İşlemci Soğutucusu yönü nasıl olmalı?

Little_gamer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
23
Arkadaşlar Merhaba...
R5 1600 AF
MSI B450 A PRO MAX
2*8 XGP 3000 MHZ Ram
1660 SUPER
CORSAİR SPEC DELTA KASA
Bileşenlerinden oluşan sistemim var.
Stok soğutucu ile işlemcim boşta 45-50 derece, PUBG oynarken 70-75 derecelere çıkıyordu. DARK Freezer x94 model soğutucu aldım. Boşta 35-40 arası PUBG de 50-55 arası değerler alıyorum. Sessiz ve güzel gayet hoşuma gitti. Ancak soğutucuyu fanı kasanın ön tarafına bakacak şekilde monte edemedim. Ram engel oluyor. Ramlarım 2. ve 4. slotlarda takılı (En iyi performans için anakartımın önerisi) Şimdilik Soğutucunun fanı kasanın arka tarafına yani egzoz fana çevrili ama bana hava akışını olumsuz etkiliyor gibi geliyor. Sizce Soğutucuyu değiştirmeli miyim? Yoksa bu şekilde kullanmaya devam mı etmeliyim.
Ya da RAM leri 3. ve 4. slotlara taksam performansı olumsuz etkiler mi?

lieutenant

Asistan
Reaksiyon puanı
195
70-75 derece bile kabul edilebilir bir derece, eğer 55 derecede oynayabiliyorsan değiştirmene gerek yok diye düşünüyorum.

Little_gamer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
23
70-75 derece bile kabul edilebilir bir derece, eğer 55 derecede oynayabiliyorsan değiştirmene gerek yok diye düşünüyorum.
Hocam Değerler güzel evet ama araştırdığım kadarı ile AMD sistemlerde işlemci soğutucusunun fanı kasanın ön tarafına bakması gerekiyormuş. Bu nedenle benim taktığım şeklin kasa içi hava sirkülasyonunu olumsuz etkilediğini düşünüyorum.

lieutenant

Asistan
Reaksiyon puanı
195
Hocam Değerler güzel evet ama araştırdığım kadarı ile AMD sistemlerde işlemci soğutucusunun fanı kasanın ön tarafına bakması gerekiyormuş. Bu nedenle benim taktığım şeklin kasa içi hava sirkülasyonunu olumsuz etkilediğini düşünüyorum.
Evet etkiliyordur ama çok fazla performans kaybı yaşatacağını hiç zannetmiyorum, tabii yine de siz bilirsiniz :)

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,079
ramleri 3-4 takarsanız dual kanal çalışmayabilir. Performansı etkiler.
Bu montajda kasa içi hava sıcaklığı bi miktar artabilir,ama aşırı bi şey olmaz Zaten olmadığıda,55 derecede oyunlarda çalışmasıyla ,belli oluyor.
Bu şekil kullanın.

Little_gamer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
23
Cevaplarınız için teşekkür ederim. Soğutucu Mavi ışıklı ve arkaya bakması görüntü olarak da hoşuma gitmiyor. Bu nedenle elimdeki soğutucuyu satabilirsem x120 benzeri bir soğutucu alırım. Şimdilik idare edeceğim.