İşletim sistemiyle ilgili bir sorunum var...

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AHADO
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

AHADO

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
abiler benim bilgisayarda xp professional yüklüydü. benim bilgisayar zamanla yavaşlamaya takılmaya başladı bende home edition yüklemeye kara verdim.(benim ilk format deneyeyimimdi)ben yanlışlıkla home editionu d sürücüsüne kurmuşum c dede professional var.acaba nasıl c dekini silip d dekini c ye aktarabilirim bi açıklayan olursa sevinirim. :) :) :)

m1903

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Bu dediğin biraz uzun iş.Önce Norton Ghost denilen programla D sürücünün görüntüsünü(yedek,imaj vs.) alırsın.Daha sonra C: sürücüne format atar bu görüntüyü oraya kurarsın.Son olarakta C:'deki windows'u açarak D:'ye format atar bilgisayarını kullanmaya devam edersin.Kafana yatarsa bu yöntemi ve ghost'u kullanımıyla ilgili kaynaklar bulur paylaşırım.Ama benim tavsiyem hiç uğraşma böyle kullan :D

AHADO

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
peki bi sorun çıkarır mı böyle kullanmam???

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
d deki home edition açıkken bilgisayarıma gir c ye sağ tıkla biçimlendir... :D
d ve c ne farkeder...

AHADO

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Elbruz46 dedi ki:
d deki home edition açıkken bilgisayarıma gir c ye sağ tıkla biçimlendir... :D
d ve c ne farkeder...

olmadı windows biçimlendiremedi dedi yapmadı:(

Mta

Profesör
Reaksiyon puanı
6
m1903 dedi ki:
Bu dediğin biraz uzun iş.Önce Norton Ghost denilen programla D sürücünün görüntüsünü(yedek,imaj vs.) alırsın.Daha sonra C: sürücüne format atar bu görüntüyü oraya kurarsın.Son olarakta C:'deki windows'u açarak D:'ye format atar bilgisayarını kullanmaya devam edersin.Kafana yatarsa bu yöntemi ve ghost'u kullanımıyla ilgili kaynaklar bulur paylaşırım.Ama benim tavsiyem hiç uğraşma böyle kullan :D
Sorun çıkar çünkü Windows Xp yi nereye kurarsanız kurun C: ye dosya atar bunlar yedekte olmazsa sorun yaratır.
Bu arada işletim sistemi kurulu bölüme çalışırken format atamazsınız.Bunları gırgıranı mı yazıyorsunuz anlayamadım doğrusu ?

muhtar55

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Diski komple formatla. Tekrar böldükten sonra bölümlerden birine windowsu kur.

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
işletim sistemi yüklü yere çalışırken format atabilrsiniz...
ama çalışan kendisi olmayacak...
yaptım da biliyorum...
ben de de c de ayrı d de ayrı işletim sistemi vardı diğeri açııkken diğerine format attım... sonuçta kendi kendisine format atmış olmuyorsun...