işsizliğin nedeni eğitim seviyesinin yükselmesi

Sardaukar

Profesör
Reaksiyon puanı
903
"şimdi eğitim düzeyinin yükselmesinin de etkisiyle işsizlik rakamlarımız nispeten yüksek çıkıyor."

Mesaj otomatik birleştirildi:

ben şahsen bu haberi okuyunca zaytung haberi sandım

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,902
İşsizliğin bir nedeni, çoğu kişinin bir mesleğinin olmaması. Lise Diplomalı diye bir meslek yok. Artık herşey teknolojiye dayanıyor. Eskiden verirlerdi eline bir kazma, al kazı derlerdi. Olurdu bir işin. Şimdi o işi Kepçe, Eskavatör, Dozer ile yapıyorlar. Onları kullanabilen iş bulmakta zorlanmıyor. İşverenler onları kullanabileni bulmakta zorlanıyorlar.

Bir de İşkur'un çeşitli illerde verdiği farklı meslek edindirme kursları var. Oralara da orta yaş grubu başvuruyor. Geçlerimizin düşüncesi, "ben zaten 10 yıl okumuşum, bir de meslek kursuna mı gideceğim?" olduğu için, gençler arasındaki işsizlik daha yüksek.

( Not: Bu değerlendirmeleri kendi çevremdeki izlenimler üzerine yaptım. Genele uymayabilir. )

Şahsen ben de okulu bitirince "yeter artık bu kadar okumak, tüm hayatım okumakla mı geçecek?" demiştim. Okuyanlar patron oldu, ben de şimdi onların yanında çalışıyorum. Bir yanlış kararın bedeli, ömür boyu ödenir.