İstanbul Bilişim Hakkında Bilgi

matrax_coşkun

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
iyi geceler arkdaşlar.bir tv begendim.araştırdım fiyat olarak en uygun site olarak istanbul bilişim sitesini buldum.daha önce buradan alışveriş yapmamıştım.siteyi biraz araştırdım ama olumsuz düşünceler azımsanmayacak kadar çok.bu site ile ilgili bilgisi olan var mı?garanti koşulları nasıl?yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.(ayrıca begendigim tv:
SONY BRAVIA KDL-32CX520 32" FULL HD LCD TV)

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
Benim Patron 106 Ekran led tv aldı orada 300 ila 500 lira fark oluyor diğer firmalara göre ama sorunlu bir firma. Yani patron tam 4 kere değiştirdi. Üçü sorunluydu 4.sünüde patron beğenmedi :D ama sağlam temizini bulursan kaçırma olduda bir hata defo vs şey buldun götür biraz cazgırlık çıkart geri alıyorlar :D

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
Bildiğim kadarıyla distribütör garantisi vermiyorlar, kendi garantilerini veriyorlar. Kendi garantilerine de ne kadar güvenebilirsen artık :)

matrax_coşkun

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
iyi konuşan yok bu site hakkında:)

---------- Post added at 01:05 ---------- Previous post was at 00:47 ----------

büyük magazaların sitesinden aldııgımız zaman distribütor garantisi alabilyor muyuz?örnegin:gold

Reaksiyon puanı
4
2.el malları tamır edıp sıfır urun gıbı satan.sattıkları mal arıza ustune arızadan kullanılmayan bi şirket.kımse piyasada 1500 tl olan laptopu 1000 tl ye satmaz ama bunlar satıyor.asus laptop alacaktım bıraz arastırdım.fıyatı uygundu şirketı forumlarda bı arastırdım.kımse memnun degıl.bıraz daha fazla ver ıyı bıyerden al.sonra sakata gelme.

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
ben geçen ay 116 ekran samsung lcd aldım oradan, hatta arkadaşımda aynısını aldı, yani 2 tane aldık. cihazlar canavar gibi çalışıyor, garanti felan da her bişeyi mevcut. ayrıca bir sorun oluşursa da pek çıkmazla sonuçlanacağına inanmıyorum. sonuçta bir çok mağazası olan, bu ürünleri sattığı için de devlet tarafından denetlenen bir kurum, ve bir çok ta ödüle sahip. hiç olmadı tüketici hakları derneği diye birşey var.

not: Türkiye'de teknolojik aletlerde hüsranla sonuçlanma durumu biraz piyango gibi, piyango bayileri ne kadar şansta etkense bu da o kadar:)

matrax_coşkun

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
electoro world u tavsiye eder misiniz peki?orada da fiyatlar çok düşük.

matrax_coşkun

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
garanti konusunda rahat güvenebilir miyiz.kendi garantileri mi yoksa distribütor garantisi var mı?

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
kafan rahat olsun. al boz, ver yapsınlar.

ben oradan traş makinası almıştım, tam 1 yıl sonra düşürdüm ucunu kırdım. götürdüm elektro ya, söyledim böyle böyle diye. parası neyse veririm, gönderin servisine dedim.

1 hafta sonra yapıp göndermişler, 1 kuruş para istemediler. :)

matrax_coşkun

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
piyasanın 300-400 lira daha altı hatta istanbul bilişimden dahi 100 lira düşük fiyatı.bakalım yarın bi arayıp daha iyi bilgi alırım.yoksa bi ali cengiz oyunu olabilir:)

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
istanbul bilişimden ucuz olacağını sanmıyorum. tabi o üründen az bir stok kaldığı için kampanya yapmamışlarsa...

eğer modelinin aynı olduğundan kesin eminsen, hiç kaçırma elektro dan al hemen derim.

StReeTsTyLe

Asistan
Reaksiyon puanı
2
istanbul bilişim spot urun sattıgından dolayı piyasa fiyatlarına gore oldukça ucuz.fakat spot oldugundan dolayı sony euroasia garantisi YOKTUR yani ilerde bi sorun yaşarsın bi sony yetkili servisine goturum yaptıryaım dersen adamlar guzel bi fatura cıkartırlar karşına :) senin şansına kalmış artık urun sağlam çıkar sorun yaşmazsın baya uygun fiyata almış olursun ama sorun cıkarsa yandın ..

