İşlemcim 84'C anakartım 110'C civarında

hasan576

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar casper nirvana laptop kullanıyorum.2.4 ghz işlemcim var.en basit oyunları bile oynarken(bmw m3 challenge,nfs underground vs) 5-6 dk içinde işlemcim rahat 78'C yi görüyor.15-20 dk oynasam 80'in üstünde.anakartım da herzaman en az 95 derece.ne yapmalıyım ya ,fanlarımı temizliyim,macunu mu değiştirim ?

8mGgnA.png

Odessa

Profesör
Reaksiyon puanı
432
Macun + Fan temizligi.

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
Bilgisayarın casper olacağını tahmin etmiştim konu başlığından. :)

Neyse üstteki arkadaşın söylediklerine ek olarak güzel bir soğutucu al ve mümkünse sıcak ortamlarda oyun oynama.

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Bakım yapan bir bilgisayarcıya yollayın halledip geriye yollasınlar.

Bir bilgisayarcıda kasa bakımı yapılır yazıyordu sanırım laptoplar içinde geçerlidir, açıp içini temizler onların hava üfleyen makinaları var onunla içindeki tozlardan kurtarır ve termal macunları yeniler büyük ihtimal ısı sorununuz ortadan kalkar.

Performansın ve ısının en büyük düşmanı Toz ve Termal macunun kuruyup bitmesidir.

hasan576

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
cevaplar için sağolun.fan temizliği şart.bide bi keresinde meraktan işlemcinin üzerindeki koruyucu metali kaldırıp tekrar koymuştum sanırım macun o ara gitti :) macun bilgisayarcılarda satılır di mi ? bi de işlemcim bu sıcaklıkta çalımaya devam ederse kaç ay ömrü kalır :)

- - - Mesaj Güncellendi - - -

yakında ana kartımda cezvede kahve kaynatırken bi video çekip atarım :) ayrıca pc ayarlarından cpu belli bir sıcaklığa gelince pc nin otomatikman kapanması sağlanabiliyormuş,bu mered nasıl yapılır ki ?

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
[MENTION=413692]hasan576[/MENTION] hani şu marketlerden salam falan alınca şeffaf bir şey ile kutuyu sarıyorlar ya, işte onunla bilgisayarın her yerini sarın ve bilgisayar açık olsun bir süre sonra sanırım 30 dakika ve daha fazlaydı otomatik kendini kapatıyor.