinde. Futbolcuların paraları ödenemiyor, UEFA'dan avrupa cezası yolda geliyor. Demirören fırsattan istifade, batan gemi(BJK) yi terk edip kendini TFF başkanlığına talip oldu.

İleri demokrasi ile yönetilen ülkemizde Başbakandan onay, icazet, destek almadan özerk olan TFF başkanı bile olunamayacağı için Demirören de başbakan ile görüşüp, türk futbolunu krizden nasıl kurtaracağı ile ilgili planlarını anlatıp desteğini istedi. Desteği alır almaz da adaylığını ilan etti. Zaten GS hariç tüm kulupler bu davanın cezasız sonlandırılmasını arzu ediyordu ve Demirören bunu yapabilirdi.

Hemen oybirliği ile başkan seçildi ve bjk yi borç batağı içerisinde terk etti gitti.

Şike davasında Demirören'in iki kez falan ifadesi alınması için adliyeye gitti.
Çıktığı zamanki yüz halini halen hatırlarım.
Onunda ayağını kaydıracaklardı var demek ki bişeyleri adamı sıyırdılar o işin içinden.

O dönem bir başkası, alakasız bir adam başkanlık adayı koymuştu ve kazanacak görüntüdeydi.
Nitekim Tayip baba Demirören diyince adam ama nasıl yaa diyip baya bir kızmıştı şey etmişti ama 2 gün sonra sesi soluğu kesildi.

Çok bilmediğimiz iş dönüyor ortada. Kapalı kapılar arkasında dolaşan çok şey var.
Senin de dediğin gibi bu memlekette herkes şike yapıyor. Daha çok para harcayan şampiyon oluyor bunun aksini idda eden gözlerini daha iyi açmalı.

Artık futbol maçı izlememin sebebi de budur. Artık bir heycanı bişeyi kalmadı liglerin.
Son 2,5 senede GS 7, FB 6 BjK 21 kırmızı kart görmüş.
Halen kalkıp FB nin gördüğü kırmızıya itiraz edip hakemi linç etme eylemi yapacaklarmış...

Futbol mutbol boş hikaye, takip etmek bile gereksiz geliyor artık.

deatmania

Rektör
Reaksiyon puanı
62
Stad konusu nasıl oldu da şike davasına geldi?

oraycan

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Beşiktaş semt takımıdır, semtinden ayrılırsa ölür ki bunu yapmak istiyorlardı gene Tayip baba bişeyler yaptıda stad yıkılıp yenisi yapılacak.
Yoksa o Beşiktaş Belediye başkanı görevde olduğu müddetçe çivi çaktırtmazlardı bize o stada.

Çirgin duruyor, Berlin Olimpiyat stadının kopyası bu. Ben olsam kesinlikle üstü kapalı yapardım bir kere.
Ayrıca kesinlikle stad bu şekilde olmalıydı düşüncesindeyim.

Ancak bu tarz stadlara dükkan koyamıyorsun, iyi bir restorant yapamıyorsun. Tabi buda kulüplerin işine gelmiyor.

beşiktaş ta zaten bütçe yok . bir üstü kapalı stad yapmak kolay değil örneğini Galatasaray da görüyoruz. beşiktaş 2 yıllık oyuncularının maaşını veremeyen bi kulupken yeni stad bence şuan biraz ertelenmeli. taraftarı heyecanlandırmak adına yapılıyor ama sadece heyecanlandırmakla kalıyolar

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
beşiktaş ta zaten bütçe yok . bir üstü kapalı stad yapmak kolay değil örneğini Galatasaray da görüyoruz. beşiktaş 2 yıllık oyuncularının maaşını veremeyen bi kulupken yeni stad bence şuan biraz ertelenmeli. taraftarı heyecanlandırmak adına yapılıyor ama sadece heyecanlandırmakla kalıyolar

Beşiktaş'da alacaklı oyuncu yok.

Stad yapılıyorsa üstü kapalıda yapılır.
Arena 'nın nasıl avrupanın en güncel stadı olduğunu geçenki yağmurda gördük.

Eğer GS biraz araştırsa, bilen birilerini getirse, stad yapılırken plan projeye itiraz etse, bu öyle olmaz, böyle olur dese, gidip boş boş yok tabela da Ali Samiyen yazacan, yok Galatasaray yazacak diye boş şeylerle uğraşacağına plan proje ile uğraşsa böyle olmazdı.

tambjk

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16

FB ve GS stad gelirleri bakımından bjk den 2-3 kat fazla kazandığı bir süreçte BJK düzlüğe zor çıkar. Artacak Stad gelirlerinin yanıda oraya yapılacak avm, otel, otopark, mağaza, restoran vs artık neler dahilse plana, bunların kira gelirleriyle çok daha rahat çıkar krizden. Projenin finansmanı nasıl sağlanacak bilmiyorum, sponsorlarla fln kulube çok fazla yük olmadan üstesinden gelmeleri gerekir.

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
FB ve GS stad gelirleri bakımından bjk den 2-3 kat fazla kazandığı bir süreçte BJK düzlüğe zor çıkar. Artacak Stad gelirlerinin yanıda oraya yapılacak avm, otel, otopark, mağaza, restoran vs artık neler dahilse plana, bunların kira gelirleriyle çok daha rahat çıkar krizden. Projenin finansmanı nasıl sağlanacak bilmiyorum, sponsorlarla fln kulube çok fazla yük olmadan üstesinden gelmeleri gerekir.