overclocking

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sadece Spot olayı değil. Benim en yakın arkadaşım çalıştı İstanbulBilişim'de. Adamlar yurtdışından ürünlerini kendileri getiriyorlar. Getirdikleri ürünleri de Refurbished yani tamir görmüş ürünlerden alıyorlar. Mesela birisi bir Sony LCD TV aldı ama 1 gün sonra bir parçası bozuk çıktı. Sony bunu geriye alıp yenisini veriyor ya. Geri getirilen ürünün de parçasını değiştirip veya tamir edip onu Refurbished olarak çok daha ucuza satıyor. İşte bunlar o ürünleri satıyorlar. Ama eğer aldığınız cihaz parçası değişenlerdense veya şanslıysanız sorun çıkartmıyor. Tamir edilenlerden ise Türkiye'de binlerce kişinin şikayet ettiği gibi 4 kere de değiştirseniz sorun çıkabiliyor. Bir de mesela LCD TV yi kendileri getirmedikleri model var ve onu kiralıyorlar. Kiralayan kişi kiralama esnasında çizip falan gönderirse zaten şirket olduğu için şirkete fatura ediyorlar. Böylece kira sözleşmesinde yazan fiyattan satıyorlar. Eğer çizilmeden kiradan gelirse zaten 300-500 lira kirada iken kazandıkları için TV yi piyasa fiyatının 300 lira altına veya 500 lira altına satıyorlar, çünkü kârlarını zaten yapmış adamlar. Siz de kiralanarak 2-3 gün kullanılmış malı sıfır diye alıyorsunuz. Yukarıdaki bir arkadaşın "Çizik varsa geri götürünce alıyorlar" demesinin sebebi ve adamların çizik olduğu halde almalarının sebebi zaten ürünün niye çizildiğini biliyor olmaları. Yoksa çizik olan şeyi geri almazlar ve alırken kontrol etseydiniz falan derlerdi.

istbil

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhabalar,

Ürünlerimiz Refurbished ve spot mal değildir.Kapalı Kutu Fabrikasından çıktığı gibi Türkiye'de olur.Sıfır cihazlar haricinde Outlet ürün bölümümüz ise sitemizde ve mağazamızda ayrı bir bölümde sergilenir.Ürünlerimiz İthalatçı Firma garantisi iel Sanayi Bakanlığı Güvencesi altında ve yetki verdiği servisler ile Tüm Türkiye'de hizmet vermektedir .Konu hakkında sorularınız için info[MENTION=109427]istanbulbilisim[/MENTION].com.tr yada 444 0 912 numaradan müşteri temsilcilerimiz ile görüşebilirsiniz.

Saygılarımızla

overclocking

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Gerçekten çok özür dilerim. Ben sizde o kadar süre çalışmış arkadaşıma değil de size inanıyorum. Sizi mi kıracağım. :)

hargun

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ben geçen ay 116 ekran samsung lcd aldım oradan, hatta arkadaşımda aynısını aldı, yani 2 tane aldık. cihazlar canavar gibi çalışıyor, garanti felan da her bişeyi mevcut. ayrıca bir sorun oluşursa da pek çıkmazla sonuçlanacağına inanmıyorum. sonuçta bir çok mağazası olan, bu ürünleri sattığı için de devlet tarafından denetlenen bir kurum, ve bir çok ta ödüle sahip. hiç olmadı tüketici hakları derneği diye birşey var.

not: Türkiye'de teknolojik aletlerde hüsranla sonuçlanma durumu biraz piyango gibi, piyango bayileri ne kadar şansta etkense bu da o kadar:)

-------------------------------------

aynen arkadaşa katılıyorum, ben de oradan sony vaio laptop ve 106 ekran lcd almıştım hiç bir sorun çıkmadı

serkanbb06

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
31
Ben gecen sene aldım LG 32ld hiçbir sorun yok :)

matrax_coşkun

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
en sonunda karar verdim.teknosadan 40cx520 aldım.tesadüfen cumartesi 300 tl indirime girmişti.inşallah pişman olmam.

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
istanbul bilişimde 1550 lira, teknosa da 1800. teknosa ya yine bir kurban verdik :P

skydivingbaris

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar bence İSTANBULBİLİŞİM'den Kesinlikle ürün satın almayın.
Çünkü İSTANBULBİLİŞİM'den tam 3.557 TL'ye satın aldığım Vaio notebook'umun ekran kartı kısa süre sonra arızalandı. İstanbulbilişime tamiri için gönderdim ancak garanti süresi bittiği için benden 350 TL istediler. istedikleri parayı ödedim, tamir edildiğini söylediler ve gönderdiler. Ancak bilgisayar elime geldiğinde hala arılalıydı. Tekrar gönderdim tekrar tamir edilidiğini ve ekran kartının çipinin değiştirildiğini söyleyerek gönderdiler. (Ha bu arada sürekli telefonla aradım ve bilgisayarımın durumunu sorduğumda yurt dışından parça beklediklerini söyleyerek yalanlarını resmileştirmeye ve ciddi birşeyler yaptıkları izlenimini vermeye çalıştılar) Yaklaşık bir ay sonra yine bozuldu. Bu gelgitler 3-5 defa tekrarlandı. Sonunda bu durumdan sıkıldığım için tam Vaio mu atmak üzereyken başka bir servise gösterdim. Orada acı gerçekle karşılaştım, değiştirildi denilen ekran kartı çipi değiştirilmemiş, sadece ısıtma yöntemi denilen bir yöntem ile geçici olarak müdahale edilmiş. Yani kandırılmışım. 3.557 TL yi sokağa attığıma mı, 350 TL tamir parasına mı, bilgisayarsız kaldığıma mı yoksa ısıttıkları için ana kartımıda mahvettmeleri nedeniyle bilgisayarımın tamir edilemediğine mi yanayım siz değerlendirin. Size tavsiyem daha namuslu çalışan büyük firmalar varken İSTANBULBİLİŞİMDEN ürün SATIN ALMAYIN.

