İşlemci Tavsiyesi ve Alacağım işlemci Uyumluluğu ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Rejii
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Rejii

Asistan
Reaksiyon puanı
1
merhaba arkadaşlar işlemcim çok kötü denebilcek kadar düşük performans sağlıyor buda benim canımı çok sıkmaya başladı yeni bir işlemci almanın zamanı geldi diye düşünüyorum bir sıkıntım var i serisi alcak maddi durumum yok değil ama şuan ona ayırcak param yok.
bu yüzden sitede tavsiye edilmiş 5 işlemciden 1. sini yani
Intel Dual Core E5700 seçtim şöyle bir sorum olacak bu işlemci benim anakarta olur mu ve birde işlemcinin anakarta uyup uymadığını vs nasıl anlaya biliriz tavsiye ediceğiniz bir işlemci varmı 150 TL son fiyattır.
anakart Modeli ve Markası ; Gigabyte G31M-ES2L
İşlemci ; Intel Pentium Dual-Core e2140
yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar

Rejii

Asistan
Reaksiyon puanı
1
anladım şuanda işte olduğum için bakamyrm en kısa sürede bakıcam tavsiyen için teşekkurler bıos guncellemesi derken ne tür bi guncelleme gerekebılırkı ?

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
anladım şuanda işte olduğum için bakamyrm en kısa sürede bakıcam tavsiyen için teşekkurler bıos guncellemesi derken ne tür bi guncelleme gerekebılırkı ?
eğer anakartın revizyon 1 ise şu adreste bios sürümleri var:

http://www.gigabyte.com.tr/products/page/mb/ga-g31m-es2l_1x/download/bios

işlemciyi taktıktan sonra anakartın tanımazsa buradan bios indirip kuracaksın. tanırsa gerek yok zaten. çok gerekmedikçe bios güncelleme önerilmez.

Rejii

Asistan
Reaksiyon puanı
1
teşekkurler yardımlarınız için bios güncellemede sorun çıkma ihtimali varmı ? işlemci görmedi diyelim ve ben bios u uygun olan driver mi neyse artık onu indirip güncellerken sorun çıkma ihtimali varmı

uygar2580

Doçent
Reaksiyon puanı
0
biosu güncellemek çok risklidir. Güncelleme sırasındaki elektrikte dalgalanma veya kesilme olursa veya başka bir programdan kilitlenme yaşanırsa hatta güncel program odadaki duvarın rengini beğenmezde takılırsa bios tekrar yazılamaz hale gelebilir, ya anakart çöpe yada servise. En güvenlisi güç kaynağına bağlı bir pc, direk cdden kurulum yapan bios güncellemeleri var, windows açılmadan pcyi bios cdsinden başlatıp cdden kurarsanız kilitlenme veya takılma problemlerinin önüne daha çok geçmiş olursunuz, tabi şans işi, hiçbir problemde çıkmayabilir.

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
teşekkurler yardımlarınız için bios güncellemede sorun çıkma ihtimali varmı ? işlemci görmedi diyelim ve ben bios u uygun olan driver mi neyse artık onu indirip güncellerken sorun çıkma ihtimali varmı
yüklemede sorun olacağını sanmıyorum. ama yükledikten sonra olabilir belki. dediğim gibi, çok gerekmedikçe bios güncelleme önerilmez. :)