İşlemci Sürekli Yüksek Frekans da Çalışıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Menfur
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Menfur

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Selam arkadaşlar. Laptop'umda 2.6 ghz i5 İşlemci var. Görev yöneticisini açıp baktığımda işlemcimin 2.70'den aşağı çalışmadığını görüyorum, üstelik hiç bir şey açık değilken. işlemlere bakıp cpu'yu kullanan uygulamalara bakıyorum. işlemci kullanan doğru düzgün bir işlem gözükmüyor. Pc sürekli turbo modunda 3.1 lere dayanan bir işlemci frekansı kullanıyor. Buda ısınma ve fan sesi olarak bana geri dönüyor. Bunun nedenini çok merak ediyorum. Bilen arkadaşlar yorumlarını esirgemesin.

squidword

Doçent
Reaksiyon puanı
68
Selam arkadaşlar. Laptop'umda 2.6 ghz i5 İşlemci var. Görev yöneticisini açıp baktığımda işlemcimin 2.70'den aşağı çalışmadığını görüyorum, üstelik hiç bir şey açık değilken. işlemlere bakıp cpu'yu kullanan uygulamalara bakıyorum. işlemci kullanan doğru düzgün bir işlem gözükmüyor. Pc sürekli turbo modunda 3.1 lere dayanan bir işlemci frekansı kullanıyor. Buda ısınma ve fan sesi olarak bana geri dönüyor. Bunun nedenini çok merak ediyorum. Bilen arkadaşlar yorumlarını esirgemesin.
Görev yöneticisinde işlemci kullanım yüzdesi kaç olarak görünüyor. İşletim sistemi ne bir de.

squidword

Doçent
Reaksiyon puanı
68
Şuan 2.90 da %4 gözüküyor. Dikkat etmemiştim buna garip değil mi. Windows 10 kullanıyorum
snip_20160316140016.png

Bu kısımdan mı bahsediyorsunuz?

squidword

Doçent
Reaksiyon puanı
68
Orada gösterdiği hızın tam olarak neyi ifade ettiğini bilmiyorum ama o anki işlemci hızı değil. Aida64 gibi sistem bilgisi veren programlarla takip ederseniz daha sağlıklı sonuçlar alırsınız.

squidword

Doçent
Reaksiyon puanı
68
snip_20160316140511.png

Görev yöneticisinde 4Ghz görünüyor ama resimde görüldüğü gibi 1.6da aslında.

Menfur

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Anladım hocam ısınmayı ona bağlıyordum ama alakası yok demek ki. Teşekkürler

ADEM252

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Teşekkür ederim. MSI anakart için deneyeceğim.