İşlemcim 100 derece

jessonserv

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Arkadaşlar merhaba, 2 ay önce aldığım bilgisayarım bugün açarken CPU Overheating hatası verdi. MSI Afterburner'ı Fifa ve Rdr2de denedim 90 100 derece sıcaklığından düşmedi. Bugüne kadar böyle bir sıkıntı olmamıştı sizce sebebi nedir ve ne yapmalıyım? pek bilgim yok bu konularda. Bilgisayar özelliklerim şunlar ;

GTX1650
8GBRAM
INTEL I3 10100
MSI B460 PRO

BatinY

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,492
Fandan kaynaklanıyor olabilir, işlemci fanı çalışıyor mu?

BatinY

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,492
Yeni fan almayı deneyebilirsiniz, Stok fansa belki ondan olabilir stok fanlar iyi soğutmuyor.

jessonserv

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Yeni fan almayı deneyebilirsiniz, Stok fansa belki ondan olabilir stok fanlar iyi soğutmuyor.
Evet stok fan. Böyle çalıştırmaya devam edebilir miyim peki alana kadar çünkü oyunlarda herhangi bi performans kaybı yok. İşlemciye zarar verir mi?

Ga83gfJJJJJ

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Termal macunu yenile ve stok fanı kullanma. İntel i3 stok fanları kötü. Bir de kasayı hava alacağı bir yere koy ve tozdan uzak tut .Ayrıca 100 derece bir işlemci için inanılmaz ötesi sıcaklık değeri. İşlemcinde performans kaybı olmuş olabilir.

Son düzenleme:

beNdax

Öğrenci
Reaksiyon puanı
32
Termal macunu kontrol etmeni tavsiye ederim hocam

BatinY

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,492
Yüksek sıcaklık zarar verir ama kısa dönemde sıkıntı olacağını sanmam.

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,079
iki ihtimal var . virüs yedin, işlemcin yüzde 100 çalışıyor,ama o işlemcinin yine de bu kadar ısınmaması lazımdı. İkinci ihtimal,işlemci bozuldu.

hakancalis

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
953
iki ihtimal var . virüs yedin, işlemcin yüzde 100 çalışıyor,ama o işlemcinin yine de bu kadar ısınmaması lazımdı. İkinci ihtimal,işlemci bozuldu.
İlk dediğiniz doğruda ikincisine katılmıyorum işlemcinin bozulmasıyla sıcaklığın bir ilgisi yok bence bilgisayarınızda mining yapılıyor olabilir 2 ayda termal macun ölmez diye düşünüyorum

jessonserv

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Yüksek sıcaklık zarar verir ama kısa dönemde sıkıntı olacağını sanmam.

İlk dediğiniz doğruda ikincisine katılmıyorum işlemcinin bozulmasıyla sıcaklığın bir ilgisi yok bence bilgisayarınızda mining yapılıyor olabilir 2 ayda termal macun ölmez diye düşünüyorum
McAfee'de aratma yaptim herhangi bi virüs çıkmadı aynı zamanda Esat online scannerda da bi sorun göstermedi ben de çözemedim
Mesaj otomatik birleştirildi:

Genelde %70 usage geçmiyor işlemci. Sabah açtığımda fan çalışıyordu ama sallanıyordu yerine oturttum belki kablolarında bi sıkıntı çıkmış olabilir yarın serviste öğreneceğim artık feedback yaparim yapacak başka hamlem kalmadı.

Mertolski

Öğrenci
Reaksiyon puanı
32
Arkadaşlar merhaba, 2 ay önce aldığım bilgisayarım bugün açarken CPU Overheating hatası verdi. MSI Afterburner'ı Fifa ve Rdr2de denedim 90 100 derece sıcaklığından düşmedi. Bugüne kadar böyle bir sıkıntı olmamıştı sizce sebebi nedir ve ne yapmalıyım? pek bilgim yok bu konularda. Bilgisayar özelliklerim şunlar ;

GTX1650
8GBRAM
INTEL I3 10100
MSI B460 PRO
Stok fan 100 dereceye kadar çıkartmaz sorun başka yerde.

KRZMNİTK

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,072
hiç bir masaüstü fanı 100 dereceye kadar çıkartmaz. benim laptop fanı bile 90 üstüne çıkarmıyor. Farklı bir sıkıntı var. Bence işlemciden kaynaklı (hatalı üretim olabilir)

WindStone

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,672
Benim eski laptopumun işlemcisi bozuktu onca soğutmaya termal macuna pade rağmen soğutamadım kapanıp duruyordu. Olabilir yani kısacası.
McAfee'de aratma yaptim herhangi bi virüs çıkmadı aynı zamanda Esat online scannerda da bi sorun göstermedi ben de çözemedim
Mesaj otomatik birleştirildi:

Genelde %70 usage geçmiyor işlemci. Sabah açtığımda fan çalışıyordu ama sallanıyordu yerine oturttum belki kablolarında bi sıkıntı çıkmış olabilir yarın serviste öğreneceğim artık feedback yaparim yapacak başka hamlem kalmadı.
Durum ne?

ThorJ

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,805
Bence 2 ihtimal var.
Ya işlemcinizin soğutucusunda yeterli bir macun yok ya da hiç macun yok. (Ama bunu farkederdiniz diye tahmin ediyorum.)
Ya da, işlemcide fabrikasyon bir takım hatalar var.

Reaksiyon puanı
6
Biosun güncel ise işlemci fanının hızını ayarlayabilirsin. Ayrıca eski termal macundan daha kaliteli bir macun alarak işlemci ısısını düşürebilirsin.

ReznooW

Asistan
Reaksiyon puanı
366
intelin stok fanları genel olarak yetersiz i7 3770k da aynı sorunu çekmiştim dark freezer x120r da 75 i geçmedim

ozciceky

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,779
benim ryzen 5 3600 109 dereceye kadar çıkıp sonra da sistem kendisini kapatıyordu ağır yük altında. stok fandan kurtuldum adam gibi bir fan aldım ve şimdi en ağır yük altında 72 dereceyi aşmıyor artık.