İşletme bölümü mantıklı mıdır?

Reaksiyon puanı
892
Şuanda mf öğrencisiyim.Ama aklım bu aralar boğaziçi işletmeye çok kaydı.Ailem tıp veya mühendislik oku diyor,tıpa hiç ilgim olmadı bu aralar da endüstri mühendisliği haricinde de mühendislik düşüncem yok ki zaten endüstri mühendisliği işletme ile benzer diye duydum.Ne önerirsiniz?

monster34

Asistan
Reaksiyon puanı
55
İşletme TM bölümü degil mi? Mf den TM ye geçmek 90 gün kala çılgınlık gibi

LykanS

Öğrenci
Reaksiyon puanı
35
Kendini geliştirmiş bilinçli bir mezun olursan iş fırsatları oldukça fazla ancak günümüzde işletme okuyan onbinlerce insan var. O yüzden kendini geliştirmek çok önemli.

M

Murat Burç

SDN Okuru
İşletme mi okunur bu devirde? Dalga mı geçiyorsunuz. İstediğin işletmeyi oku. Bizimki kadar yönetmeye hevesli ülkede o işler zor. Zaten dünya adım adım ekonomik krize giiyor ve etkisi baya sürecek. Adam gibi meslek seçin kendinize.

Son düzenleyen moderatör:

KamtariR

Profesör
Reaksiyon puanı
2,905
Şu anki aklım olsaydı, kesinlikle bir zanaat öğrenmek isterdim. İÜ Ekonometri mezunuyum, aslında iyi de bir işim var.

Fakat marangozluk veya CNC torna gibi bir el becerimin olmasını isterdim, ve keyifle de çalışırdım.

M

Murat Burç

SDN Okuru
hayır,daha 11 im :D
Mesaj otomatik birleştirildi:

Evet bu olumsuzluklar da kafamı kurcaladı ama boğaziçi mezunları bir yerlere geliyor diye duyumlarım var
Üff bir de yapıştır kendini geliştirme goygoyunu tam olsun.

Duyumların var. Tamam boğaziçi işletme absürt bir puana sahip ama en nihayetinde işletme.
Yıllarca sektörde çalışmış tecrübeli bir yönetici ile baş edebilecek misin? Çekirdekten gelme işe hakim biri ile baş edebilecek misin?

Konfor alanınızdan çıkmayacağım diye ayakları yere basmayan bölümleri seçmeyin. Hem ne malum boğaziçi işletmeyi kazananabileceğin? Kim verdi sana bu garantiyi? Oldu da mf sınavlarını boşladın ve girmedin. Eada da istediğin olmadı. Ağır depresyona girersin benden söylemesi.

4 sene kafan rahat olur sonra hayatın gerçekleri ile karşılaşırsın.

Biraz mantıklı düşünün. Konfor alanınızdan çıkın.
Ben bu hatayı yaptım. Çıkmadım Düşünmeyerek hareket ettim. Çalışmadım. YGS Sayısal 50 bindi. Gittim LYS'de 86 bine düşürdüm. Üstelik hedefim sayısal 10bin hatta hatta 5 bin ve daha iyisiydi. Bak bu benim çöküş hikayem. Sonra zaten salmıştım ondan daha beter oldum.
Geçen dönem kendimi düzelteyim dedim. Hastalıktan geberdim. Üstüne ameliyat oldum. Daha 1 aydır kendimi yeni yeni toparlıyorum.

Mutsuz olursun birşeyler ters gider gerisi çığ gibi kafana düşer. Aynı bana olduğu gibi.
Kafana göre keyfi düzenlemelere gitme. Sıkıntıdan çıldıracağın bir bölüme git demiyorum. Fakat konfor alanından çık.

Bak boğaziçi işletme kazandın diyelim. 4 sene iyi üniversite çok güzel ortamın olur. Sonrası? Sadece duyum. Duyumlarla hareket edilmez.

Son not

Her bölüm zordur fakat gerçek Zora tahammülün elektrik elektronik mühendisliğine gelme. Bizden kan alıyorlar.

M

Murat Burç

SDN Okuru
yani aslında mfde hedefim ilk 5 bin
boğaziçi işletme de aynı orana geliyor
çalışırsam girerim inşallah da tıp oku diyorlar bana da her ne kadar istemesem de mantıklı geliyor tr şartları yüzünden :(
bu arada gerçekten rakip ortamı çok fazla sıyrılmak zor.olumsuzlukları çok fazla olan bir bölüm,çok mezun veriyor.
Sevmiyorsan okuma. Zor şartlar. Zor bölüm. Ben okumazdım.bana göre değil şahsen.