İşletim sistemi seçme ekranını kaldırma

mekanrock

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Kendi harddiskimi eniştemin bilgisayarına takıp format attım hiç sorun yoktu. Harddiski söktükten bilgisayarı açmadım ertesi gün eniştem bilgisayarı açtığında işletim sistemi seçmesinin gerekli olduğunu görmüş. Bu 2 işletim sisteminden 1i eniştemin pcye ait diğeride benim taktığım harddiske. Ben harddiskimi söktüm bunun direk kalkması gerekmez miydi? Pcyi bu hale getirdiğim için benim düzeltmem gerekiyor.. bunu nasıl düzeltebilirim?
Bu arada SATA harddiskti..

Amatörden bilgi :D SATA harddiskinizi başka bilgisayara takıp format attığınızda sorunsuz çalışır ama kendi bilgisayarınıza taktığınızda harddiskinizi görmez. Bunun nedeni de anakart hdd yolunu bulamadığı içinmiş. Yukarıda yaptığımla sorun oluşması sonucu bilgisayarcıya gittim bunları öğrendim..

lDword

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Peki default olaraktan eniştenizin Xp simi yoksa sizin Xp mi açılıyormuş ?

Masaüstünden Bilgisayarım'a sağ tıklayıp Özellikler'e gelin. Oradan Gelişmiş'e tıklayın ve başlangıç ve kurtarma ya gelin. Pencereden İşletim sistemleri listesini gösterme süresini 0 olaraktan değiştirin veya oradaki tiki kaldırın.

2.Yöntem:

Başlat/Çalıştır'a "msconig" yazarak Sistem Yapılandırma Yardımcı Programı" penceresinden BOOT.İNİ sekmesine gelin. Oradaki en üstte yazılardan "orerating systems" altındaki satırlardan birini varsayılan olarak seçin.

Bir de çok şey istedim ama o Boot.ini dosyasında sırayı gösteren resim ekleyebilir misiniz ? :innocent:

mekanrock

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Çok teşekkür ederim.

Önce 2.yöntemi uyguladım sonra 1.yöntemi uyguladım şimdi bir sorun kalmadı...