Arsenal 400 milyon pound civarı borcu varken devasa stad yaptırdı.
Valencia bilmem kaç milyon € borcu varken stad yaptırdı.

Şimdi hepsi düzlükte. Modern stat şart.

PetyrBaelish

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Şu stad bir yapılsaydı iyi olacaktı projeyi acaba ne zaman tanıtacaklar?

dadaist

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Fikret Orman Chelsea Stadı baz alınarak bir çalışma yapılacağını söylemişti. Bir de şu var; Beşiktaş Stadı kültürel bir mirastır ve Dünya'nın en güzel stadlarından biridir. Yapılacak yeni stadın da aslına yakın şekilde kurgulanması gerekir bence. Hatta bunun çizimlerini devlet eliyle yaptırmak yerine uluslararası bir yarışma açılıp bizde eksik olan bu konu da giderilmiş olur. Belki ilk elde kaynak sıkıntısı yaşanabilir ama stad bittiğinde Beşiktaş'ın gelirleri de ciddi oranda artış gösterecek ve bu ligin kalitesinin artmasına da sebep olacaktır. 20'ye yakın yeni stad girişimi mevcut. Biz her ne kadar ambalaja önem veren ama onu da elimize yüzümüze bulaştıran bir ülke olarak bu stadlarla birlikte amatör ve profösyonel takımların sahalarını iyileştirip, kaliteli altyapı binaları yaparsak bu harcanan paraların da birkaç kulübe değil tüm ülke futboluna faydası olacağı kanaatindeyim.

PetyrBaelish

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Fikret Orman Chelsea Stadı baz alınarak bir çalışma yapılacağını söylemişti. Bir de şu var; Beşiktaş Stadı kültürel bir mirastır ve Dünya'nın en güzel stadlarından biridir. Yapılacak yeni stadın da aslına yakın şekilde kurgulanması gerekir bence. Hatta bunun çizimlerini devlet eliyle yaptırmak yerine uluslararası bir yarışma açılıp bizde eksik olan bu konu da giderilmiş olur. Belki ilk elde kaynak sıkıntısı yaşanabilir ama stad bittiğinde Beşiktaş'ın gelirleri de ciddi oranda artış gösterecek ve bu ligin kalitesinin artmasına da sebep olacaktır. 20'ye yakın yeni stad girişimi mevcut. Biz her ne kadar ambalaja önem veren ama onu da elimize yüzümüze bulaştıran bir ülke olarak bu stadlarla birlikte amatör ve profösyonel takımların sahalarını iyileştirip, kaliteli altyapı binaları yaparsak bu harcanan paraların da birkaç kulübe değil tüm ülke futboluna faydası olacağı kanaatindeyim.

Aslında yeni stad için bir kaç tane proje çizilip internette taraftarın oyuna tabi tutulsa daha iyi gibi geliyor ama öyle bir şey olmaz Türkiye'de.:)

Naaa

Profesör
Reaksiyon puanı
3

2 yıllık parasını alamıyormu oyuncular :D sen beni güldürdün allah da seni güldürsün :)

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
Stadyum için Beşiktaş'ın kasasından para çıkmayacağı haber1903'te yazılmıştı.

Beşiktaş camiasının heyecanla beklediği yeni stad projesinde enterasan gelişme.

Beşiktaş futbol AŞ. nin Uluslararası bağımsız denetim firmasına yaptırdığı Ekim 2012 tarihli bazı maddi olmayan varlıkları değerleme raporunda Stad inşaatının GSGM tarafında hibe yoluyla karşılanacağı ve Beşiktaş AŞ. nin herhangi bir yatırım maliyetine katlanmayacağı beyan edildi.

Haber Kaynağı: HABER1903 ÖZEL HABER
3P17D.jpg

azkader

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ben farkli bişeyler istiyorum insanlarin daha çok gire bileçegi bir stad istiyorum anlamiyorsunuz beni

oraycan

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Arsenal 400 milyon pound civarı borcu varken devasa stad yaptırdı.
Valencia bilmem kaç milyon € borcu varken stad yaptırdı.

Şimdi hepsi düzlükte. Modern stat şart.

arsenal yanlış hatırlıyorsam düzeltin ama stadı sponsor yaptırdı diye var şuan aklımda

2 yıllık parasını alamıyormu oyuncular :D sen beni güldürdün allah da seni güldürsün :)

ferrariden bahsediyordum geçen dava oldu ya :D 8 milyonmu ne

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
arsenal yanlış hatırlıyorsam düzeltin ama stadı sponsor yaptırdı diye var şuan aklımda

ferrariden bahsediyordum geçen dava oldu ya :D 8 milyonmu ne

Ben stad yapıyorum ahanda 500milyon € diyip masaya vurabilecek bir futbol kulübü varsa gösterin lütfen, onu tutalım :)

Ferrari, sözleşmesi bitmeden takımdan gönderildi. Oda yasal hakkı olan sözleşmesinin devamını istedi ve aldı.