İşsiz sayısı 3 milyona yaklaştı!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AliA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
130116_beyoglu640.hlarge.jpg

İşsizlik oranı yeni yıla artışla başladı.Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, işsizlik oranı Ocak döneminde geçen yılın aynı ayına göre 0.4 puan artışla yüzde 10.6 olarak gerçekleşti. Geçen yılın Aralık ayında işsizlik oranı yüzde 10.1 düzeyindeydi.

Türkiye genelinde işsiz sayısı Ocak döneminde geçen yılın aynı dönemine göre 226 bin kişi artarak 2 milyon 890 bin kişiye yükseldi.

Tarım dışı işsizlik oranı 0.5 puanlık artış ile yüzde 12.9, 15-24 yaş grubunu içeren genç işsizlik oranı ise 2.3 puanlık artış ile yüzde 20.7 oldu.

Mevsim etkilerinden arındırılmış işgücüne katılma oranı bir önceki döneme göre 0.1 puanlık artış ile yüzde 50.9, istihdam oranı 0.1 puanlık artış ile yüzde 46.1, işsizlik oranı ise 0.1 puanlık azalış ile yüzde 9.4 olarak gerçekleşti.

İSTİHDAM 24 MİLYONU AŞTI

İstihdam edilenlerin sayısı Ocak döneminde, bir önceki yılın aynı dönemine göre 958 bin kişi artarak 24 milyon 433 bin kişiye yükseldi. Bu dönemde, tarım sektöründe çalışan sayısı 58 bin kişi, tarım dışı sektörlerde çalışan sayısı 900 bin kişi artış gösterdi.

İstihdam edilenlerin yüzde 22.4'ü tarım, yüzde 19.9’u sanayi, yüzde 6.3’ü inşaat, yüzde 51.4'ü ise hizmetler sektöründe yer aldı.

AA-ntvmsnbc

Kurşun Kalem

Profesör
Reaksiyon puanı
58
işsizlik diye bir şey yok, iş beğenmeme diye bir şey var. Herkes az çalışıp çok kazanma peşinde. Kim ne derse desin durum bu...

django

Doçent
Reaksiyon puanı
0
işsizlik diye bir şey yok, iş beğenmeme diye bir şey var. Herkes az çalışıp çok kazanma peşinde. Kim ne derse desin durum bu...

iş beğenmeme durumu yarı yarıya yanlış asgari ücret zaten rezalet bide işyerlerinin çoğu asgari ücretin altında ücret teklif ediyolar yol parası yok öyle bi işe girdim 4 gün bide makarna yedim kazandığım para diye bir sey yok bildiğin karın tokluğuna çalışcan

kosasker

Profesör
Reaksiyon puanı
49
[MENTION=115737]Kurşun Kalem[/MENTION] ve [MENTION=55662]mart[/MENTION]erbaba her ikinizin de yorumuna katılıyorum.
Yakında Rusya' ya döneriz haberiniz olsun.Okumuş fakat işsiz insan toplumu.

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
meslek sahibi olanlar iş beğenmiyor, meslek sahibi olanlarıda iş sahibi beğenmiyor. bu tüm dünyada geçerli olan bir denge.
fakat ülkemizde eğitimin yetersiz olmasından dolayı mesleksiz vatandaşların sayısı ihtiyaç duyulandan çok daha fazla.

bence bunun en büyük sebebi yıllarca eğitimi başörtüsü üzerinden yönetenlerdir. hem başörtüsü yasağı ile genç kadınların meslek sahibi olmasını engellediler hemde meslek liselerine puan engeli koydular. sonuç olarak içimiz dışımız eğitim fakültesi oldu.

django

Doçent
Reaksiyon puanı
0
abraham lincoln afrikalı zencileri kölelik eziyetinden kurtardı bizim devlet büyükleri şu an türkleri köleliğe zorluyo ve alıştırıyo adama 700 tl maaş veriyo adamdan 3 cocuk istiyo sonra köpeğin önüne atar gibi makarna kömür falan atıyo adamda onları alıp vereni büyük zannediyo

cuhadar

Doçent
Reaksiyon puanı
13
Kahramanmaraş'ta 2004 yılında bir iş başvurusunda bulunmuştum. Askerden yeni gelip paramızın olmadığı ne iş olsa yaparım zamanı. Bir biber ve tekstil ortak fabrikaya müracaat ettim ( Biber fabrikası ayrı bir yerde ) Asgari ücret 400 TL belkide biraz daha yukarıda tam hatırlayamıyorum. Muhasebeye gittim. Şartlar çok ağır olmasına karşın verecekleri tutar 300 TL idi. Sabah 8 akşam 8 servis yok haftasonu çalışma var; ayrıca bazen 12 saat sınırı da aşılabiliyor neye veya neden diye bir şekli yok çalışılacak dendimi çalışılacak. Ne iş yapacağım konusunda net fikir yok. Bazen biber bazen inşaat bazen boya bazen kasar. 300 lirayı ben sana vereyim sen benim yanımda çalış diyerek çıkışınca Muhasebe müdürü '' Bu şartlarda çalışacak adam çok istersen çalışma dedi. haliyle çalışılmazdı çalışmadım.

Kısa ca milletin zor durumundan faydalanmaktan başka birşey değil

MasterFather

Profesör
Reaksiyon puanı
59
bunlar ilaç bulamıyorum diyen kıza.20 tl eline sıkıştırıp toz ol diyebilecek kadar yüzsüzler.

[h=5]"Siz yardım edilmiş yoksullar istiyorsunuz,
Bizse ortadan kaldırılmış yoksulluk."

Victor Hugo - Sefiller
[/h]

IuTKuI

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Kendi sektörüm için konuşuyorum. Adamlar mesela Sistem elemanı mı arıyor. Sistemci değilde yazılım-sistem olsun istiyorlar. Hem diyor ki sen şu şu şu dilleri bileceksin hemde ingilizcen olacak + olarak da diyor ki sistem tarafında da şu şu sertifikaların olacak. İstediğin maaş nedir ? 2000 tl yok kardeşim ben en fazla sana 1500 verebilirim skalam bu.
Yapabilecek en güzel tepki o işe girmemek işte. Piyasada olanlar bu tarz teklifleri kabul etmese işveren der mi bir daha? Asla.

aagkn

Profesör
Reaksiyon puanı
3

Çok doğru söylüyorsun, hiç bir vasfı olmayan kahvede pinekleyen adamın ayağına gidip bir yalvarmadığımız kalıyor çalış diye, yevmiyeci olarak 08:00 17:30 arası çalıştırmak için adam bulamıyoruz, aslında adam çok ama çalışmak isteyen yok.