madmex

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Arkadaşlar bence İSTANBULBİLİŞİM'den Kesinlikle ürün satın almayın.
Çünkü İSTANBULBİLİŞİM'den tam 3.557 TL'ye satın aldığım Vaio notebook'umun ekran kartı kısa süre sonra arızalandı. İstanbulbilişime tamiri için gönderdim ancak garanti süresi bittiği için benden 350 TL istediler. istedikleri parayı ödedim, tamir edildiğini söylediler ve gönderdiler. Ancak bilgisayar elime geldiğinde hala arılalıydı. Tekrar gönderdim tekrar tamir edilidiğini ve ekran kartının çipinin değiştirildiğini söyleyerek gönderdiler. (Ha bu arada sürekli telefonla aradım ve bilgisayarımın durumunu sorduğumda yurt dışından parça beklediklerini söyleyerek yalanlarını resmileştirmeye ve ciddi birşeyler yaptıkları izlenimini vermeye çalıştılar) Yaklaşık bir ay sonra yine bozuldu. Bu gelgitler 3-5 defa tekrarlandı. Sonunda bu durumdan sıkıldığım için tam Vaio mu atmak üzereyken başka bir servise gösterdim. Orada acı gerçekle karşılaştım, değiştirildi denilen ekran kartı çipi değiştirilmemiş, sadece ısıtma yöntemi denilen bir yöntem ile geçici olarak müdahale edilmiş. Yani kandırılmışım. 3.557 TL yi sokağa attığıma mı, 350 TL tamir parasına mı, bilgisayarsız kaldığıma mı yoksa ısıttıkları için ana kartımıda mahvettmeleri nedeniyle bilgisayarımın tamir edilemediğine mi yanayım siz değerlendirin. Size tavsiyem daha namuslu çalışan büyük firmalar varken İSTANBULBİLİŞİMDEN ürün SATIN ALMAYIN.

Tamirini İSTANBUL BİLİŞİM'mi yapıyor ?

mdkbet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
88
aldığınız üründe sorun çıkmazsa şanlısınız ama sorun çıkarsa çileli bi süreç sizi bekliyor demektir
eski çalıştığım firmada bizmde bi kaç acı tecrübemiz olmuştu burada uzun uzun anlatmaya gerek görmüyorum
uzak durulması gereken bi firma
paranla rezil olmaya gerek yok, sinirlerinize yazık
300 lira ucuza alırsın ama adamı 500 liralık yıpratırlar :)
başka yerden pahalıya alırsın ama kafan rahat olur

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
galiba elektronik marketler arasında en iyisi media markt. Arkdaşımın oradan aldığı mp3 player bozulunca media markt bir sebepten servis dışı saymış. arkadaşta hiç münakaşaya girmeden mail yoluyla almanyaya durumu iletmiş. media markt ın şube müdürü arayıp, özürler dileyerek üst modelini vermişler. Yani işin içinde Alman disiplini var.

Teknosa dan nefret ediyorum.

mdkbet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
88
galiba elektronik marketler arasında en iyisi media markt. Arkdaşımın oradan aldığı mp3 player bozulunca media markt bir sebepten servis dışı saymış. arkadaşta hiç münakaşaya girmeden mail yoluyla almanyaya durumu iletmiş. media markt ın şube müdürü arayıp, özürler dileyerek üst modelini vermişler. Yani işin içinde Alman disiplini var.

Teknosa dan nefret ediyorum.

benimde iş arkadaşım media marktan bi video oynatıcı aldı western digital tv live benzeri bi ürün ama başka marka
neyse 1-2 hafta sonra bozuldu servise gitti daha üst modelini vermişler.

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
fiyatları da marketler arasında en uyugun olanı. evime yakın olsa sadece oradan alırdım.

teknosaya yürüyerek 5 dk mesafede olduğum için üşengeçlikten sürekli kazıklanıyorum. camına taş atıp kaçasım var :)