İsrail medyasında Türk korkusu

Bu konuyu okuyanlar

Ottomanzo

Doçent
Katılım
25 Temmuz 2008
Mesajlar
746
Reaksiyon puanı
7
Puanları
0
60270.jpg

İsrail Ordusu, 'General Avi Mizrahi’nin beyanları için resmi görüşümüz değil' açıklaması yaptı.
Ankara’nın tavrına İsrail medyası geniş yer ayırırken Türkiye’nin çok öfkeli olduğu yazıldı...İsrail Kara Kuvvetleri Komutanı Avi Mizrahi’nin Davos olayına ilişkin “Erdoğan, aynaya baksın” yönündeki ağır sözlerine Ankara’dan gelen sert tepki, İsrail’de yankı buldu.

JERUSALEM POST

İsrail medyası, “General’in yorumları Türkiye’yi kızdırdı”, “Türk Dışişleri’nin notası: İki ülke silahlı kuvvetleri arasında gerginlik yaratma girişimi”, “Bir siyasetçi yapsa o kadar tepki görmezdi’ başlıklarını kullandı. Gazete, Türkiye Dışişleri Bakanlığı’nın protesto notası vermesini İsrail’de bazılarınca “İki ülkenin silahlı kuvvetleri arasında gerginlik yaratma girişimi” olarak görüldüğünü kaydetti.

Gazete, “Türkiye üç konuda çok hassas: Ermeni meselesi, Kürtler ve Kıbrıs. Ankara’daki hissiyat, Mizrahi’nin üç kabarcığa aynı anda bastığı yönünde. Türkler, aynı zamanda Erdoğan gibi politikacıların söylediği ile Mizrahi gibi kişilerin söyledikleri arasında bir ayrım yapıyor. Ankara’daki hissiyat, aynı yorumlar, Olmert veya başka bir politikacı tarafından yapılsa aynı şiddetteki bir tepki yaratmazdı.

HAARETZ GAZETESİ

Gazete, Türkiye’den gelen resmi tepkiler ve bunun üzerine İsrail Silahlı Kuvvetleri’nce yapılan açıklamaya da dikkat çekti. Ayrıca, “Yaşanan tatsızlık, Türkiye ile İsrail arasındaki gerilimin son işareti oldu. İki ülke arasında yakın askeri bağlar var ancak ittifak, İsrail’in Gazze operasyonu nedeniyle gerginleşti görüşünü dile getirdi.

 

pafter

Doçent
Katılım
25 Eylül 2007
Mesajlar
628
Reaksiyon puanı
4
Puanları
0
Ayrıca resmi özür mektubuda geldi.

Burada dikkat çekici nokta israil gibi hissisatsız bir ülkenin ilk defa bir ülkeye karşı söylemlerini geri çekmeleridir demekki ama öyle yaparsak böyle yaparlar böyle yaparsak böyle yaparlar diyen pısırık yöneticilerin yüzünden Türkiye bu kadar dışlanmıştı, yani az bişey obayı kaldırınca altındakini görünce yüzleri ateş gibi yanıyor.
 

yusufsan21

Dekan
Katılım
27 Eylül 2008
Mesajlar
6,978
Reaksiyon puanı
35
Puanları
48
İşte böyle biz İzzetli duruş gösterelim onlar kendiliğinden önümüzde diz çökerler...
 
Üst