İşlemci Yorulması Nedir?

KaTaRaN

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,515
Bu yorumu internette görüyorum. Cihaz çok oyun oynarsan 1 senede pert olur, işlemcisi yorulur, işlemci patlar, yanar cihaz kullanılmaz hale gelir vs vs...
Bu yorumlar doğruyu yansıtıyor mu yoksa şehir efsanesi mi?
Bana kalırsa çok çok elinde tutamayacak kadar olursa ancak lehimler erir veya batarya ağır hasar alır. Batarya ömrü düşer. Onun dışında zaten işlemci kendisini kısıtlıyor vs vs koruyor telefon kendini. Benim merak ettiğim bu yorumları yapan neye göre yapıyor aynı zamanda??

American Megatrends

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
72
Bu yorumu internette görüyorum. Cihaz çok oyun oynarsan 1 senede pert olur, işlemcisi yorulur, işlemci patlar, yanar cihaz kullanılmaz hale gelir vs vs...
Bu yorumlar doğruyu yansıtıyor mu yoksa şehir efsanesi mi?
Bana kalırsa çok çok elinde tutamayacak kadar olursa ancak lehimler erir veya batarya ağır hasar alır. Batarya ömrü düşer. Onun dışında zaten işlemci kendisini kısıtlıyor vs vs koruyor telefon kendini. Benim merak ettiğim bu yorumları yapan neye göre yapıyor aynı zamanda??
O dediklerin külliyen yalan. Eğer işlemci çok zorlanırsa throttle yapıp kendini yavaşlatır, haliyle soğur. Ama bazı throttle engelleyici programlar var. Eğer onları kullanırsan çipin bacakları eriyebilir. Eridiği takdirde reball işlemi yapılması gerekir ve bu işlem dikiş tutmaz.

KaTaRaN

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,515
Şehir efsanesi işlemci performans kaybeder ama öyle çok büyük bir performans değil %2-3 lük performans kaybeder.
O performansı da güncellemeden kaybeder zaten.
Mesaj otomatik birleştirildi:

O dediklerin külliyen yalan. Eğer işlemci çok zorlanırsa throttle yapıp kendini yavaşlatır, haliyle soğur. Ama bazı throttle engelleyici programlar var. Eğer onları kullanırsan çipin bacakları eriyebilir. Eridiği takdirde reball işlemi yapılması gerekir ve bu işlem dikiş tutmaz.
İnsanlar bu yorumları neye dayanarak yapıyor ki o zaman?

Olive34

Asistan
Reaksiyon puanı
133
Olsa olsa batarya ömrü kısalır. Cihazda kronik sorun varsa anakart ısınmasına bağlı olarak cihaz kullanılamaz hale gelebilir.

basit

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,510
Isınma, cihazları yıpratır ve ömrünü azaltır.

SwateR

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
662
Cihazı kullandıkça işlemci performansı düşer gibi bir ibare vermek yanlış olur. İşlemci kendini soğutamaz korumaya alır performansı düşebilir ama bu koruma amaçlıdır.
Ama batarya her halükarda eskir. Kullanım alışkandığınıza bağlı olarak bir müddet sonra günü bile çıkaramaz hale gelir. o normaldir.