İstanbul'da okullar tatil (18 Ocak 2016 Pazartesi)

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan mazruf
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mazruf

Guru
Emektar
Katılım
30 Temmuz 2009
Mesajlar
23,098
Reaksiyon puanı
1,117
Puanları
293
Yaş
41
Vali Vasip Şahin, Twitter'dan yaptığı açıklamada İstanbul'daki okulların 18 Ocak Pazartesi günü tatil olduğunu duyurdu.

569bd3a418c773228cb7b6c2.jpg


İstanbul Valisi Vasip Şahin, Twitter üzerinden bir açıklama yaptı ve İstanbul'daki okulların 18 Ocak Pazartesi günü tatil edildiğini duyurdu.

Vali Şahin, şu açıklamayı yaptı:

Meteorolojik verilere göre İlimizde başlayan kar yağışının yarın öğleden sonra etkisini artırarak sürmesi beklendiğinden herhangi bir sıkıntıya veya mağduriyete yol açmaması için eğitim-öğretime pazartesi günü bir gün süreyle ara verilmiştir.

VALİLİK'TEN UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan değerlendirmeye göre; İstanbul’da 17 Ocak Pazar günü kuvvetli sağanak yağmur şeklinde görülecek olan yağışın, gece saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar yağışına dönüşmesi, aralıklarla salı akşamına kadar yerel olarak etkili olacağı tahmin edilmektedir.

Rüzgârın güneyli yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (50-90 km/saat) şeklinde esmesi ve sıcaklığın Pazartesi günü hissedilir derecede azalarak 0 dereceye kadar düşmesi beklenmektedir.Bu nedenle vatandaşlarımızın;Zorunlu olmadıkça özel araçları ile trafiğe çıkmamaları, araçları ile yola çıkan vatandaşlarımızın mutlaka kar lastiği, zincir, takoz ve çekme halatı kullanmaları/ bulundurmaları, araçların teknik yönden gerekli kontrollerini yaptırmaları, trafik kuralları, işaret ve işaretçilerine uymaları, resmi makamlara ait duyuruları takip etmeleri seyahat, can ve mal güvenliği açısından önem arz etmektedir.

KAYNAK
 
Üst