İşlemciyi Bozdum

closer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
geçen gün gittigidiyor.com'dan 1 gb ram şipariş ettim. ram elime geldi. takarken bir de pc'yi temizleyeyim dedim. fanları vs. her şeyi temizledim en son işlemci kaldı. taş devrinden kalma pc'mi aldım alalı işlemciyi hiç temizlememiştim.yaklaşık 6-7 sene oldu :) neyse temizledim. çıkarırken ve takarken biraz zorlandım. daha sonra pc'yi çalıştırdım ama monitöre görüntü gelmedi. ışığı yanıp sönüyordu. sonra işlemciyi söktüm, pinlerinden birkaçı yamulmuştu. sonra düzeltmeye çalıştım ama pek fayda etmedi.dh forumlarına baktım. kredi kartı kullanlar olmuş bende kredi kartını denedim ama düzeltmek yerine pinlerden birini kırdım. tabi işlemci çöp oldu. aileme ise pc'yi bozduğumu söylemedim. yarın dershane hocamla görüşeceğim dedim. bugün ise hocanın pc'yi kaldır dediğini benimde önümde önemli sınavlar olduğu için pc'yi kaldıracağımı söyleceğim. hatta pc'nin parçalarını da satmayı düşünüyorum :). sizin alternatif bir düşünceniz var mı :rolleyes: ?

Reaksiyon puanı
189
CPU'nun kırılan ayakları altına kerpeten ile ince iğne kesip koyabilirsin :) Bir daha işlemciyi söküp takarken CPU'nun bir takılış yönü olduğunu unutma ve dikkat et :)

sdmh

Profesör
Reaksiyon puanı
14
CPU'nun kırılan ayakları altına kerpeten ile ince iğne kesip koyabilirsin :) Bir daha işlemciyi söküp takarken CPU'nun bir takılış yönü olduğunu unutma ve dikkat et :)

Bencede mantıklı kırılan pinin geçeceği deliğe ince iğne uygun boyutta takılırsa işlemci takılırken temas eder ve çalışır. Ama iğnenin boyunu iyi ayarlaman lazım

closer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ucuz bir islemci alabilirsin.

alabileceğim en ucuz işlemci benim işlemcinin hemen hemen aynısı. zaten pc'nin ha varlığı ha yokluğu. ama işimi görüyodu orası ayrı :)

edit: cgrszone senin dediğin yöntemi deneyeceğim. inşallah çalışır

Reaksiyon puanı
189
Bencede mantıklı kırılan pinin geçeceği deliğe ince iğne uygun boyutta takılırsa işlemci takılırken temas eder ve çalışır. Ama iğnenin boyunu iyi ayarlaman lazım

Daha önce yaptım :) Düzgün yaparsan sorunsuz çalışıyor :)

baaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
7
telefon tamircilerinde sıvı lehim vardır. arkadaşın dediği gibi aynı uzunlukla bir parça keser ve onu oraya lehim yaptırırsan eminim çalışacaktır.

yamulmuş işlemci ayaklarını kredi kartı yerine daha esnek olan jiletle düzeltebilirsiniz. (tarafımdan bir çok kere denenmiştir)

closer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
liseyi bitirmediğimi nerden biliyosun?

3d-enjoy

Asistan
Reaksiyon puanı
2
yapman gereken tek şey pc ne şöyle sağlam bir tekme atmak:lol:

pcwolf

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
33
İşlemci pinini eğen bayaği varmış meğer:D

c0lin

Profesör
Reaksiyon puanı
5
[video=youtube;U7qogNbPdIc]http://www.youtube.com/watch?v=U7qogNbPdIc[/video]

al kırdın kırdın

closer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
[MENTION=25201]cgrszone[/MENTION] çok teşekkürler. bayağı uğraştıktan sonra yapmayı başardım :)

221BSHERLOCK

Dekan
Reaksiyon puanı
23
Konu mutlu sonla bitmiş bile biz görmeden, arkadaşlar 1 numara çözmüşler meseleyi :)